Всичко за пералните машини

Почистване на пералнята с лимонена киселина - отзиви

почистване на пералнята с лимонена киселинаЛимонената киселина е не само вещество, използвано в готвенето, но и средство, използвано в ежедневието. Това, което те просто не правят с лимоните, няма да изброите всичко. Тя може да почисти пералнята, това не е тайна. Но наистина ли лимонената киселина е толкова добра по този въпрос, четем отзиви.

Какво мислят хората

Вероятно повечето домакини вече са опитвали лимонената киселина като средство в борбата с измет и някой просто мисли да опита. Отзивите на хората ще им бъдат полезни, така казват те.

Анна Аникина

За да се отърва от варовия камък в пералнята, използвам лимонена киселина от компанията "Priravych", която се продава във всички хранителни магазини. Ремонтникът на инструменти препоръча такъв инструмент. Необходимо е да напълните 150 грама лимон и да започнете програма за измиване с нагряване на вода до 60 градуса, както и да зададете допълнително изплакване.

Тъй като водата от чешмата е твърда, я правя редовно, около 1 път на няколко месеца. Подобна процедура спестява десет от преждевременно износване. Асистентът ми работи 8 години без неуспехи. И най-важното - никога не съм купувал рекламирани скъпи продукти. С лимонената киселина всичко е сравнително евтино и няма проблем.

Musitov

Лимонената киселина е отлично, бюджетно средство за домашен живот. След като пералнята се развалила, сервизът им казал да използват лимонена киселина вместо Калгон. Такова почистване трябва да започне веднъж на 2-3 месеца. В допълнение към пералнята, аз почиствам и чайника, микровълновата и моята плочка. Само не забравяйте да носите ръкавици.

Rishk @

Много често използвам лимонена киселина за печене, понякога почиствам чайника с него. Но не толкова отдавна научих, че дори и с него можете да почистите пералнята. Опитах лимон в случая. Купих няколко торби и ги изсипах в кювета на прах. След това включих най-продължителното измиване при висока температура и след края започнах да изплаквам.

Видях резултата от почистването със собствените си очи, тъй като маркучът от машината влизаме във ваната. В отпадъчните води излязоха частици от мащаба, изходът означава, че работи много по-добре от закупения. Сега след определено време прекарвам такова почистване. И нагревателният елемент стана забележимо по-добър. Не мога да препоръчам.

JaneMлимонена киселина

Както мнозина след закупуване на нова машина, машината започна да се излива заедно с прах Калгон. Нещо повече, изля толкова, колкото е посочено в инструкциите за твърда вода, оказа се много скъпо. Но веднъж роднина посъветва лимонена киселина. Трябва да изсипете 200 грама лимон в машината и да включите измиването с гореща вода. Според тази рецепта, моята машина за 5 години. Просто не подозирах такава ефективност. Опитах се да почистя чайника с лимон и видях как се измива цялата мръсотия. Така че в машината всичко е идеално чисто.

RosaLi

За мен лимонената киселина е просто незаменима. Добавям го към задушени плодове, почиствам чайника и плочките, както и пералнята. Нашата пералня от Zanussi в продължение на 10 години, след като замени десетте, по съвет на майстора започна да използва лимонена киселина. На машина с тегло 4,5 кг вземам 125 грама лимон и започвам измиването на 90 градуса, резултатът зависи от температурата. В този случай барабанът трябва да е празен. Това почистване е достатъчно за шест месеца. Оказва се евтино и ефективно.

Jula267

Никога не съм се опитвал да почистя пералнята с лимонена киселина. Това е така, защото видях резултата от такова почистване от съседите. След няколко измивания с лимон, всичките гуми се разпаднаха, трябваше да сменят машината на нова. Така че не знаете дали да вярвате в чудо или не. Може би всичко е свързано с дозировката на киселина ...

Nastenysh

Затова реших да споделя опита за почистване на пералнята с лимонена киселина. Пералнята ми вече е на 5 години, не съм използвала никакви почистващи препарати.Но напоследък белите неща след пишеща машина са станали сиви, а цветните неща са бледи. Освен това барабанът беше покрит с хлъзгаво покритие, от машината се появи неприятна миризма. Затова реших един лимон, който майка ми ме посъветва. Трябва да вземете 2 опаковки лимонена киселина и да ги изсипете в барабана, след което да включите измиването на 90 градуса. След такова почистване е по-добре да не миете бели и нови дрехи. И не забравяйте да почистите източващия филтър. Възможно е напълно да се отървете от измет само след 4 процедури с лимон. Барабанът свети като нов.

За да използвате правилно лимонената киселина, не забравяйте да прочетете инструкциите!

Инструкция за употреба

След като прочетете отзивите, става ясно, че повечето хора са доволни от почистването на машината с машина за лимонена киселина. Но забелязахме, че всеки изсипва различно количество лимони, някои го изсипват в отделението, а други веднага в барабана. И така, как да го направите правилно, така че да не доведе до повреда на гума и други части на машината.

За да изчистите пералнята от котлен камък, трябва:почистване на филтри

  • уверете се, че в барабана на машината няма неща;
  • вземете 100-200 g лимони, колкото по-голям е обемът на машината, толкова повече лимони, за 5 кг машина са достатъчни 100-120 g лимони;
  • изсипете лимонена киселина в главното отделение или в барабана, няма значение;
  • изберете и стартирайте дълъг режим на измиване, при който водата се загрява до 90 градуса;
  • изчакайте, докато измиването завърши, и започнете цикъла на изплакване;
  • избършете барабана и маншета на машината със сух парцал, под маншета може да има частици от котлен камък;
  • изплакнете и почистете филтъра за източване на вода.

Важно! Лимонената киселина е доста силно вещество, така че не я използвайте твърде често, 1-2 почиствания годишно са достатъчни.

Други методи за почистване

антинакипиноВа съставВ допълнение към лимонената киселина за обезмасляване, някои съветват да използват лимонов сок и оцетна киселина. Но категорично сме против подобни тестове. Що се отнася до лимоновия сок, нищо лошо няма да се случи и изметът няма да изчезне, тъй като концентрацията на вещества в сока е по-ниска, отколкото в киселината. Но оцетната киселина, освен острата миризма, може да причини проблеми. Такова почистване може да доведе до влошаване и напукване на всички гумени ленти, включително дюзи и маркучи.

Заменете почистването с лимон само механичното почистване ще помогне. За да направите това, ще трябва да разглобите пералнята и да получите нагревателния елемент. Само тогава покритието върху резервоара и барабана ще остане върху пишещата машина.

Можете да замените лимонената киселина със специални обезмасляващи средства. Например Antinakipin, Topper 3004, Top House и други. Основното е, че продуктът трябва да бъде проектиран специално за почистване на пералнята. Пълни инструкции за употреба на Antinakipin можете да намерите в статията наизползването на декалцификация за перални машини.

За ваша информация! Calgon не е декалер, той е предназначен само за омекотяване на водата и предотвратяване на образуването на котлен камък. Следователно, той не може да замести лимонената киселина.

Обобщавайки, отбелязваме, че правилната употреба на лимонена киселина може да бъде много по-ефективна от всички скъпи и рекламирани продукти. Основното нещо да бъдете внимателни и да знаете „златната средна”. Погрижете се за колата си навреме!

   

1 коментар на читателя

  1. Граватар Люба Люба:

    12-годишна шайба Bosch, на лимонена киселина (добавя се при измиване), цветът остава ярък. Машината работи (12 години), не ремонтира. Ето ти!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини