Всичко за пералните машини

Марки и марки перални машини

Марки перални машиниВ модерно време, с редки изключения, можете да намерите къщи, които се справят без перални машини. Те са толкова здраво вкоренени в нашия неистов ритъм на живота, че изразът „Аз съм без нея, както без ръце“ се възприема в буквалния смисъл на думата. На нашия пазар има огромен избор от различни марки перални машини, така че понякога е доста трудно да изберете тази, която да изпълнява качествено своите задължения.

Критерии за избор на перални машини

Първото нещо, което трябва да решите, е какви размери трябва да има вашето устройство. Има голям избор както на тесни перални, така и на широки, стандартни (85x60x58; височина, ширина, дълбочина). Всъщност изборът на тесни коли не е толкова разнообразен, колкото техните „широки“ братя.

Обръщайки внимание на характеристиките на всеки модели на пералнята, изберете за себе си най-добрия начин за зареждане на пране. Например в малки помещения машина с вертикално зареждане на бельо ще бъде удобна, тъй като не заема много място. Когато избирате машина с хоризонтално натоварване, най-добрият вариант би бил, ако вратата се отвори на 180 градуса.

Един от най-важните фактори е изборът на материал, от който са направени барабанът и резервоарът на пералнята. По-добре е, ако са изработени от неръждаема стомана. Пералня, вътре в която основните части са изработени от неръждаема стомана, е по-малко податлива на корозия.

Броят на извършените обороти. Експертите съветват да се избере пералня, чийто брой обороти е от 800 до 1200. При тази скорост прането, което се суши, ще пълзи по-малко, оставайки леко влажна.

В най-новите модели перални машини има различни функции, една от тях е сушенето на дрехи. Предимството на тази функция е, че тя помага да спестите общото време за пране, а от машината изваждате вече сухо сухо спално бельо, което трябва да се глади само. Но, сушейки дрехи, машината не се интересува от деликатността. Поради тази причина не се изненадвайте, че ще получите „дъвчена“ версия на дрехи.

Недостатъците включват опцията, когато техническите възможности на пералнята просто не позволяват цялото пране да изсъхне напълно. Например, измихте пет килограма пране и можете да изсушите само два килограма. Ще трябва да редувате и подсушавате прането.

Класификации на перални машини по технически характеристики

Клас перални машиниЕвропейският съюз е установил стандарти за ефективност на прането, от клас А до клас G. Не е трудно да се предположи, че пералните машини от клас А са по-скъпи по отношение на разходите.

Маркирането на машини с букви А и Б означава, че тази пералня много деликатно и внимателно мие прането ви. В допълнение, такава пералня спестява консумирана енергия по време на пране.

Класове C, D, E принадлежат към средната връзка, докато маркировките F и G са ниски. Същите класове са разделени и въртенето на пералнята и, както беше споменато по-горе, консумацията на електроенергия.

Техническите характеристики включват система за управление. Всеки модерен модел е оборудван с една или друга система. Всеки от тях изпълнява своята функция:

 • контрол на водния поток;
 • контролира равномерното разпределение на бельото вътре в барабана;
 • контрол на пяната;
 • настройка на необходимата температура на водата;
 • самата система избира желания режим на пране за конкретна тъкан;
 • системата поема контрола върху необходимия брой изплаквания, завъртания и т.н.

Изборът на страната - производителя на пералнята

Фабрика за перални машиниВсички тези характеристики влияят значително на крайната цена на продукта. Но не само това. Марките перални машини, които на руския пазар има огромен брой, играят значителна роля в ценообразуването.Не бива веднага да се кандидатирате за разпознаваем етикет, тъй като с цел икономия производителите често избират друга държава за сглобяване на перални устройства.

При избора на всеки модел перални машини трябва да обърнете внимание на страната на произход. Най-краткият живот на пералнята се предлага от турски производители. Пералнята, произведена в Турция, има гаранционен срок не повече от пет години.

Азиатските и италианските производители гарантират, че пералната им машина ще ви служи вярно в продължение на осем години. Но немският производител дава гаранция за своите продукти от десет до двадесет години. Изключението беше една марка перални машини, но повече за това по-късно. Максималният експлоатационен живот се осигурява от шведски и австрийски производители, чиито перални машини могат да ви издържат повече от двадесет години.

Марки и марки перални машини

 1. Първото място в качеството на своите продукти заема немската марка Miele. Производителят използва само качествени части. Самото сглобяване на пералнята се извършва ръчно и само в Германия. Пералните машини на представената марка имат най-дълъг експлоатационен живот (около 30 години). Тази пералня има един недостатък, цената. Това е много скъпо, дори за хора, чието ниво на доходи е над средното.
 2. Второто място е заето от няколко марки перални машини и отново германско, шведско и австрийско производство. Това са Bosch, Hansa, Kaiser, Siemens и Age (Германия). Evronova, Euroshob, Singdenova (Австрия). При австрийските модели компонентите на агрегата се доставят от Германия и Италия, но те се отличават с отлично качество. Представените "Bosch" и "Siemens" обаче са сглобени в Испания, обаче, според немската технология. Ако искате да закупите например висококачествен Bosch, тогава погледнете немски монтаж, На руския пазар няма тесни машини на Siemens (немски монтаж). Искате качествени продукти, направете поръчка.
 3. "Ariston", "Zanussi", "Indesit", "Ardo", "Candy" страна - производител на всички тези марки е Италия. Този продукт служи като пример за съотношение цена / качество. Благодарение на ъгъла на барабана, миенето е много по-ефективно. Но и тук има едно предупреждение. Съдейки по отзивите за тези марки, изберете само родния монтаж, тоест италианския, тъй като другият монтаж е забележителен по своето качество и към по-добро.
 4. Siltal от италиански производител се счита за почти един от най-добрите сред италианските продукти. Справка: известни производители поръчват резервни части за своите продукти от този конкретен концерн. Тя се различава по качество и надеждност и най-важното по достъпна цена. Гаранционен срок е около 9 години.
 5. "Вестел" и "Веко" от турски производител. Разумната цена и пълната възвръщаемост на работата през целия оперативен период правят тези марки толкова желани за много купувачи.
 6. „Maydag“, „Whirlpool“, „Frigidaire“ на американската продукция радват потребителите от почти сто години с ниската си цена и съответното качество на продукта.
 7. 7. Японският производител на пералня Panasonic прослави името си с факта, че машината наистина работи безшумно, както беше обявено.
 8. Следващият артикул са корейските производители, които в края на краищата заемат една от стабилните позиции сред висококачествените и надеждни продукти. Това са LG, Samsung, Daewoo Electronics. Техните продукти се отличават с качество. И отново, ако продуктът е бил сглобен директно в страната на произход.
 9. Сред тези позиции може да се поставят други повече или по-малко известни марки перални машини, които отговарят на правилото, че цената задължително трябва да съответства на качеството. Това са френски, английски и славянски марки: Made, Brendt, Gorenje, Hoover, Reeson.

Препоръки за избор на перални машини

Като епилог към тази статия ще разгледаме някои съвети и препоръки на хора, които са се сблъскали с продуктите, представени по-горе.

 • Когато купувате автомобил, опитайте се да закупите стоки само от този сбор, страната на която е посочена като производител.
 • ако средствата позволяват, тогава когато избирате техника, останете по-добри на немските продукти. В крайна сметка германците са известни със своята педантичност и скрупульозност към много неща. Всъщност техниката, която са направили, е изцяло добросъвестна.
 • Не забравяйте, че качеството на измиване не зависи от това къде е монтирана пералнята. От него зависи експлоатационният живот и качеството на самия продукт, но не и функциите, които той изпълнява.
 • Посоченият брой килограми на пералнята трябва да се изчислява въз основа на мокро бельо, а не на сухо тегло.
 • Не претоварвайте пералната машина повече от предписаното тегло. В противен случай дори най-скъпата и висококачествена пералня няма да ви издържи повече от две години.

Преди да купите пералня, трябва да изясните дали във вашия град има услуги за ремонт на тази марка пералня.

   

2 коментара на читателя

 1. Граватар Оксана Оксана:

  Интересна и информативна статия, от която можете да научите много. Но тук само не мога да се съглася със списъка на препоръчаните перални машини. Защото имам различно мнение. Например оцених колко качествена и надеждна е машината на Atlant. Купих перална машина Atlant SMA 50U102-010 на много ниска цена и я използвам вече повече от година. И не мога да получа достатъчно от покупката си, защото машината се изтрива много добре и ефективно. Може да побере до 5 кг наведнъж. Плюс това тя го включи и забрави, защото изобщо не създава звуци. И докато консумирате минимум електричество.

 2. Граватар Влад Влад:

  Наистина добра марка е Atlant. Там наистина всичко се прави добросъвестно! Моята шестнадесета година машина е вече на втората си година. И поне къна към нея, препоръчвам Атлант!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини