Всичко за пералните машини

Най-добрият детски прах за пране

бебешки праховеС раждането на дете всички родители мислят как да перат детските дрехи. Обхватът на прахове е твърде огромен, това са хипоалергенни прахове и прахове за новородени и само за деца. Кой от тях е най-добрият, който качествено почиства нещата и най-малкото причинява вреда на детето? Отговорът на тези въпроси не е лесен, трябва да изучите състава на праховете, да проведете експеримент и да измиете замърсените неща и едва след това да направите заключение.

Изисквания към продукта за бебешко измиване

Когато избирате детски перилен препарат, трябва да запомните изискванията, които се прилагат за бебешката пудра:

 • липсата на фосфати и техните заместители на зеолити, които засягат не само околната среда, но и кожата на бебето, неговия имунитет и работата на отделителната система;

  Фосфонатите са не по-малко опасни и следователно съдържанието им в праха също трябва да бъде минимално, по-добре е, ако изобщо не съществуват.

 • отсъствието на ПАВ или намаленото им количество, ПАВ от растителен произход са по-малко вредни. Повърхностноактивните вещества не трябва да надвишават 15% от общия състав на праха, тъй като те се изплакват лошо от дрехи и бельо, след което попадат върху кожата на дете;
 • липса на хлор и белина с оптични частици;
 • естествен състав, включително сапун на растителна основа, сода, сапунен орех, вода и може би други безобидни компоненти;
 • наличието на маркировка „хипоалергенни“, „екологични“, „деца“ или „за новородени“, такъв надпис най-често показва безопасен състав на праха, въпреки че някои производители могат да затъмнят агресивния състав на продукта;
 • липсата на остра миризма,
 • прах за пране трябва да се разтвори добре и бързо във вода;
 • за качествено премахване на петна от различен произход.

вид

Детските перилни препарати се предлагат в насипна и течна форма. Съставът на течните продукти обикновено е по-малко агресивен от състава на насипния прах. В допълнение, прахът за пране има редица разлики от гела за измиване:

 1. гелът е по-добър от прах във вода;
 2. температурата на водата при използване на гела трябва да бъде 30-40 градуса и може да се пере с прах при температура от 30 до 90 градуса, което увеличава ефективността му при пране на силно замърсени детски дрехи;
 3. прахът съдържа прахови частици, които, ако влязат в дихателните пътища, могат да причинят дразнене на лигавицата, което да доведе до кихане, сълзене;
 4. по-удобно е да съхранявате гела, той е в затворен пластмасов контейнер, докато прахът може да бъде наситен с влага, да се слепва на бучки;
 5. към геловете се добавят дезинфекционни компоненти, както и компоненти, които омекотяват детските неща.

За ваша информация! Съдържанието на фосфати и повърхностно активни вещества също е различно, обикновено в гелове концентрацията им е по-ниска.

Препоръки за избор

Изборът на най-добрата пудра за деца не е лесен. Стигайки до онлайн магазин или обикновен търговски обект във вашия град или село, бързо ще се убедим в това. Дори общинският магазин на село предлага на клиентите няколко разновидности прах за деца, камо ли хипермаркет, в който има толкова много прах, че лесно можете да се удавите в него.

Агресивната реклама изобщо не ни помага, а точно обратното. Всеки производител „дърпа одеялото над себе си“, стреми се да докаже по всякакъв начин, че прахът му наистина е най-достоен, но всъщност се оказва точно обратното. Затова е необходимо бедният потребител чрез опити и грешки да търси подходящ прах за пране за деца, рискувайки здравето на своите близки всеки път.

Ние сме против такава съмнителна лотария, затова ви предлагаме да обърнете внимание на някои от препоръките на експерти, които ще ви помогнат да изберете най-качествения прах за новородени и по-големи деца.

 1. Ако предпочитате скъпи чужди прахове за пране, пазете се от фалшификати. Инсталирайте програма за разпознаване на баркод на продукта на вашия смартфон.С негова помощ можете за секунди да установите произхода на праха директно в стените на магазина.прахов състав
 2. Особено не гледайте предната страна на опаковката за бебешка пудра, има главно рекламна информация, която не винаги е вярна. Веднага разгънете пакета с прах с гърба и прочетете състава.
 3. Обърнете внимание на сроковете на годност на избрания от вас прах. Обърнете внимание, че колкото по-стар е прахът, толкова по-лошо може да се разтвори във вода и затова изплакнете от дрехите на новородените. Колкото по-свеж е прахът, толкова по-добре.
 4. Пазете опаковката непокътната, особено меката опаковка. Леките торби с прах често се счупват и мръсотията попада в праха през дупките, да не говорим за факта, че през дупката се излива доста голямо количество агент.

! Вдлъбнатини и тежки парченца на кутията с пудра за новородени също говорят много. Ако видите точно такава кутия пред себе си, преместете я отстрани и вземете друга.

 1. Вижте също страната на производство на праха. Моля, обърнете внимание, че детският прах за пране от Европа ще се различава по качество от домашния за по-добро, но също така ще струва много повече.
 2. Особено не гледайте цената на праха. Точно както сред скъпите прахове доста често има безценни продукти, така и сред евтините не забелязахме никакъв ценови модел в този случай.
 3. Ако приемате бебешка пудра в мека опаковка, тествайте я за големи бучки. Ако в опаковката има много бучки, продуктът не е пресен или е съхраняван в нарушение на условията или и двете.

Преглед на продукта

Ще прегледаме различни средства, ще изясним техния състав и ще разберем цената.

Domal Baby е гел за измиване на немски произход, съдържа до 15% ПАВ, сапун, до 5% фосфонати, ензими, екстракт от лайка и консерванти. Температурата на ивицата с такъв инструмент не трябва да надвишава 60 градуса. Можете да използвате продукта за пране на дрехи за новородени. На бутилката е залепен информативен етикет. Domal се справя с петна от бебешка храна, химикалки от филц, кръв и растително масло. Недостатъкът на гела е, че той не може да се мие с вълна, освен това цената му е доста висока. Бутилка от 1,5 литра струва почти 500 рубли.

domal-бебе

HAAX Powder - израелски концентриран перилен препарат за бебешки дрехи. Съставът му е повече или по-малко безопасен. Пав съдържа не повече от 15%, има сапун, не повече от 5% фосфонати, кислород, съдържащ белина, хипоалергенен аромат. Подходящ за измиване на деликатни вещи, може да се използва при температура 900, Опаковането от 3 кг струва около 1100 рубли.

poroshok-xaax

AQA baby - гел за детско бельо и дрехи, произведен в Русия. Съдържа по-малко от 10% ПАВ, ензими, вода, консервант и ароматен парфюмен състав. По принцип съставът е безвреден, освен ако, разбира се, детето не е алергично. Нещата след измиване с такъв гел остават меки, с леки примеси се справя перфектно. Цената за 1,5 литра е около 300 рубли.

AQA-бебе

Сапун на прах „Нашата майка“ е прах за пране с най-безобиден състав, поради което не предизвиква алергии при децата. Консистенцията напомня сапунени стружки. Съставът включва: сода, вода, титанов диоксид, глицерин. Този прах, според производителя, е предназначен за ръчно и машинно пране, но преди да го поставите в машината, той трябва да бъде разтворен до образуване на каша. Този прах измива добре нещата, за да подобрите ефекта, можете да ги накиснете за известно време със същия прах. Цената на опаковането на 900 г е около 500 рубли.

нашата мама на прах

ROCKET SOAP Powder - прах на японска сода. Не можем да кажем със сигурност какво е част от този прах; етикетът с превода показва само наличието на алкилов етер, карбонат и сулфат. Прахът е предназначен за измиване на деца и бельо, работи при температура не по-висока от 40 градуса. Може да се използва за автоматична машина. Измитите от него неща нямат миризма. По принцип прахът е приличен.Въпреки това, той е много рядък в магазините и е доста скъп, за 1 кг около 600 рубли.

poroshok-ракета-сапун

И така, в търсене на най-добрата бебешка пудра, стигнахме до извода, че за всяко семейство тя е различна. Надяваме се, че сега знаете какъв трябва да бъде такъв прах. Праховете с „абсолютно” безопасен състав са рядкост, може би в прахови рейтинг за новородени Ще намерите едно от тях. Или може би вредата им е просто преувеличена и не стигайте твърде далеч? Намерете средно място, изберете продукта, който съдържа минимум компонентите, необходими за пране на мръсни бебешки дрехи и не предизвиква алергии у вашето бебе. Приятно пазаруване!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини