Всичко за пералните машини

Рейтинг на най-добрите сушилни за сушене

Рейтинг на най-добрите сушилни за сушенеАко сушилните машини са популярни в Америка и Европа, тогава руските домакини гледат само тази техника. Но всяка година броят на продаваните сушилни расте, което ясно показва наличието на търсене. Има обаче проблем - мнозина не се осмеляват да си купят сушилня заради трудности с избора. Предлагаме да разрешим проблема с нашата оценка на най-добрите машини за сушене.

Как да подходим към избора?

Намирането на перфектната сушилня е лесно, ако знаете основните критерии за техния избор. На първо място, говорим за производителя и страната на сглобяване на оборудването. Така че Bosch и Siemens се считат за най-висококачествените и надеждни, които спечелиха доверието на клиентите с дълъг експлоатационен живот и висок клас на сушене.

Сред сушилните Bosch и Siemens можете да намерите функционални „двойници“: автоматични машини с подобни параметри, вместимост и цена, различаващи се само по външния дизайн на кутията.

Следните марки са се доказали добре:

 • Бюджетните коли включват Candy, Hotpoint-Ariston и Beko.
 • Сред „средните“ по стойност - Gorenje и Whirlpool.
 • Сред високите класове са Kuppersbusch и Miele.

Но е по-добре да се съсредоточите върху съществуваща или закупена пералня. В идеалния случай пералнята и сушилнята трябва да са с еднакъв капацитет, размер, марка и монтаж. Тогава се сглобява пълноценна двойка, поддържа се общ стил на проектиране, единствена поддръжка на услугата, лесна връзка и удобно разположение наблизо. Основното е, че в ежедневието няма проблеми: всички измити дрехи лесно се преместват в барабана на сушилнята.

Оценявайки характеристиките и мощността на машината, е важно да се отбележи вида на сушенето. Препоръчва се да се даде предпочитание на термопомпа, която се сравнява благоприятно с икономична консумация на енергия, равномерно изсушаване и защита на вълнени продукти от свиване. Също така е важно да няма загряване на въздуха, което влияе положително на живота на устройството. Стандартните кондензационни машини са по-скъпи и изискват адекватна вентилация в използваното помещение. Но често цената, която е многократно по-висока за помпите сушилни става решаваща.

Анализът на предстоящото потребление няма да бъде излишен, особено ако основният критерий за подбор е достъпно финансиране. За целта разглеждаме параметрите за класа и стойността на потреблението на енергия в бюджетен и по-скъп модел. Съпоставяме цифрите с текущата тарифа за комунални услуги за 1 kW / h. и помислете колко ще се изплати разликата Тогава ще стане ясно дали има смисъл да спестявате сега или е по-добре да плащате по-скъпо, когато купувате, но да намалите бъдещите разходи.

BEKO DPS 7205 GB5

Ако сами преброите и изберете най-добрата машина, няма време и усилия, тогава проверете нашата класация на сушилни. Първи в списъка е BEKO DPS 7205 GB5. Евтина челна машина със кондензационна сушилня и термопомпа. Инсталира се отделно или в колона на шайбата, което е удобно в малки помещения, за да спести място. Останалите работни параметри са както следва:

 • Размери - 59/84/54 (съответно ширина, височина и дълбочина).
 • Капацитет - до 7 кг сухо пране.
 • Номиналното напрежение е 220-240 волта.
 • Мощност при 2700 вата.
 • Ниво на шума - не повече от 65 dB.
 • Клас на енергийна ефективност A ++.

Сред предимствата на VEKO има 15 режима на сушене, което ви позволява да изберете най-подходящата програма за определена тъкан. И така, нежното сушене се предлага за деликатни тъкани, за дънки, синтетика, ризи, памук, спортно облекло и смесени материали. Собственикът ще бъде доволен от възможността да постави ускорен цикъл, за да спести време.BEKO DPS 7205 GB5

Автоматичният резервоар за машина е направен от неръждаема стомана и барабанът може да се движи в обратна посока, за да постигне цялостно изсушаване. Има филтър за дрямка и кондензат, което елиминира преждевременната повреда на устройството. Улеснявайте използването на вътрешното осветление на машината, електронното управление, автоматично предотвратяване на сгъване и заключване на таблото за деца.

Gorenje DS92ILS

Сред марката Gorenje благоприятно се сравнява кондензационна машина с термопомпа и капацитет от 9 кг. Предимствата му се състоят в оборудването със специални технологии, които повишават качеството на сушене и лекота на работа на агрегата. И така, уникалният вълнен барабан WaveActive внимателно „смесва“ прането, като позволява на топлината да прониква по-бързо в структурата на тъканта. Индикаторът EcoEye в реално време показва разходите на цикъла, а системата за подаване на въздух с двоен поток TwinAir осигурява равномерно изсушаване на дрехите.

Един „чип“ на този модел може да се счита за стилен дизайн. Черно-сивата врата на люка и таблото в тон с метални вложки се открояват сред стандартните бели автомобили. Подчертайте модерния външен вид на машината и цифров дисплей с вътрешно осветление на барабана. Основните показатели за ефективност също са на най-високо ниво:

 • клас на сушене А;
 • консумация на енергия - A ++ (около 259 кВтч / годишно);
 • предно зареждане;
 • мощност в рамките на 1800 W;
 • Шум - не повече от 66 dB.
 • размери - 60/85 / 62,5см.Gorenje DS92ILS

Има 14 стандартни режима, сред които има програма за вълна, ризи и смесени тъкани. Отделно се открояват цикъл за вентилация и възможност за обработка на пара. Има функция за предотвратяване на сгъстяване.

Устройството не е без другите си модерни опции: обратно завъртане на барабана, забавен старт, блокиране на панела от деца и безопасно събиране на кондензат.

Можете да инсталирате сушилнята до шайбата или в колоната.

Samsung DV 90 K 6000 CW

Стилна черно-бяла сушилня от южнокорейски производители с термопомпа и максимално натоварване до 9 кг. Той представлява оптималното съотношение на цена и качество, предлага отлични технически параметри на сушене на ниска цена от 30-40 хиляди рубли. Характеристиките са следните:

 • клас на енергийна ефективност А;
 • наличието на дрямка филтър и събиране на кондензат;
 • предно зареждане;
 • мощност от 900 вата;
 • Консумация на енергия от клас A ++ с годишна норма от 258 кВтч;
 • размери - 60/85/60 см (при отворена врата, дълбочината се увеличава до 10,1 см);
 • тегло - 50 кг;
 • Шум не повече от 62 dB.Samsung DV 90 K 6000 CW

Предимството на машината в липсата на безполезни опции, тъй като осигурява основен набор от функции. Задължително за филтъра и събирането на кондензат на сушилнята със сензорния екран и светлините на панела и барабана. Електронно управление с възможност за стартиране на цикъл и следене на състоянието му чрез приложението на смартфон. Отложен старт е наличен и за автоматично включване на машината в час, зададен от потребителя. Сред програмите са синтетика, вълна, връхни дрехи, експресен режим, студено сушене и спортно облекло.

Siemens WT45M260OE

Сред изсушителите на Siemens iQ300 трябва да обърнете внимание на кондензационната машина WT45M260OE. Това е просторна машина с максимално натоварване от 8 кг и обем на барабана от 112 литра, ударен в горната част поради високата си мощност при средна цена. Има цифров дисплей, интегрирана подсветка и забавен старт. Разбира се, това не са всички параметри.

 1. Енергийна ефективност от клас В.
 2. Програми - 14, включително нежно и ускорено сушене, режим на пухови продукти, синтетика, вълна, връхни дрехи, памук.
 3. Ефектът от лесно гладене и предотвратяване на набръчкване.
 4. Необходимото напрежение е в диапазона 220-240 волта;
 5. Мощност - 2800 вата.
 6. Шум не повече от 64 dB.
 7. Размери - 59,8 / 84,2 / 59,9 смSiemens WT45M260OE

Особено внимание се обръща на безопасността. Този модел има не само филтър за купчина, автоматично събиране на кондензат и заключване на панела, но и защита срещу прегряване и контрол на влажността.

Използвайки специални сензори, системата следи състоянието на машината и, когато се приближава до критични нива, спира цикъла.

Bosch WTW85561OE

Най-скъпият модел е от линията на Serie 8 Bosch, предлагайки на потребителя максимални възможности.Първо, машината е събрала всички предимства на сушилните: наличието на модерно сушене с термопомпа, удобен капацитет от 9 кг и висок клас на енергийна ефективност в A ++. Второ, тя разшири функционалността, като въведе възможността за независимо конфигуриране на продължителността на измиването. Трето, улесни работата си благодарение на приятни дреболии под формата на захранващ кабел, удължен до 145 см, звуково съпровождане на цикъла и попълване на специална кошница за пране. Сега повече за възможностите на машината

 1. Предварително настроените режими са нежно сушене, пух, синтетика, вълна, експрес, памук, смесени материали, ризи.
 2. Филтър и събиране на кондензат, подобрен със специални индикатори за наблюдение и своевременно почистване.
 3. Вътрешна барабана, цифров дисплей и защита на децата.Bosch WTW85561OE

Номиналната мощност на сушилнята е 1000 вата, а при максимални скорости нивото на шума не надвишава 65 dB. Той е инсталиран само поотделно и по отношение на размерите се отнася до модели в пълен размер. Той се отличава със стилен дизайн с черни и сиви метални акценти.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини