Всичко за пералните машини

Най-добрата тясна перална машина с предно зареждане

най-добрата тясна пералняМного съвременни потребители, когато за първи път сменят перални или купуват автоматична пералня с предно зареждане, предпочитат тесни модели. Има две основни причини: първо, в по-голямата си част автомобилите са вградени в мебели, а тесните модели са по-подходящи за монтаж, и второ, тесният модел ще спести малко използваемо пространство, което е важно за нашите малки апартаменти.

Щом се повдигне въпросът за закупуването на тясна кола, възниква прословутият проблем с избора. Всъщност как да изберем най-добрата тясна пералня, така че да работи дълги години и да не ни създава проблеми? Съгласете се, въпросът е сложен, но ще се опитаме да отговорим на него като част от тази публикация.

Каква трябва да бъде шайбата?

В съвременния смисъл тясната пералня е апарат, чието тяло има дълбочина 36-40 см. Все още има перални машини, но те имат още по-скромна дълбочина (33-35 см), като се има предвид, че ширината и височината на кутията са близки до стандартните. Тук имате първото задължително изискване за избраната пералня, а именно тясната пералня трябва да има дълбочина от 36 до 40 см и не повече.

Ясно е, че дълбочината не е всичко. Всеки онлайн магазин веднага ще предложи няколко десетки модела автоматични перални машини с предно зареждане, които ще отговарят на зададените параметри. Просто задайте запитване в търсачка и веднага ще получите резултат, който ще подведе още повече. Какво друго да търсите, освен ширината, дълбочината и височината? Следните характеристики веднага идват на ум:

 • капацитет на барабана;
 • максимална скорост на въртене;
 • външен вид и дисплей;
 • състав и брой програми;
 • модел за сигурност.

тясно зареждане с машинаТесните модели перални обикновено не се различават с голямо натоварване, но ако имате семейство от 3-4 души, тогава трябва да започнете да миете на всеки няколко дни, а веднъж седмично голямо пране: спално бельо, възглавници, връхни дрехи. В този случай се нуждаете от барабан с вместимост най-малко 5-6 кг.

Освен това, измивайки голямо количество спално бельо, ще ви е интересно да го изцедите качествено, а висококачественото въртене е възможно само със скорост 1000 об / мин. Оттук следващото изискване: пералната машина с предно зареждане трябва да изважда прането със скорост най-малко 1000 об / мин, за предпочитане 1200.

Искам и пералнята с предно зареждане с малка дълбочина да изглежда стилно и модерно, да има дисплей, панел с подсветка и други звънци и свирки. В противен случай фасадата на пералнята ще трябва да бъде скрита от любопитни очи и това е ненужни проблеми.

Ако първоначално искате да изградите пералня и вече имате готови мебели за това, тогава не е необходимо да се грижите за красотата на фасадата му.

Програмите за машинно пране също трябва да бъдат функционални и разнообразни. Тук броят на режимите на пране дори няма значение, но качеството им, с други думи, всяка програма трябва винаги да бъде търсена от потребителя. Ако има някакви допълнителни полезни функции в арсенала на пералнята, това също е добре дошло.

Всяка модерна пералня с вертикално и предно зареждане, поне тясна, поне стандартна, трябва да бъде добре защитена. За предпочитане е пълна защита срещу течове и разпенване, задължително изискване е частична защита срещу течове.

Ние отчитаме малките неща

В допълнение към основните характеристики е необходимо да се вземат предвид различни технически тънкости, които ще улеснят инсталирането и работата на тясна пералня. Нека изброим тези тънкости, а вие от своя страна, четейки статията, помислете какво още може да се вземе предвид при избора на тесен модел на шайбата.

 1. Най-добрата пералня с плитка дълбочина на корпуса трябва да има подвижен капак. Така е свалящ се капакопределено улесни интеграцията му.
 2. Ако семейството ви има малки деца, тогава трябва да има защита на контролния панел от деца.
 3. Тесната пералня трябва да има по-голям диаметър на люка, за да улесни зареждането на големи и обемисти предмети.
 4. Тесната пералня трябва да е тежка и да има достатъчен брой везни, които ще направят „домашния асистент“ по-стабилен.
 5. Най-добрата пералня трябва да има двигател с директно задвижване, защото такива двигатели издържат много по-дълго.

За пералните машини с директно задвижване не са инсталирани инверторни двигатели, а инверторни двигатели и няма задвижващи ремъци.

Съотношение цена-качество

Е, ние сме определили приблизителен списък от качества, които трябва да притежава най-добрата тясна шайба. Сега трябва да разгледаме редица модели и да определим коя пералня с малка дълбочина ще бъде по-добра от останалите. И в същото време да видим кои производители произвеждат най-доброто оборудване в момента. Нашите експерти, като разгледаха много модели тесни перални машини, избраха най-добрите и съставиха един вид рейтинг, с който сега ще ви представим.

 • LG F-80B9LD. Тази тясна пералня, която е създадена от корейски производители, се счита според нашите майстори за най-добрата според основните критерии за избор: качество, надеждност, цена и поддръжка. Инверторният двигател „не е убит“, добрите части и лесният, евтин ремонт - всичко това характеризира този модел. Барабан с товар от 5 кг, извличане на 1000 оборота, стабилен и тежък калъф с размери Ш х Г х В - 60х40х85 см. Енергийно ефективен, има защита от деца, куп полезни програми за пране и подвижен горен капак. Цена: 300 долара.
  LG-F-80b9ld
 • Bosch WGL В задната част на главата нашият лидер вдъхва децата на известна немска компания. Тази пералня има размери Ш х Г х В - 60х40х85 см. Барабанът поддържа 5 кг пране при максимална скорост на въртене 1000 оборота. Bosch WGL20261 е по-икономичен от лидера, по-специално консумира 9 литра по-малко вода и консумира малко по-малко електроенергия. Въпреки това не можем да поставим този модел на първо място поради високата цена на някои части и трудността при поправка на отделни компоненти. Цената на модела също е по-малко привлекателна - 370 долара.
  Bosch-WLG-20,261
 • Electrolux EWS1054SDU. На трето място се класира отличната тясна пералня от Electrolux. Страхотен дизайн, просторен барабан от 5 кг, скорост на въртене 1000 и дълбочина 38 см правят модела достоен за първо място. И ако добавите тук защита от деца, контрол на дисбаланса и още много полезни лосиони, тогава можете спокойно да дадете първо място на тази машина. Същата прословута поддръжка се намесва, тъй като според този показател Electrolux губи от LG и Bosch. Средна цена: 320 долара.
  ELECTROLUX-EWS-1054-SDU

На Electrolux EWS1054SDU липсва директно задвижване, което не е много добре, особено когато имате предвид доста често срещаните проблеми с задвижващите ремъци.

 • Hotpoint-Ariston VMSF 6013B. Превъзходна тясна пералня. Ако експертите съставят рейтинг, основан само на технически спецификации, тогава би било възможно тази пералня да се постави на 1-во място. В крайна сметка, просто помислете: размери Ш х Г х В - 60х40х85 см, натоварване 6 кг, въртене на 1000 оборота в минута, широк и удобен люк, икономичен, със стандартна защита и добър набор от програми. Има само един проблем - ремонт. Резервните части са скъпи, а някои компоненти не се ремонтират. Останалата част от пералнята е шик, особено цената е 230 долара.
  HOTPOINT-ARISTON-vmsf-6013-б
 • Бонбони GC41072D. Затваря нашата класация невероятна тясна пералня с марка Kandy с феноменален барабан за зареждане 7 кг. Трудно е да се повярва, че пералня с размери W x D x H - 60x40x85 см може да има такъв голям товар, но фактът остава. Нейните добродетели не свършват дотук. Има 16 програми за миене, дисплей, защита на корпуса, в допълнение машината е перфектно балансирана, така че при въртене при 1000 оборота, тя стои вкоренена на място.Има проблеми с надеждността и поддръжността, но цената е само 261 долара.
  бонбони-gc4-1072-г

В заключение отбелязваме, че нашите експерти се опитаха да отговорят на въпроса: коя тясна шайба е най-добрата днес? Досега рейтингът се оглавяваше от „домашния асистент“, пуснат под името на марката LG, но естествено, нещата могат да се променят скоро. Надяваме се да намерите тази информация полезна!

   

2 коментара на читателя

 1. Граватар Димка Димка:

  440 дълбочина

 2. Граватар Денис Denis:

  За мен най-добрата тясна машина е Indesit. Приятна цена и високо качество 🙂

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини