Всичко за пералните машини

Как да смените маншета Bosch Hatch

заместващ маншет за SM BoschИзносването на маншета на люка на пералнята Bosch почти винаги може да бъде открито чрез визуална проверка на частта. Най-често повредите на люка на люка се проявяват по най-неприятен начин, машината просто започва да тече. Една развалена дъвка пропуска вода и тя тече свободно изпод капака на шахтата по време на измиване и изплакване. Да го направите сами ще помогнете да решите проблема, като замените маншета на люка на пералнята на Bosch, но как да направите тази работа, ако никога не е трябвало да правите нещо подобно? Нека да се оправим.

Демонтаж на автомобили

Почти всеки ремонт на пералня Bosch трябва да започне с напълно изключена машина. Изваждаме захранващия кабел от изхода и блокираме водата. В нашия случай маркучът за източване не може да бъде изключен. След това трябва да разширите тялото на машината малко върху себе си, за да получите достъп до задната част на кутията. За частично заместване на уплътняващата гума на люка на врататаразглобете пералнята Марки Bosch, това е първият ни приоритет. Първо премахнете горния капак.

премахване на капака SM Bosch

  1. Взимаме отвертка за шестоъгълник и развиваме 2-те винта, които са в горната част на задната стена на тялото на пералната машина Bosch, те държат горния капак.
  2. Сваляме капака и го преместваме малко назад.
  3. Повдигнете капака и го извадете отстрани.

Сега си струва да премахнете контролния панел. Първо извадете контейнера за прах, като натиснете върху специален раздел, който се намира над отделението за помощ за изплакване. След това трябва да развиете винтовете, които са разположени отстрани на приемника за прах и от края на контролния панел. След това панелът трябва да се изключи без никакви проблеми.

Премахване на панела на CM Bosch

Не забравяйте за проводниците, които достигат до контролния панел, не разкъсвайте нищо. По-добре е изобщо да не ги изключвате и поставете самия панел върху тялото на пералнята.

Под предната стена на пералнята има тесен декоративен панел, криещ аварийния дренажен маркуч и филтър за боклук, изключете го. Той е на специални стойки, така че го изключете внимателно, без да повредите пластмасовите ключалки. След това отворете широко отвора на капака на шахтата, вземете ръба на маншета с пръсти отгоре и намерете пролетната щипка. Леко стиснете скобата с отвертка и с малко усилия я извадете. Маншетът на люка вече може да бъде прибран в барабана.

премахване на игото на SM Bosch

Занимаваме се с демонтажа на предната стена на пералнята Bosch. Първо развийте винтовете в близост до UBL. След това развийте винтовете, които са разположени под филтъра за боклук и маркуча за аварийно източване на вода. И накрая, развийте винта, който се намира над люка. Внимателно издърпайте предната стена, като не забравяте да изключите UBL проводника.

отстраняване на предната стена на СМ

Това е всичко, гуменото уплътнение за пералня Bosch е безплатно. Сега можете да започнете да демонтирате повредената част и след това да инсталирате нова гумена лента.

Сваляне на маншета на люка

Изглежда, че сега е по-лесно да извадите маншета от барабана, защото премахнахме всичко, което може да ни пречи. Ето го. На някои перални машини на Bosch предните противотежести стискат ръбовете на маншета толкова плътно, че е невъзможно да издърпате краищата на ластика извън тях. Ако имате такава ситуация, трябва да развиете везните и едва след това да махнете маншета.

премахване на маншета на SM Bosch

Най-често гуменото уплътнение може да се освободи без премахване на противотежестта. Ние откъсваме втората пружинна скоба, която е разположена в основата на маншета с отвертка, и изваждаме маншета заедно със скобата. Старият повреден маншет може да бъде изхвърлен, но скобите трябва да бъдат оставени отзад, ние ги използваме отново.

Инсталиране на нова част

Време е да инсталирате маншета. Получаваме нова оригинална дъвка и я инспектираме за брак. Ако тя е цяла, дърпаме маншета по краищата на люка. Моля, обърнете внимание, че на маншета има три съседни дупки.При затягане на маншета дупките трябва да са 6 часа (отдолу).

напрежение на маншета

Взимаме пружинната скоба, която предварително извадихме от основата на стария маншет и я издърпаме върху основата на новата гумена лента. Проверяваме дали маншетът е бил напълно облечен и скобата плътно го прибра към основата. Тази скоба също се нарича задържащ пръстен, но ни се струва, че тази информация ще бъде излишна.

монтиране на скобата на маншета

Ако маншетът "седи" плътно и не виси, можете да продължите с монтажа на пералнята Bosch. Първо поставете предната стена, свържете UBL и го закрепете към всички винтове. След това закрепваме контролния панел и поставяме приемника за прах. Обличаме и завиваме горния капак, след което поставяме декоративния панел на място.

монтаж SM Bosch_1

След това поставяме пружинната щипка на място и проверяваме дали тя "седи" плътно. И накрая, натискаме шайбата обратно на мястото си и я свързваме с вода и електричество. Ремонтът може да се счита за завършен.

монтаж SM Bosch_2

Както може би сте забелязали, подмяната на маншетите е сравнително прост ремонт на пералнята, който без никакви затруднения може да се направи със собствените ви ръце, разбира се, с инструкциите. Опитахме се да дадем тази много инструкция днес. От наша гледна точка, тя възможно най-много илюстрира процеса на ремонт, затова го използвайте безопасно. Успех!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини