Всичко за пералните машини

Индикатор лъч на пода в съдомиялната машина

светлинен индикатор на подаВсяка година съдомиялните стават все по-удобни, функционални и надеждни. Производителят неуморно измисля и внедрява все ново разнообразие от функции. Някои функции са чисто рекламен ход, няма полза от тях, докато някои наистина подобряват качеството на миенето на съдове и правят манипулирането на съдомиялната машина по-удобно. Една такава полезна характеристика е „гредата на пода“. Какво е това и как работи, нека разберем.

Как работи този индикатор?

Светлинният или лазерен индикатор "лъч на пода" е светлинна точка, обикновено червена, която се намира директно пред вратата на съдомиялната машина. Инсталирайте такъв индикатор върху напълно вградени съдомиялни машини, за да направите управлението им по-удобно. Основната задача на индикаторната лампа е да посочи края на процеса на миене и сушене в съдомиялната машина. Как го прави? Има няколко начина:

 • лъчът се появява на пода след края на програмата за пране и сушене;светлинен индикатор на пода
 • лъчът изчезва след края на програмата за измиване и сушене;
 • лъчът променя цвета си, например, от червен в зелен, което означава, че програмата е завършила напълно.

Някои производители са започнали да разработват технология за греда на пода, превръщайки стандартния светлинен индикатор в истински проектиран дисплей. По-специално някои вградени съдомиялни машини Марките на Siemens могат да проектират дисплей на пода, който ясно показва времето до края на програмата за пране. Смятаме, че скоро много производители ще тръгнат по този път, защото това е толкова удобно за потребителя.

За ваша информация! Някои модели на Siemens дори ви позволяват да регулирате размера на прогнозирания екран, за да го направите още по-удобно за потребителя.

За какво се използва лазерен индикатор?

Трудно е да изненадаме съвременен разглезен потребител с различни технически „трикове“, по-специално някакъв „лъч на пода“ не удря никого, освен това мнозина не разбират защо той изобщо е необходим и какви ползи може да донесе. Нека изброим основните предимства, които индикаторът „греда на пода“ предоставя на потребителя на съдомиялната машина.

 1. В конвенционалната миялна машина, контролният панел е скрит зад фасадата, така че не се вижда дали машината е приключила да се грижи за съдовете или не. Индикаторът ви позволява да видите, че машината е завършила програмата.
 2. Повечето съвременни автомобили имат саундтрак за измиване и „Греда на пода“ ще бъде удобна за потребители с увреждане на слуха.
 3. „Лъч на пода“ понякога показва времето, останало до края на измиването.

Важно! Технологията „греда на пода“ може да се намери не само в напълно вградени съдомиялни машини, но и в частично вградени.

В какви модели съдомиялни машини се намира?

Нека сега да разберем в кои модели съдомиялни машини можете да намерите такъв индикатор? Ще направим малък преглед и в неговата рамка ще определим най-добрите модели.

 • Korting KDI Напълно интегриран модел на машина, който лесно може да бъде поставен в 10 светлинен индикатор на подастандартни комплекти ястия. В допълнение към технологията "греда на пода", тя има индикатор за сол и препарат за изплакване, в допълнение, той е напълно защитен от течове.
 • Whirlpool ADG Тясна миялна машина от известен производител. Машината е вградена, има пълен индикатор за греда на пода, дисплей и защита от течове. Може да мие до 10 стандартни комплекта чинии наведнъж, поддържа функцията „половин товар“.
 • De Dietrich DVH1120J. Модел в пълен размер с технология на гредата на пода. Тази съдомиялна машина е първокласна технология. Изработена е от качествени материали и поддържа повечето съвременни технически решения, свързани с миялните машини.
 • Kuppersbusch IGVE Друга първокласна пълноценна съдомиялна машина, която може да запълни смисъл от всяка високотехнологична кухня.Капацитетът му е 13 комплекта, а ефективността е невероятна, тъй като съдомиялната машина изразходва само 6 литра вода за един цикъл на измиване. Като допълнителни функции, миялната машина има греда на индикатора на пода.

В заключение, отбелязваме, че напредналите технологии, по един или друг начин, засягат всички области от нашия живот, те не заобикаляха съдомиялните машини. Най-модерните съдомиялни машини имат в арсенала си много полезна функция, наречена „лъч на пода“. Благодарение на тази функция потребителят, без да гледа в колата, може да разбере дали е приключила работата си или не и не са необходими звукови сигнали.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини