Всичко за пералните машини

Направи си сам барбекю грил

барбекю от пералнятаДнес в магазина можете доста евтино да си купите добра фабрична скара, но защо да направите това, ако имаме пълен навес с подходящи части, от които можете да направите отлично закрепване напълно безплатно. Би било хубаво например да направите мангал от барабана на пералня. Такъв домашен мангал може да се направи, без специални умения, за няколко часа със собствените си ръце и дори след това да се навиете. Да видим как се прави това.

Защо барабанна шайба?

На първо място, трябва да помислите какво да направите мангал от домашен мангал. Необходимо е съда за пържене да е компактен, достатъчно просторен, за да тлее колкото е възможно повече въглища и, разбира се, здрав, така че да издържи дори един сезон. Ако имате барабан от старата си пералня, помислете, че проблемът е решен, защото самият барабан е чудесен мангал и всеки може да направи мангал от него със собствените си ръце.

Барабанът е добър с това, че е изработен от висококачествена неръждаема стомана, която може да издържа на топлина. Такава стомана не е подложена на корозия, което означава, че мангалът не трябва да се съхранява на сухо място, може да бъде оставен настрани точно на улицата.

 1. В стените на барабана на пералнята има много малки дупкибарабан за перална машина през въздуха, раздувайки въглените. В такъв мангал поне месото, поне зеленчуците се спекат много бързо.
 2. Мангалът от барабана и резервоара на шайбата е лек и издръжлив, ако е необходимо, може да бъде премахнат някъде в плевнята до следващия сезон. По принцип с такова устройство можете да готвите кебап без проблеми в продължение на десетилетия, без да се страхувате, че стените или дъното на мангала ще изгорят.
 3. Освен всичко друго, закупените сгъваеми скари за барбекю често се правят „от брадвата“. Частите, от които са сглобени тиганът и краката, имат много остри ръбове на режещите ръце. След като трябва да си купя нов мангал, трябва да взема файл и да шлифовам острите ръбове на частите, което ги прави по-безопасни. В барабана на пералнята няма остри ръбове, фритюрникът от него ще се окаже напълно безопасен и ако го докажете, ще бъде много добре.

Части и инструменти

Целият чар е, че за да се направи мангала от частите на пералнята, не са необходими специални материали. По принцип можете да се справите само с барабана на пералня, но тогава нашата мангала ще се окаже твърде ниска и ще бъде неудобно да работите с нея. Ще направим мангала високо, на крака, така че ни трябва: самия барабан от пералнята, автоматична машина и стара желязна тръба.

Когато нашите майстори сглобиха мангал от стара пералня, те не намериха желязна тръба с подходяща дължина, но намериха стара ненужна метална стойка за цветя. Тя излезе за тези цели възможно най-добре, така че беше решено да се направи крака за барбекю от тази стойка. В този случай вие също можете да бъдете креативни и да видите какво имате в дома си, така подходящо, от което можете да изградите стойка. Основното е, че материалът на стойката е издръжлив и негорим.

В допълнение към резервоара и стойката за цветя взехме 6 болта с гайки за 10 и метален ъгъл 40 мм с дължина 80 см. По принцип можете да вземете всеки ъгъл. Ако няма дължина на подрязване от 80 см, вземете подрязана по-къса дължина. В идеалния случай ви трябват две парчета с дължина 40 см. Сега за инструментите ни трябват:

 • български език;
 • бормашина;
 • плосък файл:
 • колело за рулетка;
 • ножовка за метал;
 • маркер;
 • клещи.

Ако умело работите с шлайф, можете да направите без ножовка за метал, основното е да не отрежете излишъка от барабана или резервоара на пералнята и да не навредите на собственото си здраве. Когато работите с такъв електроинструмент, бъдете внимателни.

Поставяне на приспособлението

Подготовката приключи, време е да направите мангал със собствените си ръце и накрая да запържите първата партида барбекю. Първо преработваме барабана със собствените си ръце. Взимаме мелничката и изрязваме дупката на люка, като я разширяваме и правим правоъгълна.

дупка в барабана

Работейки като шлайф, ние се захващаме с тренировката. В краищата на изрязаните правоъгълни отвори пробийте 10 мм отвори за болтовете. Пробиваме подобни отвори в ъгъла и след това закрепваме ъгъла към резервоара, както е показано на фигурата по-долу.

закрепете ъгъла към барабана

Нашият мангал е почти готов, във всеки случай вече сме направили тиган за печене със собствените си ръце, остава да направим стойка. Време е да използвате старата си стойка за цветя. Инсталираме нашата тава за печене на стойката върху нея и я закрепваме плътно с болтове.стойка за барбекю

Не е необходимо да правите нищо друго, защото мангалът е стабилно разположен на стойка. Можете да започнете да изгаряте въглища и след това да изпържите барбекюто. Ъглите, които завихме на барабана, ще позволят по-удобно и на същата височина да подредите шишчета с парчета месо, Бъдете сигурни, че в този случай те са еднакво добре приготвени.

В допълнение към барабана в автоматичната пералня, все още има доста голям брой части, които могат да бъдат адаптирани успешно в домакинството. Предимно двигател. Ако двигателят работи, от него могат да се направят много полезни неща. Ако не вярвате, прочетете статията шлайф машина от двигателя от пералнята, в него ще намерите много полезна информация.

За да обобщим, отбелязваме, че е много просто да се направи барбекю от детайлите на автоматична пералня, дори не е необходимо да се презарежда нищо. Необходимо е само да направите дупка в областта на люка по-голяма и да затегнете ъгъла. Успех

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини