Всичко за пералните машини

Коя пералня Bosch е по-добре да се купи

най-добрите шайбиВ момента Bosch предлага на клиента да закупи повече от сто различни перални машини. Сред тях се натъква на наистина достойна техника, но има и безценни автомобили, което се потвърждава от множество отрицателни отзиви на потребителите. Как да закупите най-добрата пералня Bosch и да не се сблъскате с нискокачествени уреди? За да разберем този проблем ще помогне на нашия преглед. Нашите експерти проучиха няколко линии на шайби Bosch и подбраха топ 10. Сега ще ви запознаем с тези машини.

Bosch WLG 20162

Решихме да отворим тази класация с нискотарифната пералня Bosch WLG 20162. Специалистите и потребителите оцениха този модел много високо, въпреки сравнително малкото зареждане на барабан до 5 кг пране. За цената си машината е много добра.

 1. Скорост на въртене до 1000 об / мин.
 2. Защита на тялото на машината от течове на вода.
 3. 14 специални режима на пране, които са подходящи за голямо разнообразие от дрехи.
 4. Тридесет сантиметров люк за зареждане, в който можете да хвърлите цяла купчина мръсно пране „от ускорение“.

Вратата на този широк люк всъщност е широко отворена, 1800.

 1. Сравнително ниска консумация на вода и електроенергия. За един цикъл машината се нуждае от 40 литра вода и 0,18 kW / h електроенергия.
 2. Машината има надеждно цифрово управление, прост, но информативен дисплей.
 3. Bosch WLG 20162 има защита срещу претоварване, дисбаланс, деца и прекомерно разпенване.
 4. Машината е тясна, има дълбочина само 40 см, което ви позволява да я поставите под плота.

 

 

Bosch WLG 20162

Специалистите и потребителите изтъкват специалните предимства на пералните машини. Първо, тази машина е истински експерт в прането на ризи. Той има специална функция, която ви позволява внимателно и внимателно да сваляте ризата, без да оставяте вдлъбнатини по нея. Второ, машината е оборудвана с нощно измиване. Изглежда, че не е нищо изненадващо за машина от среден клас, но се занимаваме с бюджетен модел. Средната цена на домашния помощник на Bosch WLG 20162 е 325 долара.

Основният недостатък на автомобила е, че той е доста шумен. Също така някои потребители отбелязват, че тя не винаги притиска добре дрехите. Експертите посочват, че класът му на въртене е само „C“, което не е много добро за съвременна пералня.

Bosch WLK 2426 Y

Потребителите на Bosch WLK 2426 Y отдавна отговарят на въпроса за себе си: коя пералня Bosch да купят и не малко съжалявам. Техниката е наистина много прилична, въпреки че струва малко повече от горната машина. Капацитетът на барабана му е 6 кг пране. Това е напълно достатъчно за семейство от 4 души. Какви технически характеристики са поразителни?

 1. Голям дисплей и отлично цифрово управление. Електронната верига работи стабилно дори в случай на спад на напрежението в мрежата.
 2. Машината е способна да се върти с висока скорост - до 1200 оборота, което отговаря на основните стандарти на съвременната технология за пране.
 3. Паметта на контролния модул предлага на потребителя избор от 14 програми за пране. Дори опитни домакини не успяват веднага да овладеят всички режими, тъй като има много от тях.
 4. Bosch WLK 2426 Y е добре защитен от дисбаланс, прегряване, прекомерно разпенване и пренапрежения. Има и защита срещу намесата на малки деца.
 5. Тази техника консумира малко повече вода (48 литра), но консумира по-малко електроенергия - 0,15 кВт / ч, което съответства на енергийния клас А ++.
 6. Люкът на Bosch WLK 2426 Y е още по-широк от този на Bosch WLG, като диаметърът му е цели 32 см. Много удобно е да слагате бельо.
 7. Също така тази машина има функция за забавяне стартиране до 24 часа.

Bosch WLK 2426 Y

Основното предимство на машината е наличието на специално отделение за течен прах. Благодарение на това отделение домакинята ще може да разкрие максималните възможности на най-добрите гелове за измиване.

Експертите отбелязват и иновативната повърхност на вътрешните стени на барабана, които са много внимателни за деликатните материи по време на пране, изплакване и въртене.

Относителни недостатъци на машината: люкът не се отваря при 1800, а дълбочината на тялото цели 47 см - под плота такава машина не се побира. Цената на Bosch WLK 2426 Y е $ 490.

Bosch WLN 24241

Тази пералня на добре известна немска марка може да се похвали с доста просторен барабан за 7 кг сухо пране. Можете да поставите много обемни и тежки неща в толкова просторен барабан, като сте сигурни, че машината ще ги измие без смущения. Bosch WLN 24241 е оборудван с интелигентни сензорни контроли и разполага с голям, модерен цифров дисплей.

 1. Машината може да навива нещата със скорост до 1200 об / мин. Не във всички случаи е възможно да се използва такова високоскоростно въртене, но в някои случаи е много полезно.
 2. Техниката е много, много икономична. Тя се нуждае от 38 литра вода за един цикъл на измиване и само 0,13 кВт / ч електроенергия, а това вече е клас A +++.
 3. Bosch WLN 24241 е 100% защитен от течове и други рискове, свързани с безопасна работа.
 4. Има 14 програми за пране, включително прословутият режим на пране на вълна и същия известен режим на пране на коприна.
 5. Люкът е отличен, има ширина 32 cm.
 6. Има специална програма, която осигурява първокласна грижа за ризата.

Bosch WLN 24241

Основното предимство на Bosch WLN 24241 е наличието на директно задвижване. Директното задвижване прави машината по-издръжлива и надеждна, подобрява нейната производителност. Потребителите особено харесват възможността да ограничат времето за измиване и красивото осветление на барабана. Като минус на тази машина някои потребители смятат дълбочината на тялото за твърде голяма - 45 см. Цената на машината е 476 долара.

Bosch WLL 2416 E

Един от най-достойните представители на своя клас е Bosch WLL 2416 E. Тази машина е истински експерт в областта на почистването на дрехи от различни петна. В барабана му могат да се сложат до 7 кг пране, а сензорното управление ще ви позволи точно да настроите и конфигурирате желаната програма.

 1. В арсенала на машината 17 програми за пране. Абсолютно всички модерни програми, разработени от Bosch, тази машина е усвоила.
 2. Класическият и в същото време ергономичен дизайн показва, че тази машина е в състояние да се впише във всяка модерна интериорна композиция на банята или кухнята.
 3. Bosch WLL 2416 E, подобно на горната шайба, е невероятно енергийно ефективен, но консумира малко повече вода - 41 литра.
 4. Прането се натиска при минимум 400 об / мин, максимум 1200 об / мин.
 5. Оборудването е напълно защитено от дисбаланс, течове на вода, прекомерно разпенване, както и от намесата на малки гробници. Между другото, не само контролния панел е защитен от деца, но и бутона за включване / изключване.
 6. Машината е сравнително тиха. Нивото на шума по време на цикъла на въртене при 1200 об / мин е 77 dB, което е дори под нормативната граница.

Отоплението с вода може да се контролира чрез инсталиране на почти всички специални програми за измиване.

Bosch WLL 2416 E

Основното предимство на шайбата е куп специални програми за пране. Жените с разнообразен гардероб ще оценят Bosch WLL 2416 E. Експертите също така отбелязват стабилността на фърмуера на контролния модул. Като минус потребителите отбелязват неочаквано неефективно завъртане, въпреки че производителят каза клас на въртене B. Цената на Bosch WLL 2416 E е $ 492.

Bosch WIW 28540

Така попаднахме в нашата класация на скъпи „домашни помощници“. До голяма степен поради високата цена автомобилите от тази ценова категория не са популярни, но Bosch WIW 28540 е изключение от правилото. Стотици положителни отзиви от благодарни потребители и слаби похвали от експерти. Изглежда, че тази машина спечели сърцата на потребителите на Runet. Защо така

 1. На първо място, трябва да се отбележи, че този "домашен помощник" е напълно вграден. На предната стена на корпуса отдясно и отляво има панти за окачване на вратата.Инсталирах машината в кухнята под плота, окачих вратата, така че се сдобихте с незабележим шкаф, който не разваля дизайна на стаята.
 2. Машината е идеална за голямо, приятелско семейство от 5-6 души, тъй като барабанът й побира 8 кг пране. Теоретично, в два приема тя мие натрупаните мръсни дрехи за 6 души за седмица.
 3. Bosch WIW 28540 е оборудван с сензорен панел за управление от ново поколение, въпреки че класическият селектор на програми за тази машина е запазен.
 4. Барабанът е в състояние да се върти с чудовищна скорост - 1400 оборота в минута, изтласквайки нещата качествено.
 5. Платката на контролния модул съдържа в паметта 14 режима на измиване, които потребителят може да регулира според нуждите си.
 6. Барабанът има вътрешна светлина.

Bosch WIW 28540

Основният плюс, който единодушно се откроява както от потребители, така и от експерти: тиха работа. Когато се върти със скорост 1400 об / мин, машината може да генерира не повече от 67 dB. Само помислете за това, това е една от най-тихите коли на Bosch, ако не и най-тихата. В това отношение само много скъпи модели, сглобени в Германия, могат да се конкурират с него. Като част от нашия преглед няма да разберем чия сглобка е по-надеждна. Въпреки че е очевидно, че автомобилите, сглобени в Германия, работят по-дълго и по-добре от тези, които се сглобяват в трети страни.

Основният недостатък са големите размери на кутията. Калъфът на Bosch WIW 28540 W x D x H - 60 x 57 x 82 см. Работният плот със стандартна дълбочина за тази машина определено не е подходящ. Днес продавачите оценяват тази машина на 1047 долара.

Bosch WAT 20441

Клиентите, които целенасочено търсят добра пералня Bosch с много просторен барабан, трябва да разгледат по-отблизо Bosch WAT 20441. Разполага с голям барабан за 9 кг сухо пране. В такава машина, понякога дори песен може да се пере, не като връхни дрехи или пастелно бельо. Огромен барабан изисква голям просторен резервоар, който изисква много вода за пълнене. За да измиете 9 кг пране, се нуждаете от 62 литра вода.

Барабанът се върти със скорост до 1000 об / мин, което е неочаквано малко за съвременна машина от този клас. Стартирайки определена програма за пране, можете да отмените завъртането или да намалите скоростта му. Bosch WAT 20441 е напълно защитен от изтичане, от намесата на малки деца и от дисбаланс. Моделът има и вградена система, която контролира процеса на разпенване. В арсенала на автомобили куп специални програми за пране, включително:

 • система за директно инжектиране;
 • изпиране на нещата от деликатни тъкани;
 • нощно измиване;
 • пране на дънкови дрехи;
 • детски дрехи и още 9 подобни програми.

Потребителите наистина харесват програмата за премахване на петна, която помага да се справите с най-устойчивите замърсявания.

Bosch WAT 20441

Сред предимствата на машината експертите отличават: двигателят EcoSilence Drive, барабан със системата VarioDrum и специален сензор за дебит. Като цяло майсторите отбелязват високата надеждност на Bosch WAT 20441. Недостатъците на машината са: ниско качество на въртене и висока консумация на вода. Машината струва 666 долара.

Bosch WAW 24440

Отлична машина от среден клас с вместим барабан за 9 кг неща. Машината харчи доста вода, а консумацията на енергия е напълно сведена до минимум - 0,1 кВт / ч. Bosch WAW 24440 е оборудван с електронно интелигентно управление, както и цифров дисплей. Завъртането е регулируемо, можете да настроите от 400 до 1200 оборота в минута. Машината разполага с 14 специални програми за пране. Ако някои параметри на специалните програми на потребителя не са удовлетворени, той може да ги промени.

Bosch WAW 24440 е добре защитен от експлоатационни рискове. В него е вградена ненадмината програма, контролираща дисбаланса. Има и контрол върху нивото на пяната, защита срещу намесата на малки деца и, разбира се, пълна защита срещу течове на вода в заграждението и извън него. Тази машина има много предимства:

 • широко отваряне на товарния люк;
 • ниско ниво на шум;
 • специално отделение за измиване на гел;
 • барабан с технология Wavedrum;
 • ярък дисплей, надписите върху който се виждат дори при ярко общо осветление.

Bosch WAW 24440

Основният недостатък на Bosch WAW 24440 са размерите на кутията. Те са W x D x H - 60 x 59 x 85 см. Ако има достатъчно място във вашата баня, тогава няма за какво да се притеснявате. Средната цена на този модел е 809 долара.

Bosch WOT 26483

Нека се отдалечим за кратко от пералните машини за предно зареждане и насочим погледа си към „домашните помощници“, чиято врата за зареждане е отгоре. Потребителят се интересува от машината Bosch WOT 26483. Тази „вертикала“ е перфектно сглобена, разполага с дисплей и модерно електронно управление. В барабана могат да бъдат заредени до 6 кг пране и това е добър индикатор за машини с вертикално натоварване.

Машината извива отлично и дори не е необходимо често да включвате режима при 1300 оборота в минута, 1000 об / мин е достатъчно. Консумацията на енергия съответства на клас A +. Машината консумира 48 литра вода за 1 цикъл, за шест килограмов барабан това е малко. Корпусът е само частично защитен от течове на вода: корпусът е защитен, а входящият маркуч е защитен.

Bosch WOT 26483

Комплектът от програми съдържа 14 елемента. Нищо необичайно, все същите специални режими, които се срещат в 80% от автомобилите на Bosch. Специалистите и обикновените потребители реагират много добре на Bosch WOT 26483. Особено се отличава: наличието на автоматично паркиране на барабани, удобни колела за колела за придвижване на машината из стаята и тиха работа. Стискайки прането при 1300 об / мин, машината произвежда само 69 ​​dB. Цената е 571 долара.

Като недостатък експертите изтъкват нестабилния фърмуер на управляващия модул, който често „лети“ от напрежения в електрическата мрежа.

Bosch WOT 24454

Феновете на пералните машини Bosch могат да харесат Bosch WOT 24454. Също така могат да мият 6 кг пране наведнъж, като същевременно имат просто и ясно електронно управление. Колата е невероятно стабилна. Той ще стои "вкоренен на място", дори и да включите въртенето с максимална скорост, а това е не по-малко от 1200 оборота в минута. Въпреки добрата стабилност, машината е малко по-шумна от Bosch WOT 26483 - това е засегнато по-ниско качество на сглобяване.

Bosch WOT 24454

Експертите дадоха на пишещата машина доста високи оценки, без да изтъкват очевидните недостатъци, но потребителите отстраниха тези недостатъци. Първо, бутоните на контролния панел се запалват веднъж. Второ, машината понякога нулира програмата за измиване и замръзва, а това възпаление на много Bosch WOT 24454, така че фабричният дефект при сглобяването на конкретна машина изчезва. Като цяло техниката не е лоша и е похвална. Пазарната му стойност е 520 долара.

Bosch WOL 2050

Последната в нашата класация беше пералня от серия Bosch WOL 2050. Дизайнът на тази машина е доста интересен. Потребителите са свикнали с факта, че шайбите с най-високо зареждане имат контролен панел отгоре и тази технология го има на предната стена като преден домашен асистент. На пръв поглед това е дори малко дезориентиращо, искам да потърся люка на предната стена, но разбира се, че го няма, той е разположен отгоре.

Технически спецификации Bosch WOL 2050 е много скромен. Барабанът може да побере не повече от 4,5 кг сухи неща, а скоростта на въртене не надвишава 1000 об / мин. Моделът няма защита срещу намесата на малки деца, което е много потискащо за някои купувачи. Машината има 12 специални. програми за пране, което дава възможност да се пере добре дрехите. За да измие 4,5 кг пране, машината ще изразходва около 42 литра вода и 0,21 кВт / ч електроенергия, което е доста много според съвременните стандарти.

Bosch WOL 2050

Скромните технически спецификации не биха могли да подведат потребителите и много се радват, че са купили тази машина. Те са особено доволни от високото качество на измиване, отсъствието на силен шум по време на работа и отличното въртене. Те смятат, че за тези пари машината няма минуси и като цяло експертите са съгласни с тях. Цената на тази необичайна техника е 485 долара.

Нашият преглед може да се счита за завършен.Разгледахме подробно топ 10 перални машини за предно зареждане и топ зареждане на Bosch. Ако имате допълнителни въпроси, докато четете тази публикация, пишете коментари, нашите специалисти ще се радват да влязат в конструктивен диалог с вас. Ако в допълнение към пералните машини Bosch се интересувате от перално оборудване на други марки, проучете статията Рейтинг на перални машини 2018г, а ние се сбогуваме и пожелаваме късмет!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини