Всичко за пералните машини

Маркиране на перални машини на LG с дешифриране

маркиращи машини LGМаркировките на конкретни модели на перални машини на LG, разбираеми за специалистите, са глупави за много потребители. Не е изненадващо, че някои потребители обикалят Интернет в различни сайтове в търсене на информация за това как етикетирането на пералните машини на марката LG се декриптира. Решихме да спасим хората от необходимостта да изучават инструкции и да изучаваме страниците на форумите, като събираме цялата необходима информация в една статия. Ето какво се получи от него.

Автомобили, направени в постсъветското пространство

В ОНД има предприятия, които произвеждат перални машини LG. По-специално, в предградията има много голямо растение. Ако се интересувате от информация за къде са сглобени перални машини на LG, можете да прочетете за това в статията със същото име, ще говорим за характеристиките на оборудването за маркиране, произведено в Русия и други страни.

информация за пералня

Кодът за маркиране и друга информация за модела на конкретна пералня LG могат да бъдат намерени на кутията му.

Маркирането на същия модел на пералнята на LG не е еднакво и зависи от страната на производство, въпреки че от техническа гледна точка пералните машини могат да бъдат напълно идентични. Това е пълната техническа идентичност, която не ви позволява веднага да установите държавата на произход на определена пералня, но можете да направите това, като правилно декодирате кода за маркиране. Това ще направим. Снимката по-долу показва схематично декодиране на перални машини на LG, или по-скоро един от неговите модерни модели.

маркиране на руски автомобили LG

Този маркировъчен код принадлежи на пералня, сглобена в страните от ОНД през 2015 г. Според горната схема вече е ясно какво означава тази или онази буква и цифра, но въпреки това ние си позволяваме да заявим повече или по-малко подробно декодиране.

 • Първите две букви от маркировката ни обозначават марката на пералнята. По принцип това не може да се каже. Така че е ясно, че говорим за конкретен модел на шайби на LG.
 • Следващата буква указва типа на товара на пералнята. В нашия пример това е буквата F - предно зареждане, но може да има букви М или Е.

За ваша информация! Най-популярните и популярни перални машини в света са предно зареждане, тоест люкът е разположен на предната стена на корпуса. Вертикално натоварените перални машини са малко по-малко популярни; люкът им е разположен на горния капак на корпуса.

 • Следват две числа, които показват максималната възможна скорост на въртене на барабана по време на въртенето на нещата. В нашия случай това е 1200 об / мин, но има перални машини на LG, които могат да ускорят барабана до 1600 и дори 1800 об / мин. Колкото по-висока е скоростта на въртене, толкова по-суха е изхода за пране, но не всички тъкани могат да бъдат притиснати с висока скорост.
 • След числата, обозначаващи скоростта на въртене, са 2 числа, които определят дизайна на модела. В нашия пример това е „96“, но може да има и други номера, ако шайбата има специален дизайн на предния панел, дисплей, форма на люк на покрива и други.
 • Следват 4 букви. Първата буква определя колко дълбоко е тялото на конкретен модел перални машини на LG. В нашия случай това е машина със стандартна дълбочина (W), но има модели тесни (L) и супер тесни (S).
 • Втората буква във всички съвременни модели на автомобили на LG по същество е една и съща „D“, означава Direct Drive, което означава, че в шайбата се използва технологията за директно задвижване.
 • Третата и четвъртата буква на маркировката обозначават специалните функции, които се използват в този модел. В нашия пример това е S (пара) - функцията на пара и Н - функция на сушене.

Автомобили с европейско производство

Принципът на декодиране на маркировката на пералните машини на LG от Европа е почти същият, но все още има някои особености. Нека идентифицираме тези характеристики и да дадем диаграма на съответната фигура.

перални машини от Европа

Както можете да видите на фигурата по-горе, маркировките на европейските шайби на LG се различават от тези, произведени в Русия, разликата в регулаторната регулация засяга. Началото на маркировъчния код за пералня от Европа е абсолютно същото:

 • първите две букви са марката;
 • третата буква е видът на товара;
 • следващите две цифри са скоростта на въртене.

Но с шестия персонаж чертите започват. Шестата буква и седмата цифра определят контролните характеристики на тази пералня. Възможни са две опции: сензорен екран и бутони или програмист или дори две опции наведнъж. Осмият, деветият и десетият символ определят функциите, които са достъпни в модела на пералнята на LG. Последната цифра помага да се определи цвета на модела.

В кода за маркиране на перални машини LG, произведени в Русия, няма символ за цвета. Според експертите този пропуск би било хубаво да се отстрани.

Произведено в САЩ

Характеристиките на етикетите на пералните машини LG, произведени за вътрешния пазар на Съединените американски щати, са продиктувани от спецификата на търсенето, преобладаващо на този пазар.

Първо, в САЩ пералните машини с огромен товар са търсени, тъй като по-голямата част от населението живее в частни домове. Второ, в САЩ те са свикнали с шайби с вертикално зареждане, което означава, че търсенето на тях е по-голямо от никъде другаде. Трето, покупателната способност на населението на САЩ е средно по-висока от никъде другаде, което означава, че процентът на продажбите на високотехнологични и скъпи модели перални машини, които дори не се произвеждат в Западна Европа и ОНД, също е по-висок и това се отразява и на етикетирането.

Перални машини LG в САЩ

В горния пример може да се види, че кодът на пералната машина на LG от САЩ е значително различен от същата маркировка за перални машини, произведени в други страни. Първото писмо ни казва, че това е маркирането на пералнята, а не микровълнова или кафемашина. Очевидно местният законодател определи задължението на производителя да посочи този кодов символ при етикетирането на оборудването, особено за купувач с ниско ниво на интелигентност, тъй като той, може би, няма да може да различи един вид домакински уреди от друг.

Втората буква на кода идентифицира типа пералня. Според американската класификация се разграничават три типа шайби на LG:

 1. Фронтални;
 2. с вертикално (отгоре) зареждане;
 3. проектиран да бъде вграден в пиедестал.

Последният тип е малка пералня, която е вградена в специален пиедестал под основната пералня. В постсъветското пространство подобни машини току-що се появиха, но в САЩ успяха да свикнат с тях. Такава мини машина е необходима за измиване на малък брой малки неща (долни гащи, чорапи, носни кърпи). Можете да прочетете повече за мини коли под пиедестала в статията Пералня за чорапи, в него ще намерите много интересна информация за необичайни перални машини.

Третата, четвъртата, петата и шестата цифра на американската маркировка определя серията на шайбата и вида на нейното управление. Седмата цифра определя наличието на специална функция - обработка с пара. Осмата цифра показва цвета и външния вид на шайбата на LG, включително наличието на рисунки на предния панел. И накрая, последната 9 цифра показва, че моделът има пиедестал, в който можете да интегрирате мини пералня с малък барабан.

В заключение отбелязваме, че знаейки особеностите на декодирането на маркировъчните кодове на пералните машини на марката LG, можете лесно да разберете за произхода на пералнята, дори ако сте закупили използван модел и не сте неговият първи собственик. Надяваме се тази информация да ви бъде полезна, късмет!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини