Всичко за пералните машини

Преглед на малки съдомиялни машини

малки съдомиялни машиниДнес в търговски обекти, специализирани в продажбата на домакински уреди, можете да видите много необичайни модели съдомиялни машини. Сред тях е компактна миялна машина, която значително се различава по размер от обичайната. Съдомиялните машини с малък размер бързо набират популярност, все повече хора се интересуват и печелят от тях. Защо това се случва, трябва да разглобим в рамките на тази статия, като в същото време разгледахме прегледа на моделите на такива машини.

Има ли смисъл да купувате компактна "съдомиялна машина"?

Традиционно в Русия миялните машини някак не се вкорениха. Твърде много хора просто не намират причини за покупката си, предпочитат да мият съдовете със собствените си ръце. Но времето продължава и през последните няколко години продажбите на "съдомиялни машини" започнаха да нарастват, решихме да разберем с какво е свързано, защо мнението на руснаците се е променило. Оказа се, че отговорът лежи на повърхността - мнозина не взеха малки съдомиялни машинимиялна машина само заради размера, появата на мини "съдомиялни машини" накара хората отново да проявят интерес към подобна техника.

Проучване на клиенти на мини миялни машини потвърди нашата идея. Мнозина казаха, че имат много малка кухня и в нея може да се набута само най-необходимото оборудване и просто няма къде да поставите съдомиялна машина в пълен размер, независимо колко искате да я направите. Преносима машина отстранява проблема, като предварително предопределя покупката му от такава категория хора. И ако вземете предвид, че мини “съдомиялната машина” запазва функционалността на машина с нормални размери по много начини, тогава купуването й придобива истински практически смисъл.

За ваша информация! Миниатюрна миялна машина е сравнима по размер с голяма микровълнова, така че тази техника може да бъде поставена във всяка, дори много малка кухня.

Плюсове и минуси на компактните "съдомиялни машини"

Сега нека да разгледаме накратко плюсовете и минусите на 45, 40, 35 см мини съдомиялни машини. Може би не си струва да говорим по-подробно, а покупката им от отделни потребители се дължи само на информационен натиск от рекламен характер. И така, предимствата на мини "съдомиялни машини".

 • Компактната миялна машина заема минимално място във вашата кухня. Има дори опции за монтиране на стена на специални опори, където това не вреди на никого.
 • Малка съдомиялна машина произвежда значително по-малко шум от машина със стандартен размер, За хората (особено възрастните хора), реагиращи на различни външни звуци - това е богиня!
 • Мини "съдомиялна машина" 35, 40, 45 см е много по-мобилно устройство от съдомиялна машина със стандартен размер. Тя също зависи от комуникациите, но е по-лесно да се премести и да намери ново място.
 • Мини “миялна машина” 35, 40, 45 см средно може да мие 5-6 комплекта чинии в един цикъл. Пълноразмерната миялна машина измива по 9 комплекта чинии наведнъж, разликата е значителна, но за ежедневното миене ще има достатъчно обем за 6 комплекта.
 • Мини миялна машина прие всички технически "чипове" на машини със стандартен размер. Това е система за защита от течове, сензори за натоварване и много други полезни приспособления.
 • Малката съдомиялна машина има необичаен и атрактивен дизайн.

малки съдомиялни машиниСега нека кажем няколко думи за недостатъците на малките съдомиялни машини. Както се оказа, в тази техника няма толкова много недостатъци.

 1. Малка съдомиялна машина не се различава по цена от стандартната "съдомиялна машина" в пълен размер, докато може да мие по-малко чинии наведнъж. По същество, вие преплащате за преносимост.
 2. За да спести място в малките съдомиялни машини, производителят не интегрира система за принудително сушене на съдове, някои потребители не харесват това, въпреки че това не е толкова голям недостатък.

Обърнете внимание! Всеки един от тези плюсове и минуси на съдомиялни с малък размер може да бъде оценен субективно, защото всеки потребител има важен нюанс. Не приемайте твърде строго нашето виждане за проблема.

Някои експерти цитират увеличеното време за миене като недостатък на малки съдомиялни машини. Подобно на факта, че тези машини имат малък резервоар за съдове и специална подредба на единици, действителното време за измиване се увеличава. Проучихме техническите характеристики на много модели малки “съдомиялни машини” и стигнахме до извода, че това е истинска лъжа. Повече за колко време мие съдомиялната машина, можете да прочетете в едноименната статия на нашия сайт.

Разнообразие от компактни съдомиялни машини

Сега се обръщаме директно към прегледа на малки съдомиялни машини. Ако само преди около 5-7 години пазарът предлагаше много ограничен брой модели такива машини, то в момента офертата е много прилична, има какво да избирате. Това ще направим сега, ще определим коя машина е най-малката и най-подходяща.

Candy CDCF6 45 см. Преносима съдомиялна машина от известен производител, ширината й е дори по-малка от 45 см - 440x500x550 мм. Това е доста надежден, в същото време просторен модел. С максимално натоварване на тави, той е в състояние да измие 6 комплекта чинии за 1 път, всеки комплект се състои от 4 чинии, чаша, лъжица, вилица и нож.

Този модел се счита за бюджетен, средната му цена е около 17 000 рубли, което вероятно затова дизайнът му изглежда селски. Но с цялата си простота такава "съдомиялна машина" ще се впише в интериора на почти всяка кухня, защото производителят се опита да направи дизайна си универсален. Candy CDCF6 45 cm има интегрирана система за разпознаване на сол и перилни препарати. Самата машина определя колко сол и перилен препарат са ви необходими за зареденото количество съдове.

CANDY CDCF 6

Малката, тясна съдомиялна машина Candy CDCF6 с 45 см има 6 програми за миене, включително програма за миене на крехки съдове. Има защита от деца, в допълнение, това е икономична единица, тя харчи само половин кВт електроенергия при стандартен цикъл на измиване и само 8 литра вода.

Важно! След анализ на потребителските отзиви за този модел стигнахме до извода, че Candy CDCF6 всъщност държи малко по-малко чинии, отколкото твърди производителят, някъде около 5,5 комплекта. Освен това машината има плътна и неудобна врата.

Bosch SKS 51E11. Тесни, малки, свободно стоящи съдомиялни машини от известен немски производител. Размерите му са 450х500х551 мм, като се има предвид, че минималната ширина на компактните съдомиялни машини е 35 и 40 см, това е много добър резултат. Тази съдомиялна машина има доста опростен дизайн, но цветът ви хваща око - ярко червен металик. Тесната машина на Bosch има следните предимства:

 • електронно управление;
 • възможност за незабавно измиване на 6 комплекта чинии;
 • има защита срещу изтичане;
 • има пет програми за измиване и пет температурни режима;
 • Вътрешността на кутията е изработена от висококачествена неръждаема стомана.

 

BOSCH SKS 51E11_Потребителите реагират доста добре на този модел на съдомиялната машина, изразявайки като забележки само доста голяма тежест. С размери 45x50x55,1 см, Bosch SKS 51E11 е с тегло 21 кг, което затруднява монтажа на специални стенни крепежи.

Миниатюрна дизайнерска "съдомиялна машина" Gota. Този модел е почти невъзможно да се намери в руските търговски обекти, малко се знае за неговите характеристики, но тази машина е истинска „мечта на господарката“. Размерите му са 35 х 40 х 45 см, но невъобразимо малката ширина не влияе твърде много на функционалността, защото Gota може да мие 4 комплекта чинии наведнъж - идеален за кухня с високи технологии.

гот

Bosch 51E66. Перфектната преносима свободно стояща миялна машина за стилна черна кухня с високотехнологични характеристики. Този модел е пълен аналог на Bosch SKS 51E11, като единствената разлика е в енергийния клас (този модел е по-икономичен) и в цвят (в случая е черен металик). Ако търсите нещо подобно за вашата стилна кухня, помислете за този модел като възможен вариант.

Bosch SKS 51E66_

В заключение отбелязваме, че най-малката свободно стояща съдомиялна машина е дизайнерски модел, наречен Gota, ширината й е само 35 см, но могат да възникнат проблеми с нейното придобиване. Ако говорим за модели с ширина 44 или 45 см, тогава има доста много от тях и сред тях можете да изберете приличен вариант, експертите съветват да се съсредоточите върху размери 450х500х550 мм.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини