Всичко за пералните машини

Преглед на малки перални машини

шайби с малък размерВ натъпканите стаи на апартаментите "Хрушчов" неволно ще помислите за организацията на пространството. Хората често имат въпрос къде да сложат пералня, бих искал да я бутна под мивката, но тя не влиза там, добре, да не я закача в тоалетната, в крайна сметка, въпреки че тази опция все пак се появява. Специалистите по проектиране на жилищни помещения ви съветват първо да организирате пространството, да определите колко пространство можете да отделите на пералня и чак след това да закупите „домашен помощник“. Може би имате нужда от пералня с малък размер.

Какви шайби?

Какви перални машини могат да се считат за малки по размер? Естествено, тези, които са по-малки от обикновено, но не са толкова прости. В този случай производителите са хитри, наричат ​​малки по размер просто тесни перални машини, Ще се спрем на този въпрос по-подробно.

Малка пералня трябва да се различава от стандартната пералня по ширина, дълбочина и височина в по-малка посока, Ако поне един параметър на машина с малък размер е по-голям или съответства на стандарта, тази машина вече не може да бъде наречена с малки размери. Следните параметри се считат за стандартни, които са приложими за повечето автоматични перални машини:

 • ширина - 60 см;
 • дълбочина - 60 см;
 • височина - 85 см.

машина с малки размери в сравнение със стандартната

Важно! Разликата от стандартните размери трябва да бъде повече или по-малко значителна. Ако пералнята е с размери Ш х Г х В - 59х58х84 см, тя не е малка.

Техните плюсове и минуси

Основното предимство на компактните перални машини е, че те могат да бъдат натиснати, където може да се побере обикновена пералня. На това плюсовете може би свършват и минусите започват.

 1. За да създаде пералня с малък размер, производителят, намалявайки размера на кутията, е принуден да постави вътрешните части по-компактно, което често става причина за по-бързото им износване.
 2. В случай на машина с малки размери, често няма място за пълно противотежест, така че производителят е принуден да изостави някои тегловни средства, а останалите прави по-малки и лесни. От това пералнята губи стабилност и при работа с високи скорости просто започва да скача.
 3. Сега за изтеглянето. В шайба с намалени размери няма място за голям, просторен барабан, така че ако сте почитател на оборудването, в което можете да перете голямо одеяло и няколко пухени якета, вземете стандартна пералня.

За ваша информация! Шайбите с малък размер нямат барабани с реално натоварване повече от 5-6 кг. По-често срещаните бебета с товар от 3 до 5 кг. Производителите, които твърдят, че малкият им размер може да измие до 8 кг спално бельо, те са просто хитри.

Модели и функции

Сега нека разгледаме модели перални машини, чиито размери са много по-малки от стандартните. И ще започнем нашия малък преглед с малка пералня от Канди.

Candy Aquamatic 1D835-07. Малка автоматична пералня от известен производител. Размерите на модела W x D x H са 51x46x70 см. Такава машина може лесно да се избута под мивката в кухнята или банята. Машината не е вградена, има товар до 3,5 кг, притиска се със скорост до 800 оборота. Освен това има 16 различни режима на измиване, плюс защита на тялото от течове и всичко това за $ 276 - никак не е лошо.

Candy Aquamatic 1D835-07

Zanussi FCS1020C. И това е мозъка, произведен под марката Zanussi. Тази пералня има размери Ш х Г х В - 49,5 х 51,5 х 67 см. Много, много добра, такава машина може лесно да се постави в най-малкото помещение. Машината има два сериозни недостатъка: зареждане само на 3 кг и цена от 523 долара. Все още би било възможно да се примири с натоварването, но цената "хапе".

Zanussi FCS1020C

Electrolux EWC 1350. Друг скъп член на семейството на пералните машини с малки размери. Не можете да купите този модел за по-малко от 570 долара, но какво е толкова прекрасно в него да плащате такава цена?

 • Зареждане на бельо само 3 кг.
 • Скоростта на въртене е 1300 об / мин, докато колата отскача като луда.
 • 15 програми за пране, но механично управление.
 • Защита от течове и намалена консумация на енергия.

Основното предимство, разбира се, са размерите Ш х Г х В - 49,5 х 51,5 х 67 см, но струва ли си да изложите за тях 570 долара? Вие решавате.

Electrolux EWC 1350

Eurosoba 1000. Друг „представител на семейството на ухапвания“ от Швейцария, струващ $ 620. По едно време можете да измиете 3 кг неща в него. Има частична защита от течове, барабанът се върти със скорост до 1000 оборота. Има контрол на дисбаланса и контрол на нивото на пяната. Ширина на машината 46 см, дълбочина 46 см, височина 68 см.

Eurosoba 1000

Спринт Eurosoba 1100. По-усъвършенстван модел перална машина от Eurosoba 1000, но и на по-висока цена от 846 долара. Като цяло този модел няма съществени разлики. Размерите са същите, натоварване 3 кг. Скоростта на въртене на барабана се увеличи до 1100 об / мин, енергийният клас се увеличи от само A до A +. Като цяло, тези подобрения не си струва да надплащате 226 долара, но какво мислите?

Спринт Eurosoba 1100

В заключение отбелязваме, че добра пералня с малък размер в почти всички случаи струва повече от машина със стандартен размер. И, въпреки високата цена, характеристиките на бебето ще бъдат много скромни. Според нас е по-добре да помислим как да организираме оптимално пространството в помещението, за да избутаме стандартна пералня, отколкото да купуваме автомобил с малки размери на прекомерна цена и след това да страдате от липса на функционалност. Но това е нашето мнение, окончателното решение е ваше!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини