Всичко за пералните машини

Най-добрата автоматична пералня - какво е това?

Най-добрата пералняРешихте ли да купите пералня? И разбира се, не искате да харчите парите си за непонятен боклук! Искате ли да купите най-добрата машина? Но как да я избера? Нека го вземем в ред.

Съвременните автомобили се различават по масата на различни параметри и функции. Те могат да имат и разнообразен дизайн. Те се случват с вертикално и предно зареждане. Има функционал, който улеснява решаването на различни задачи.

Също така най-добрата кола трябва да се търси по други критерии. А именно, според нуждите, които хората искат да задоволят с покупката на домакински уреди от този вид. Например, в редица отзиви, публикувани на нашия уебсайт, можете да разберете, че:

 • За някого е важно колата да работи дълго време и да не се счупи.
 • Други може да са доволни от спестяването на електроенергия и вода.
 • Други пък предпочитат да имат капациален барабан, който лесно изтрива цялото необходимо бельо наведнъж.
 • За някои хора е наложително пералнята да не е достатъчно скъпа.
 • Някои читатели ще искат да имат машина със сушилня или много силно въртене, така че нещата след измиване да са сухи или почти сухи.
 • Други не обичат да гладят и функцията „лесно гладене“ може да улесни, а в някои случаи дори напълно да премахне необходимостта от допълнителна обработка на дрехи и бельо с ютия.
 • За някои посетители на нашия сайт дизайнът на машината играе важна роля. Или комбинацията му с интериора на стаята, в която ще се намира.

Както знаете, хората могат да имат много нужди. Ето защо, за да намерите пералнята, която ще бъде най-добрата за вас, препоръчваме да решите какво лично смятате за най-важно във вашия бъдещ „помощник“. Ако има много критерии за избор на оптималната машина, можете да ги запишете.

Предно зареждане

Перални машини с предно зарежданеНека започнем описанието на видовете автомобили от предния край. Доста често такива машини заемат малко повече място от вертикалните. Трябва да се отбележи обаче, че този тип машини имат много по-разнообразна гама. И ако "вертикалните линии" обикновено имат само няколко общи опции, тогава челните им "братя" могат да бъдат тесни и свръхмащабни и различни малки и големи размери. Нека сега да поговорим за стандартните.

Най-често срещаният размер на такива перални машини: ширина - 0,6 метра, дълбочина около 0,3 метра и височина около 0,8 метра. Количеството пране, което трябва да се измие, може да варира. Отново това зависи от конкретния модел. Обикновено от 3500gr до 8000gr.

Най-забележителният детайл от този тип домакински уреди е люкът с прозрачна стъклена стена. Подобна подробност позволява да се наблюдават всички процеси, протичащи вътре в барабана.

Ако сте закупили машина, която не вибрира много по време на цикъла на въртене или изобщо не вибрира, можете спокойно да поставите предмети върху нея. Тоест, използвайте машината като допълнителна маса за различни малки неща.

Вертикално зареждане

Вертикално зареждане на перални машиниИ ще продължим търсенето на перфектната пералня с преглед на машината с най-високо зареждане. Такъв модел ще помогне в някои специални случаи, за да спестите малко пространство. Тъй като люкът "frontalok" се отваря напред. А това означава, че е необходимо те да имат малко свободно място от предната страна. Освен това люкът може да се намеси, ако бъде оставен отворен в тясна стая.

С вертикална машина вие се лишавате от тези неудобства. Тъй като ролята на товарния люк се играе от шарнирен капак. Тя се отваря, така че няма нужда да оставяте свободно пространство пред предната част на калъфа. Също така, редица „вертикални пръти“ имат по-малък размер от устройствата за предно зареждане. И в същото време се поддържа същата вместимост на барабана и същата граница на тегло на прането, което се пера.

Също така си струва да се отбележи, че тези машини трябва да имат малко свободно пространство отгоре. Тъй като припомняме, че зареждането става през горния капак. И това покритие трябва да се отваря свободно. Поради тези причини не трябва да се използва пералня като рафт или плот.

Също така по-рано бяха разпространени слухове, че такива коли са по-надеждни. Но както се оказа, те скъсват с приблизително същата закономерност като предните.

Компактни перални машини

Такива коли също се наричат ​​тесни. И основното им предимство е малкият размер. Най-често те се купуват за малки апартаменти. И трябва да се отбележи, че ако много хора живеят във вашето жизнено пространство, тогава с такава машина няма да ви е лесно. В крайна сметка, заедно с намален размер, получавате по-малко количество пране, което можете да перете наведнъж. Такива устройства могат да се мият от 3500gr до 6000gr. в зависимост от това кой модел. Ако малко хора живеят с вас, тогава такава пералня може да е най-добрият избор.

Вертикална машина Предна кола
обичаен компактен
стандарт Височина около 80см Височина е малко над 80см Височина е малко над 80см
Ширина около 40см 60см ширина 60см ширина
Дълбочина около 60см Дълбочина 55 + -10см Дълбочина 33-44см
Количеството сухо пране, което може да се пере в даден момент 4500-6000gr 5000-8000gr 3500-6000gr
Силни страни на тази машина Той е доста просторен и като правило има по-малък размер от стандартната перална машина с предно зареждане. Не е необходимо да оставяте свободно пространство пред предната част, тъй като товаренето става през горната част. Има както модели в пълен размер, така и тесни или малки. Можете да изберете конкретната за вашите нужди. Прозрачен люк ви позволява да наблюдавате напредъка на програмите. Ако избраната от вас машина не вибрира много по време на цикъла на въртене, можете да използвате горната част на тялото като плот за маса.
местоположение Необходимо е отгоре да има достатъчно свободно пространство, за да можете свободно да отваряте и затваряте капака. Люкът се отваря отпред. Затова е необходимо да има свободно място за полагане или сваляне на спално бельо.
цветове Най-често срещаният е бял. Намерени са също черно, синьо, сребристо и други опции. Най-често срещаният цвят също е бял. Предлагат се и други цветове. Например: черно, синьо, сребристо и т.н. Може би предните автомобили имат малко повече разнообразие в цвета. Тъй като има повече модели.
Колко струват? Обикновено такива коли струват малко повече от техните предни колеги. Но си струва да се има предвид, че тук-там има както бюджетни модели, така и премиум сегмент. Обикновено тесните автомобили са малко по-скъпи от обикновените автомобили или нестандартните големи размери. Малките коли често са малко по-евтини.

Колко електроенергия консумира пералната машина?

Консумация на електроенергияОт дълго време съществува европейска класификация, която разглежда въпроси, свързани с консумацията на енергия. И според тази класификация всички автомобили са разделени на класове, маркирани с латински букви.

В момента тези представители на домакински уреди, които са свръх икономични, имат обозначение от буквата "A" и два знака "+". Тоест - „A ++“. Зад тях ще има „A +“, след това „A“, последвано от „B“, „C“. И така, докато буквата "G". Счита се за най-разточителния по отношение на консумацията на енергия. Вярно е, че ние лично никога не сме срещали обозначението „G“. Възможно е такива неефективни машини по отношение на ефективността да не са произвеждани отдавна.

екстракция

За някои от нашите читатели ще бъде интересно, че качеството на въртенето често зависи от броя на оборотите, които пералнята поддържа. Логиката е проста - колкото повече обороти, зададени по време на цикъла на въртене, толкова по-малко влага ще остане в измити вещи. Средната скорост на съвременна машина при извиване на бельо от 800 до 1000 оборота в минута.Има такива, които могат да направят 1600ob.

Преди да напишем тази статия, внимателно проучихме отзивите, както на нашия, така и на други сайтове. И искаме отделно да споменем, че макар и рядко, е имало случаи, когато при скорости над 1000 оборота в минута. влошава някои елементи на облеклото. В други случаи потребителите напротив препоръчваха скорост от 1200 оборота в минута, обяснявайки това с факта, че след такова завъртане нещата са почти напълно сухи.

Управление, програми и функции

Програми за перални машиниНе знаем дали си струва да споменем, че повечето потребители предпочитат автомобили, които имат дисплей. Мисля, че сами предполагате, че да знаете точното време на края на измиването, което обикновено се показва там, за да видите кодове за грешки, ако не дай Боже, те ще бъдат и да получавате друга информация на електронния дисплей е удобно. Има все по-малко и по-малко съвременни модели, които не са оборудвани с дисплей. И може би след няколко години всички домакински уреди от този тип ще имат подобно устройство.

Що се отнася до функциите, най-често се търсят онези, които обещават подобряване на качеството на измиване или каквото и да е удобство. Няма да изненадате никого с набор от стандартни програми. Въпреки това, има хора, които предпочитат да могат да контролират всеки аспект на измиването. Подходящи са такива модели, при които е модерно да се настройва ръчно температурата, продължителността на измиването, броя на оборотите по време на цикъла на въртене. Тези, които се доверяват на дадените програми, трябва да се справят без излишни вариации и да купят машина с минимален набор от различни опции.

Също така много потребители хвалят машини, които имат ултра бързи режими за 15 минути на едно измиване. Тези перфектно освежават бельото и съвсем нормално премахват малки примеси. Отново тези, които не обичат да гладят, могат да търсят специални опции, които улесняват или дори изключват този процес. Например „лесно гладене“. Сушилните машини са полезни за тези, които искат да вземат сухо пране възможно най-бързо.

безопасност

Необходимо е също да обсъдим въпросите за сигурността поотделно. Фиксирането на люка до края на измиването няма да изненада никого. Вероятно всички съвременни автомати са оборудвани с тази опция. Но далеч не всеки има защита срещу течове. И между другото, много добра функция. Той няма да позволи на машината да изтече, ако входящият маркуч или тръбата се счупят.

Също така, много млади родители могат да се интересуват от закрила на детето. Тази опция работи като заключване срещу случайни кликвания върху мобилен телефон. И ако детето ви кликне върху бутоните, програмата няма да се провали.

Това вероятно е всичко, което искахме да ви кажем днес. Ние разбираме, че темата е много голяма и е практически невъзможно да я разкрием в една статия. Ето защо, за да улесните избора си на добра пералня, препоръчваме ви да проучите отзивите за различни видове перални машини, както на нашия уебсайт, така и на други сайтове.

Не бъдете мързеливи, отделете час или повече от времето си, като четете какво мислят самите потребители за различните видове автомобили. Това ще ви помогне да спестите нервите и парите си, когато купувате и използвате бъдещия си помощник! Приятен ден!

   

2 коментара на читателя

 1. Граватар Юри жури:

  Скъпи ли са и всяка почивка, какво да избера?

  • Граватар Алекс Алекс:

   Купете Лъжи до 6 кг.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини