Всичко за пералните машини

Магнитна топка за пералня

магнитни топки за измиванеИма много аксесоари за пералнята и всички, според рекламата, подобряват измиването, правят го ефективно и икономично. Какви домакини просто не купуват, за да улеснят процеса на измиване. Вземете например магнитна топка, предназначена да се отърве от мащаба. Но наистина ли е толкова добър, нека разберем.

Предимства и недостатъци

Магнитна топка е пластмасова или гумена топка с магнити вътре. Тези магнити са необходими за омекотяване на водата поради факта, че неразтворимите солеви молекули започват да се движат произволно, променяйки формата си. Ето защо магнитните топки имат редица предимства, които ще изброим:

  • водата прониква по-лесно в тъканните влакна, което спомага за измиването на нещата;
  • топките имат дълъг експлоатационен живот от поне 10 години, нищо не се случва дори и след 20 години;
  • топката с магнита е доста тежка и следователно, въртейки се в барабана, изхвърля мръсотия от прането;
  • магнитните топки могат да спестят на прах за пране и балсами;
  • топките не влияят на човешкото здраве.

Предимствата на такъв аксесоар са впечатляващи, но дали наистина е така, тепърва ще откриваме. Но основният недостатък, който има магнитната топка, е шумът, който се появява по време на процеса на измиване в резултат на удара му върху миещия барабан. Ако поставите не една топка, а няколко, тогава чукът ще бъде впечатляващ.

Вторият недостатък е, че магнитните топки не са подходящи за измиване на якета и обемни якета. Измиването, разбира се, е възможно, но ефектът е минимален.

Инструкции за употреба

Тъй като топките не увреждат барабана на пералнята, те могат безопасно да се използват за автоматично измиване. Но има някои нюанси, свързани с характеристиките на тъканите. Количеството такива топчета, поставени в барабана, ще зависи от това какво ще миете. Но всичко ще зависи от размера на самите топки и те могат да бъдат различни.

  • Когато миете памучни предмети, можете да поставите 12 топки от опаковката. При условие, че са с малки размери.
  • При пране на деликатни материи като велур, 6 топки ще са достатъчни.
  • За измиване на вълнени продукти са достатъчни 4 топки.

Важно! При миене с топки за пералнята е достатъчно да изсипете половината от посочената норма на прах.

Измиването с топки може да се извърши в почти всеки режим. Те могат да се използват при миене в студена вода, но за режим "Кипене" или при нагряване на вода до 80 градуса и повече не трябва да се слагат в барабана на машината.

Преглед на магнитни топки

Кой прави такива топки и къде можете да ги купите, ще разгледаме в рамките на този параграф. Ето популярните магнитни топки:

Топката Aquamag е топка, произведена от Китай, предназначена за борба с образуването на котлен камък по време на измиване, както и за омекотяване на водата. Тази топка тежи около 900 грама, така че е достатъчно да има една такава топка. Тялото на топката е направено от пластмаса. В допълнение към основните си свойства, той е хипоалергенен, подходящ за пране на детски дрехи, дезинфекция на дрехи и премахване на неприятни миризми. За да засилите ефекта на пране, първо можете да накиснете дрехи във вода с малко количество прах и топка за половин час, след което да поставите в барабана на пералнята.

Топки "Бяла котка" от компанията "ТЕХНОТРЕЙД" - топките, произведени в Германия, се продават в опаковки от 12 броя. Всяка топка има гумена обвивка, вътре в която е магнит. Срокът на експлоатация на тези топчета не е ограничен. Те не само допринасят за отстраняването на котлен камък от машината, но и механично избиват мръсотията от дрехите. Използвайки дори една такава топка, не можете да поръсите омекотители с вода. Както можете да видите, производителят твърди много, но не се знае дали тези топки се оправдават, но струват около 4600 рубли.

магнитни топки

За ваша информация! Можете да закупите магнитна топка в голям магазин от домакински химикали или да поръчате в интернет.

Топка "Еко Лайф" - топка, предназначена за пералнята и нейната защита от мащаб. Произвежда се в Австрия. Производителят на тази топка дава гаранция само 5 години, въпреки че може да се използва много по-дълго. Топката не само почиства машината от мащаб, но и спестява до 30% прах и 20% електроенергия. Цената му е около 400 рубли.

Бал-балсам - магнитна топка с пластмасов калъф, направена в три цвята. Може да се използва не само за пране на дрехи в машината, но и за миене на съдове в съдомиялната машина. Топката е екологична, омекотява водата. Размерът му в диаметър е 6 см, можете да поставите във вода не по-гореща от 60 градуса. Цената е около 150 рубли.

магнитни топки

Както Seen на телевизионните топки са две магнитни топки от образуването на котлен камък в пералня. Цената е около 1000 рубли.

Отзиви

Бумът на магнитните топки беше още през 90-те, днес е изключително рядко да се купува такъв аксесоар в пералня. Първо, по-трудно е да заблудиш съвременен потребител, и второ, в интернет се появиха много отзиви за такива топки и топки. Ето някои от тези, които намерихме.

американка, Херсон

През последните три години използвам топки с бяла котка и не намерих никакви предимства. топки магнитна топкамалки по размер, диаметър около 4 см и тегло 35 грама. Дълго време на използване показа, че парите са пропилени и доста големи. В допълнение, обявеното изхвърляне на мащаба, това е пълна глупост. Потвърждение за това беше взривената десетка. Не забелязах и ефекта от измиването. Като цяло, ако наистина искате да се отървете от изметът, тогава използвайте лимонена киселина, а за да изплакнете по-добре прането, не забравяйте за допълнителната функция за изплакване.

ZhulikYS, Липецк

Купих бяла котка, новост в света на домакинските химикали, магнитни топки, техният продавач много красиво ги похвали. Според резултатите от дългосрочната употреба забелязах само незначителен ефект върху качеството на измиването, все още остава сложно замърсяване. С топките омекотителят за тъкани започна да се излива малко по-малко, докато нещата са меки и приятни на допир. Не мога да кажа нищо за отстраняване на накип, но проверих ефекта им върху плака в тоалетната. След една седмица престой нищо не се промени, набегът, какъвто беше и остана. Минус топки в чукането им върху барабана, въпреки че това не вреди на колата, защото те са гумени. В допълнение, те постоянно се забиват в одеяло. Заключение: по-добре е да купите обикновени евтини топки за измиване, ефектът ще бъде същия.

shenia, Минск

Когато видях рекламата, купих чудо приспособление - зелена магнитна топка Eco Life, но не видях чудо. При измиване, както производителят съветва в инструкциите, спрях да наливам омекотител за вода, намалих количеството прах и не добавих балсам. Прането на изхода е наистина добре измито, меко. Но дори и без топка, това е абсолютно същото, експериментът се провеждаше многократно. Все пак аз слагам топката в колата, защото изразходваните пари. Но той не си струва парите.

greenline, Ufa

Чрез съвместни покупки придобих магнитната топка Eco Life за 380 рубли, която нарекох „чудо топката“. Всичко, защото производителят претендира за много предимства. Това се отървава от мащаба, пестете прах, отказвате препарат за изплакване и го използвате в пералня и съдомиялна машина. Все още не мога да кажа колко добре работи топката, не съм проверила в шайбата си, защото се е счупила, но приятел започна да вади бяло-сиви камъчета от колата след измиване. Явно това е резултатът от топката. Мисля, че има ефект и е евтин.

Както можете да видите, магнитните топки са различни по размер. Повечето потребители отбелязват, че такъв аксесоар е допълнително и без ефективно разхищение на пари. Някой наистина хареса тази топка. Не ви обезкуражаваме да купувате, ако искате да опитате, опитайте, успешно измиване!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини