Всичко за пералните машини

Обяснение на маркировката на пералните машини на Samsung

декодиране на маркировки SM SamsungРешихте да закупите машина автоматично. Най-често при избора на затруднение причинява набор от цифри и букви, което показва вид техника. Всъщност маркирането на пералните машини на Samsung не е толкова трудно да се разбере. В тази публикация ще се опитаме да разгледаме защо тези нотации са необходими и как да ги четем.

Как да разпознаем маркировката?

Набор от конкретни букви и цифри съдържа информация за автоматична пералня. Нека се опитаме да разберем дешифрирането въз основа на пробата WF602.

 1. В тази маркировка английската буква W обозначава различни домакински уреди, а именно автоматична пералня.
 2. F - в кода е предписано да посочва вида на изтеглянето. В това - предно зареждане.
 3. Третата позиция на кода е цифра, показваща максималния обем на миещия резервоар. В нашата версия - 60. Това съответства на товар от 6 кг спално бельо. Ако в този момент е 49, тогава разбираме, че говорим за 4,9 кг. По този начин, ако беше 40, тогава 4 кг. Но по този начин той дешифрира само до 9 кг, след 14 ще покаже, че максималното тегло на зареденото пране е 14 кг.
 4. Последната позиция е -2. Тук производителят посочва годината, когато този модел е пуснат в производство. Моля, обърнете внимание, че това не е годината на производство на една конкретна пералня. Говорим за серията като цяло и периода на появата й на потребителския пазар. Така че под номер 2 разбираме, че този модел на SMA е пуснат за първи път през 2012 г. Определена пералня може да бъде направена през 2016 г. и във всяка друга, но не по-рано посочена в кода.

Сега нека обърнем внимание на последователните набори от букви и цифри и да определим какво ни казват за техниката. Фигурата се ръководи от надписите "Буква 1", "Номер 1" и т.н.

декриптиране samsung

Когато декодираме маркировките в параграф "Буква 1", виждаме набор от W / B / U. Какво може да се каже за конкретно устройство?

 • W - ни казва, че в тази пералня, колектор мотор с задвижващ колан и допълнителна функция за подобряване на качеството на измиване на Eco Bubble. При тази опция образуването на миниатюрни мехурчета се среща изобилно, поради което измиващите продукти по-активно влияят на замърсяването.
 • Буквата B обозначава машини с инверторен двигател с директно задвижване. Тоест, коланът, прикрепящ мотора към барабана, липсва. Този факт ви позволява да направите процеса на измиване почти безшумен. И все пак няма допълнителна опция за балончета.
 • U означава, че тази техника съчетава мощността и надеждността на двигател с директно задвижване с функцията Eco Bubble.

Следващата позиция може да бъде обозначена с числата 0 или 2. В този случай първото се задава при 1000 об / мин по време на цикъла на въртене и 2 - 1200. Моля, обърнете внимание, че ако видите 7 в маркировката, това ще показва скорост на въртене от 700 оборота , но не около 7 хиляди.

"Буква 3" указва типа панел на пишещата машина. Така че, ако видите C, тогава оборудването е оборудвано с дисплей и има 10 програми за избор на режим на пране. Вариант K означава наличието на допълнителни опции и дава възможност за избор от 14 основни програми. При допълнителни функции е възможно програмирането на самопочистващо се управление на барабана чрез мобилно устройство.

Последният параграф обозначава външния вид на корпуса на пералната машина. Например, WA е бял, а SD - сив. Освен това, и в двете версии, хромирано бельо за зареждане на покрив.

Понякога има модели, на които маркировката се различава от стандартната.

В този случай ще трябва да прочетете етикетите, разположени на контролния панел. Ще се опитаме да ви ориентираме каква информация можете да научите от тези данни.

SM панел Samsung

Снимката показва панела. В долния десен ъгъл червената линия обозначава Еко балон. Както можете да се досетите, устройството е оборудвано с допълнителна опция за подобряване на качеството на измиване.И въз основа на горните данни можем да определим, че има колектор мотор с задвижващ колан.

панел SM Samsung2

На втората снимка надписът "Цифров инверторен мотор" е подчертан в червено. В маркировката тя съответства на В. Следователно двигателят е с задвижващ колан, но няма функция на мехурчета. Както можете да видите, в панела няма надпис за това. Надписът "Diamond" в долния ляв ъгъл показва структурните характеристики на барабана. Името му се появи във връзка с формата на пчелни пити, които допринасят за нежно измиване и запазване целостта на нещата.

панел SM Samsung3

От третото изображение можем да определим, че двигателят се задвижва от машината и има допълнителна опция Eco Bubble. Това е комбиниран тип SMA, който съответства на буквата U в маркировката. Вече сме го описали по-горе. Нека разгледаме по-подробно как изглежда тази част от панела, където са разположени програмите.

панел SM Samsung4

И така, отляво можете да видите 10 основни програми за пране. Следва светодиодният дисплей. И бутони за регулиране на температурния режим, мощността на въртене и използването на допълнителни опции.

панел SM Samsung5

Според втория панел на пръв поглед става ясно, че броят на основните програми е много по-голям. Това е моделът K, който е оборудван с графичен дисплей. Списъкът с допълнителни опции е по-широк и има функция за памет. Тя позволява на пералнята да запомни настройките на любимата ви програма. В допълнение към разглежданите обозначения за маркиране има и други. Те могат да се видят на стикера, който обикновено е разположен отпред или отзад на корпуса на SMA. Ще анализираме тези случаи с добър пример.

Дайте пример

Всъщност да се справим с кодирането на техниката не е толкова трудно. Ще се опитаме да направим това на конкретен случай. За пробата предлагаме автоматична пералня "Samsung" WW80J5410GW / LP.

 1. Първите две големи букви на WW казват, че това е шайба, а не някои други домакински уреди. Случва се първата буква W да се добави D. Това е необходимо, за да се посочи допълнителна функция - сушене.
 2. Следващият елемент е числото 80. Той ни дава информация за максималното натоварване. По-конкретно, в това изпълнение е възможно до 8 кг. Съответно, ако беше написано 60, тогава 6 кг и така нататък.
 3. Третата позиция е буквата J. Това е друго обозначение на отбелязването на годината на развитие. В същото време 2015 е обозначена J, предходната - N.
 4. Криптирана информация с номер 5 за броя на програмите в машината. Трябва да се отбележи, че петте означават 7 основни програми за измиване, а осемте вече показват 15.
 5. Следващото число 4 показва силата на въртенето. В нашия случай това е 1400 об / мин.
 6. Дузина определи типа на конструкцията на определена пералня.
 7. Цветът на корпуса и натоварващата врата беше кодиран с буквите GW.
 8. И последната позиция разкрива тайната къде е произведена тази техника. В нашия случай буквите LP означават CIS. И когато в крайна сметка срещнете комбинацията ЕС, производителят се намира в Европа.

Разгледахме най-често срещаните обозначения за маркиране на Samsung SMA, но най-надеждно е да разгледаме паспорта на оборудването. Не винаги продавачът в магазина може да даде изчерпателен отговор за характеристиките на определено устройство. Със знания как да четете кодирането, можете да определите точно всички параметри и опции на закупения продукт.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини