Всичко за пералните машини

Най-добрата перална машина с най-високо зареждане

най-добрата машина за товаренеАко сравним популярността на автоматичните перални машини, пералните машини с предно зареждане (с люк отпред) безусловно ще спечелят. Но има моменти, когато хората избират перални машини с вертикален товар (люк на върха). Причините за това са много, но днес няма да говорим за причините за избора на такива автомобили, а за това как да направите този избор. Как трябва да изглежда най-добрата машина за вертикално зареждане? Ще поговорим за това като част от статията.

Как да оценим?

Мислейки да купи пералня с вертикално натоварване, потребителят почти веднага се сблъсква с факта, че пазарът му предлага огромен брой модели с различни характеристики и на различни цени. Дори и без да посещавате търговските обекти на вашия град или град, разглеждайки офертата в Интернет, можете да сте сигурни, че изборът е огромен и че е реално да купувате, "за да не се влюбите".

Умен потребител веднага започва да изучава рейтингите на сайтовете за продажба, като разглежда модели на автомобили с вертикално зареждане на високо оценени хора. Този подход не трябва да се счита за правилен, тъй като много често продавачите създават и използват „фалшиви“ оценки, за да ориентират потребителите не към най-добрия продукт, а към този, който трябва да се продава по-бързо.

 

Нашият сайт не продава или рекламира перални машини. Интересуваме се да намерим обективна информация и повярвайте ми, ще я намерим!

коя машина е по-добраПералната машина с най-високо зареждане не трябва да се оценява въз основа на мнението на група хора, а въз основа на обективна оценка на група критерии и е желателно да се направи професионална оценка. Нашите майстори за ремонт на автомобили, специалисти с богат опит са определили редица критерии, на които можете да разчитате, когато оценявате конкретна машина с вертикално натоварване. Подобни критерии, съчетани с професионално мнение за всеки достоен модел, ще ви помогнат да определите коя пералня е по-добра от другите и е достойна за вашия избор. Нека изброим тези критерии.

 • Цената на модела и неговите технически характеристики.
 • Колко добре машината пере пране на дрехи?
 • Колко дълго може да служи машина?
 • Лесно ли се ремонтира и колко скъпи са частите?

На пръв поглед нищо сложно, но всъщност всеки от горните критерии има доста обемно съдържание, което ще се опитаме да разкрием в следващите параграфи на нашата статия. Да започнем с най-трудното: цени и спецификации.

Технически спецификации и цена

Разгледайки десетки перални машини с най-високо зареждане, не е трудно да изберете няколко модела на достъпни цени, които имат повече или по-малко прилични технически характеристики. Така мисли аматьорът. В действителност можете бързо да определите само цената, понякога всичко останало озадачава дори професионалист. Имаме предвид критериите за подбор „технически спецификации“, свързани с пералня с най-голямо зареждане.

 1. Габаритни размери Особено важно е да ги вземете предвид, когато имате малко място, ние разглеждаме каква височина, дълбочина и ширина е моделът.
 2. Капацитет на барабан или вана за миене Този параметър ви позволява да разберете кой барабан има пералната машина и колко (в килограми) е възможно да се натъпчете в нея, така че да се измие достатъчно добре.
 3. Броят и съставът на режимите на измиване. Необходимо е да погледнете не само броя на програмите за измиване, но и колко те са в търсенето и ефективни.
 4. Полезни функции. Съвременните перални машини с най-високо зареждане имат много полезни функции, които спомагат за ускоряване на измиването, правят го по-ефективен и безопасен за нещата.

Не преследвайте модели с рекламирани съмнителни функции като „измиване с мехурчета“ или „интелигентно измиване“.Първо, те ще трябва да бъдат надплатени, и второ, не фактът, че са толкова ефективни, колкото рекламата ни представя.

 1. Информационно съдържание и функционалност на контролния панел. Много по-ценена от потребителитетоп товарач модели перални машини с вертикално зареждане, които имат ясен и информативен контролен панел с добър дисплей и отзивчиви превключватели и бутони.
 2. Шумът. Пералнята с вертикално зареждане традиционно е по-тиха от предните си колеги, но трябва да погледнете този параметър, за да не се натъкнете на някакво ръмжещо чудовище.
 3. Скорост на въртене. Общоприето е, и то не без причина, че колкото по-бързо се върти барабанът по време на цикъла на въртене, толкова по-суха ще бъде прането на изхода. Опитът ни позволява да заявим: ако максималната скорост на въртене на барабана за конкретен модел пералня е по-малка от 1000 оборота в минута, по-добре е да не вземете такава машина.
 4. Регулиране на височината. Една добра модерна пералня с вертикално зареждане трябва да има 4, в най-лошия случай, два регулируеми крака, които ще помогнат да настроите пералнята на ниво. Ако има проблеми с краката, определено не е необходимо да вземете кола.
 5. Защита. Съвременната автоматична пералня с горно зареждане трябва да има поне частична защита от течове. По-добре е, ако защитата е пълна, но честно казано в някои случаи не предпазва от наводняване дори на пръв поглед пълната защита на машината от течове.
 6. Наличието на набор от дълги маркучи и адаптери. Желателно е достатъчно дълги маркучи и адаптери да се доставят с пералнята, което ви позволява да го свържете към водоснабдяването и канализацията. Ако няма такива, няма значение, но все пак това би улеснило живота ви в бъдеще.

Маркучите могат да бъдат удължени, ако е необходимо, но ще трябва да закупите допълнителни адаптери и други аксесоари, което ще увеличи общите разходи.

С основните технически параметри, взети под внимание, разбрахме, сега нека разберем каква е цената на „домашен асистент“ в момента? Колко ще трябва да бъдат разпределени за съответната покупка?

Ценовият диапазон е доста голям, но средно най-добрата пералня с вертикален товар ще струва 30-40 хиляди рубли, добри модели могат да се видят в диапазона от 20-30 хиляди. Всичко, което е по-евтино, често не издържа на критика. Не е за съжаление да го признаете, но цената все пак се отразява на качеството на продукта, защото добрите части и надеждната електроника, съчетани с висококачествен монтаж, не могат да бъдат евтини. Но да не говорим за тъжни неща, но нека да преминем към най-интересната част - моделите перални и да определим кой е по-добър по отношение на техническите параметри и цената.

 • Electrolux EWT1266FOW. Най-добрата в клас самостоятелно стояща автоматична пералня с вертикално зареждане. Той има всичко необходимо и още повече: товар от 6 кг, извличане на 1200 об / мин, средно ниво на шума, пълна защита срещу течове, защита срещу деца, ниска консумация на вода и електричество. Освен това се предлагат отличен цифров дисплей и интуитивен контролен панел. Размери Ш х Г х В 40х60х85 см. Само високата цена от 670 долара ги плаши, но както знаете, хубавото нещо струва пари.
  AEG-джакузи-ELECTROLUX
 • AEG L 86560 TL Най-добрата в своя клас самостоятелна, вертикална автоматична пералня. Той дори надминава Electrolux EWT1266FOW в техническите спецификации. Например скоростта на въртене на AEG достига 1500 об / мин, има автоматично позициониране на барабана и енергийно ефективен двигател. Размерите са 40х60х89 см, цената е 780 долара.
 • Whirlpool TDLR Друга най-добрата автоматична перална машина за най-високо зареждане. Прави впечатление, че тази пералня веднага включва 7 кг пране и тя се изстисква при 1200 оборота в минута. Размер 40x60x90, директно задвижване, икономичен двигател на sper и пълна защита от течове. Отличен във всички отношения, моделът и цената са невероятни - само 460 долара.

Качество на измиване

С три от най-добрите технически спецификации перални машини решихме. Сега изберете любимите по отношение на качеството на измиване. Трябва да се отбележи, че това не беше лесна задача, обаче нашите специалисти успяха. Ето моделите, които издърпаха напред по този параметър.

 1. Electrolux EWT1367VDW. Пералня с вертикално зареждане, специален барабан, оптимални програми за пране и възможност за въртене със скорост около 1300 об / мин. Тази машина има големи предимства и може да пере перфектно: вълна, дънки, спортно облекло, памук и нежни тъкани. Той има програма, която предотвратява сгъването на неща, както и режим на „парене на дрехи“.
 2. Whirlpool TDLR Вече сме се докоснали до характеристиките на този модел, само отбелязваме, че пералнята на този модел перфектно почиства грубите пастели от калико, дори от силно замърсяване. Разбира се, при условие че се използва висококачествен прах за пране.
 3. Indesit ITW E 61052 G. На пръв поглед незабележителна пералня с посредствени технически характеристики: товар от 6 кг, въртене на 1000 оборота, 14 стандартни програми за миене, се показа много добре по време на тестовете, безупречно миеше планина пране.

измийте най-добре

Дори сравнително евтините перални машини с вертикално зареждане са в състояние да покажат отлични резултати в качеството на прането, но за да оцените правилно модела, трябва да обърнете внимание на всички основни критерии.

Издръжливост и поддръжка

Сега за пералните машини, които се оказаха най-издръжливите и поддържащи се. За да оценим шайбите по тези параметри, се обърнахме към статистиката, публикувана от водещи сервизни центрове за ремонт на перални машини. Като цяло може да се каже, че повечето вертикални пръти са доста здрави, но ако се счупят, това ще доведе до осезаеми проблеми.

AEG L 86560 TL4. Описаният по-горе модел се счита за един от най-надеждните в света. Съдейки по качеството на монтажа и компонентите, такъв модел е в състояние да работи без проблеми поне 10-15 години, но ако се счупи ремонтът ще бъде много скъп. Така че си струва да се отбележи, че този модел е надежден, но има очевидни проблеми с поддръжката.

Bosch WOR 16155. Тази пералня се оказа една от най-надеждните и поддържани. Жалко е, че техническите й спецификации са много обикновени, дори ниски, а цената е „небесна”. По-специално: натоварване - 6 кг, въртене на барабана - 800 оборота, частична защита срещу течове и липса на защита срещу деца. Ще трябва да платите 646 долара за този модел, което очевидно е малко повече дори за пералня, която дори мирянин може да поправи.

AEG-Бош

Важно! Надеждността на пералните машини с машина за вертикално зареждане се влияе от страната на монтаж. Европейските коли служат чудесно, китайските са по-лоши, макар и не много, но руската сглобка се счита за най-лошата.

Стигаме до общ знаменател

И така, говорихме за всички най-важни критерии и идентифицирахме няколко модела перални машини с вертикално зареждане, които отговарят на тези критерии. Сега най-важното е присъдата на експерти, коя пералня се оказа най-добрата по отношение на набор от критерии?

Окончателното решение не беше лесно, имаше разгорещена дискусия и мненията на нашите експерти бяха разделени. Всичко беше решено чрез окончателния вот, в който пералнята спечели с един глас водовъртеж TDLR70220. Прави впечатление, че този модел не може да се нарече изключителен, но това е много солидна технология със средна надеждност, средна поддръжка, атрактивна цена и добри характеристики.

Вертикална пишеща машина Virpul

Качеството на измиване е малко по-ниско от пералнята Electrolux, но не много, което ни позволява да превърнем Whirlpool TDLR70220 в абсолютен фаворит на състезателното състезание. Долната линия е, според нашите експерти, Whirlpool TDLR70220 с вертикално зареждане е най-доброто от масово предлаганите перални машини на руския пазар през 2016 година.Ако искате повече, вижте нашите авторски права рейтинг на перални машини с най-голямо зареждане, прочетете статията със същото име, публикувана на нашия уебсайт.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини