Всичко за пералните машини

Маншет за източване на пералнята

Маншет за източване на пералнятаСлучва се организацията на изхвърляне на отпадни води от резервоара на автоматична машина да се превърне в истински проблем за потребителите на оборудване. В случаите, когато шайбата е инсталирана на известно разстояние от основните комуникации на къщата и освен това е невъзможно бързо да ги преработите, собствениците нямат друг избор, освен да търсят нестандартни начини да включат дренажен маркуч в канализационната система. Една от необичайните опции е да фиксирате маркуча в тройника, чрез специален маншет за източване на пералнята. Нека да разберем как да се свържем според този принцип.

Как се осъществява връзката?

Ако вашият апартамент е оборудван с модерна металопластична канализация с диаметър на тръбата 40 или 50 мм, тогава няма да има проблеми със свързването на маркуча за източване. Необходимо е да се закупи подходящият тройник на специализиран изход с ъгъл на наклон 45 ° (ако се предполага, че е монтиран под мивката) и уплътнение за него, с вътрешен диаметър на пръстена 25 мм.

Когато инсталирате маншета в придобития тройник, е важно да се спазва едно правило. Не отстранявайте уплътнителния пръстен от кухината на тръбата, той ще послужи като гаранция за надеждност и херметичност на създадената връзка. Ако маншетът не може да бъде поставен, опитайте да го нагреете в гореща вода за 2-3 минути. След излагане на топлина, венеца ще стане по-мека и гъвкава, така че свободно ще стане на мястото си.

След монтирането на маншета от тройника трябва да се вижда само тънък, ограничаващ ръб на уплътнението.

Имам персонализиран чай

Има моменти, че тройник с диаметър 50 мм просто не се побира върху модерна канализационна тръба с подобен размер. Няколко допълнителни милиметра пречат на безплатния монтаж на тройника, поради което той не стои на седалката. Това се дължи на ограничаването на освобождаването на конструктивни елементи, на факта, че в близкото минало при производството имаше някои други стандарти, които се различаваха от сегашните. Следователно стандартният маншет също не е подходящ за организиране на тази връзка.

Ако сте в тази ситуация, проблемът може да бъде решен по два начина:тройник за свързване на машината към канализацията

  • След като отстраните уплътнителния пръстен, напълнете седалката му с водоустойчив уплътнител и също обработете част от повърхността на тройника, която влиза в канализационната мрежа. Така елементът спокойно ще влезе в канализацията за няколко сантиметра.
  • След като се сдоби с тройник с диаметър 40 mm и преходен маншет с размери 50 * 40 mm. Свързването на клона и тръбата по този начин ще бъде много лесно.

Първият метод е подходящ в случай на вертикално закрепване на клона. Тройникът ще се изправи много плътно и заедно с уплътнителя никога няма да пропусне вода. Ако дизайнът има хоризонтална подредба, трябва да се даде предпочитание на втория метод.

В по-голямата част от случаите диаметърът на гофрирането, свързан с мивките, е не повече от 40 mm. Това предполага, че използването на тройник с подходящ размер по никакъв начин няма да повлияе на способността на тръбата да пропуска вода. Когато в края на гофрирането има завой с диаметър 50 мм, можете да го изрежете с нежни движения. Камбаната е доста крехка, така че не натискайте силно резачката, рязането се извършва с леки кръгови движения.

Какъв маншет да купя?

маншет за свързване на маркуча за източванеПри самостоятелно организиране на отводняване в канализацията трябва да се обърне специално внимание на закупуването на основните необходими елементи. Когато купувате маншет, фокусирайте се върху диаметъра му. В 90% от случаите е необходим гумен елемент с размер 50 * 25 (съответно външен и вътрешен диаметър), но на рафтовете могат да се намерят маншети с вътрешен диаметър 32 мм. Доста е трудно да се разграничи такова несъответствие с непрофесионален, следователно е необходимо да се информира продавачът не само върху стойността на външния диаметър, но и да изясни вътрешните размери.

Съветваме ви да не се поддавате на уговорките на мениджърите, които настояват, че маншет с диаметър 32 мм е идеален за фиксиране на дренажен маркуч към канализацията в него. Това не е вярно. Изпускателната тръба ще влезе в нея много свободно, което в бъдеще може да доведе до нейното „излитане“ от маншета. Ето защо, за да предотвратите неприятна ситуация, трябва да закупите еластична лента в непосредствена близост до маркуча - колкото по-плътно влиза в маншета, толкова по-надеждна и стегната ще се окаже организираната връзка.

По този начин е доста лесно да се организира изхвърлянето на отпадни води от пералнята в канализационната тръба, като се използва специален тройник и маншет. Важно е да изберете правилно всички необходими детайли, да се съсредоточите върху диаметъра на компонентите, тогава работата ще върви бързо и ефективно.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини