Всичко за пералните машини

Отзиви за магнитната топка за перални машини

магнитна топка мненияПреди да купите неизвестен продукт със съмнителна цел, струва си да го проучите добре. Необичайно средство за защита на пералня под формата на магнитни топки предизвиква буря от емоции сред потребителите. Каква е магнитната топка за прегледите на пералната машина, ще ви кажа най-добре. Подбрахме мнението на истинските хора за топки от различни производители, това е, което имаме.

Магнитна топка Eco Life

Aleksandra2013

Съвсем спонтанно купих магнитната топка Eco Life преди няколко години, вероятно сега хората са станали по-умни. Надявах се, че наистина ще има ефект, защото струва много. Реших да проверя работата на топката не на шайбата, а на чайника. Нагрява вода в нея до около 60 градуса и я поставя в магнитна топка, оставяйки я в чайника за около 6 часа. Резултатът беше нула, мащаба такъв, какъвто беше, и остана.

Що се отнася до миенето с топка в кола, нищо особено не се случи. Твърдите хавлиени кърпи не станаха по-меки. За да спестите прах с топка също не се получи, тъй като петната не се мият. Тя дори постави това „чудодейно лекарство“ в съдомиялната машина, но нямаше смисъл, отвътре само всичко побеля. Заключение: за изразходваните пари бихте могли да закупите детски дизайнер в полза на случая.

Aivengo

Еко лайф лайфКупих топка през 2012 г. и го използвам непрекъснато. По време на операцията тя на пръв поглед не се е променила и не е загубила свойствата си, което означава, че производителят не е измамил срока на годност от 10 години. Основната цел на топката е да омекоти водата, спестявайки десет от мащаба. Моите впечатления са следните:

 • нещата не стават по-меки;
 • по-добре да не се мият;
 • няма спестяване на прах при измиване с топка;
 • но елиминира мащаба.

Факт е, че пералнята ми продължи малко повече от 11 години и се счупи. Но успях да измия нещата с топката в старата кола за около 1,5 месеца. След като майсторът отвори пералнята, нагревателят приятно изненада със своята чистота. Дори не съм очаквал това, имайки предвид, че рядко почиствах машината, но не съм използвал Калгон и подобни средства.

Забелязах, че сивите частици често се натрупват в уплътняващата дъвка и измиват същите частици от филтъра за източване.

Като цяло съм доволен от топката. Тя посъветва всички приятели и ги дава на роднини. Но след като купи нова пералня, поради повреда на лагерите и барабана в старата машина, тя много се усъмни в нейното използване. Факт е, че новата пералня работи много тихо и в нея забелязах чукането на топката по барабана. Попитах капитана на техническата поддръжка дали това се отразява на колата? Оказа се, че такива "малки неща" е по-добре да не се използват. Оттогава спрях да мия с магнитна топка, защото не само нагревателният елемент е важен, но и други детайли, замяната на които ще бъде много скъпа.

Госпожица s

Купих магнитна топка чрез съвместна покупка в Интернет. Целта на покупката е да защити новата пералня. Смята се, че този метод е по-евтин от постоянен използване на калгон, Работи ли топката? Да, тя работи, но колко ефективна няма да кажа. Що се отнася до мащаба, е трудно да се провери. Но кърпите, които бяха като шкурка, станаха много меки. Явно водата става мека, измиването е по-добро. Освен това топката ви позволява да спестите малко на праха.

greenline, Уфа

Купих магнитна топка Eco Life отдавна, наричам я чудо-топка по следните причини:

 • защитава пералнята, предотвратявайки появата на котлен камък;
 • спестява прах за пране, сега го поръсвам по-малко;
 • няма нужда да използвате омекотител за тъкани;
 • дълъг експлоатационен живот, повече от 5 години;
 • възможно използване в съдомиялни машини.

Не успях да проверя ефективността на борбата срещу мащаба, тъй като пералнята се повреди преди да бъде закупена. Въпреки това, след измиване със същата топка, приятел получи парчета сив цвят през канализацията.Хареса ми топката, единственото нещо, което обърква странната, несериозна опаковка. Топката се прави в Австрия, скъпа е, а опаковката не дърпа скъпата. Няма какво повече да се оплаквате във връзка с топката.

Топки "Бяла котка"

amerikanka

Отзиви за топка за бяла коткаПреди около три години в моя град се появи представител на компанията "Бяла котка", която произвежда домакински почистващи препарати без вредни химикали. Първото нещо, което ми беше рекламирано, бяха магнитни топки за измиване. Обещанията бяха омайни:

 • ефективно измиване;
 • спестяване на прах и балсам;
 • по-добро изплакване на нещата;
 • измиване в мека вода при по-ниска температура и това спестява енергия.

Давах обещания, купих пакет от тези топки и ги използвах с всяко измиване почти 3 години, докато машината изгори. Самият съпруг разглоби оборудването и затова видяхме от първа ръка десетте. По него нямаше сол, всички бяха покрити с лепкава мръсотия и перилни препарати. Заключение: въпреки че топките от изметът помогнаха, но десетте изгориха. В допълнение, те имат още един минус, за да влязат в одеяло. Ефектът от топките е толкова малък, че парите са пропилени.

Ако искате да защитите оборудването си, по-добре е да помислите за състава на праха, често включвайте допълнително изплакване и провеждайте редовно почистване с лимонена киселина.

Както виждате, мненията са разделени. На кого вярвате повече, преценете сами. Можете да го проверите експериментално, ако нямате нищо против парите. Успех!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини