Всичко за пералните машини

LG Washer - IE Грешка

IE грешка в LGЖивотът в модерна къща е невъзможно да се направи без автоматична пералня LG. Започвате да осъзнавате това рязко, когато любимият ви „железен асистент“ изведнъж спре да мие, замръзва и на екрана се появява грешка в IE. Освен това, тази грешка ще се повтаря от време на време след всеки рестарт на машината и е напълно неясно какво трябва да се направи за възстановяване на оперативността на шайбата. Нека да обсъдим какво причинява грешката в IE в чистачките на LG, както и как най-добре се адресират тези причини.

Защо се появява този код?

Ако пералнята на LG внезапно замръзне, спре да работи, започне да издава тревожен звуков сигнал и на дисплея се появи грешка с IE кода, няма нужда да бързате да изпадате в паника. За да започнете, опитайте да се успокоите и да разберете декриптирането на този код за грешка. Специалистите отбелязват, че в инструкциите за пералнята тази грешка, както и много други, се дешифрира много сухо, не ясно за обикновения потребител. Ето дешифрирането на кода за грешка в IE, предложен от производителя.

  • няма водоснабдяване;
  • налягането е изключително ниско, почти не тече вода;
  • пълнещият клапан не работи;
  • Сензорът, определящ количеството вода в резервоара, не е в ред.

Ще анализираме тези фабрични преписи по-подробно и ще започнем със случая, когато няма вода. Няма да обмисляме тривиална причина, например когато водата от чешмата е изключена и в този случай скоро сами ще се досетите защо машината отказва да се измие. По-добре ще разгледаме ситуацията, когато изглежда, че има вода във водоснабдителната система и във входящия маркуч, но по някаква причина тя не влиза в машината. В този случай материята е поточен филтър.

Не е тайна, че водата от чешмата има много примеси или дори просто големи отпадъци. С течение на времето този боклук запушва екрана на филтъра, който стои пред пълнещия клапан и водата не може да влезе в колата LG, което води до факта, че се появява грешка IE. Частично запушен филтър също генерира IE грешка, тъй като водата не може да се излива в машината с правилната скорост.

За ваша информация! Много повече примеси се появяват в чешмяна вода през лятото, когато се извършва планираната подмяна на тръбите в градските и селските водопроводи.

филтър за подаване на водаПроблемът може да придобие съвсем различен характер, ако филтърът е чист, но все още вода не влиза в машината. В този случай 99% от проблема е в пълнещия клапан. Клапанът за пълнене е основната преграда между водопроводната и пералнята. Когато трябва да се налива вода, управляващият модул дава команда на клапана, той се отваря и водата се втурва в машината. Когато има достатъчно вода, клапанът отново получава команда и се затваря.

Ако има проблем с електричеството или клапанния механизъм, той остава в затворено положение, въпреки командите на контролния модул пералнята на LG спира и на дисплея се появява грешка в IE. Горните грешки могат да бъдат разпознати, както се казва, на ухо. Ако не чуете звука на вода, който се събира в колата и след това се появи характерна грешка, значи има проблем с клапана или филтъра.

Ако има мърморене на вода, но IE грешка все още се срива, тогава има проблеми със сензора за ниво на водата.

Как да поправим повреда?

Какво да направите, ако възникне една от грешките, причиняващи IE грешка? Като минимум, трябва да използвате горните съвети и да слушате как работи пералнята на LG. Ако има звук на вода при поява на IE изскачаща грешка, тогава трябва незабавно да започнете проверка и подмяна на пресостата за пералнята, Ако звукът от изливане на вода не се чува, тогава ще извършим следния набор от действия.

  1. Намираме на крана на тройника, който се завинтва към входящия маркуч на пералнята, спирателен клапан и го обръщаме към затварящата страна.
  2. Развиваме входящия маркуч от чешмата и от машината, почистваме и промиваме.
  3. На мястото на „свързване“ на входящия маркуч и пералнята намираме поточния филтър, изваждаме го и го почистваме.
  4. Сваляме горния капак на пералнята, приблизително на мястото на „свързване“ на входящия маркуч с тялото на пералната машина, намираме входящия клапан.
  5. Взимаме мултицет, поставяме го в режим омметър, настройваме сондите към контактите на клапаните и измерваме съпротивлението, Ако съпротивлението варира от 2 до 4 kΩ, тогава всичко е наред, електричеството на клапаните е наред, ако стойността на съпротивлението е много по-малка, тогава трябва да смените клапана или отделно намотката, ако е възможно.

Важно! Електриците на клапаните може да са в ред, но уредът все още няма да работи нормално, ако разруши механизма, в този случай клапанът трябва да бъде сменен недвусмислено.

След извършване на горните стъпки, в по-голямата част от случаите проблемът може да бъде отстранен и грешката в IE изчезне. Но понякога грешката в IE все още остава, в този случай, най-вероятно, е имало проблем с електрониката - триакът на контролния модул е ​​повреден, което е отговорно за входящия клапан или превключвателя за налягане. В такава ситуация е по-добре да не поправите тази повреда сами, можете да влошите проблема, консултирайте се със специалист.

Предотвратяване на подобни повреди

пералня lgИ последният въпрос остава да бъде обсъден в рамките на тази статия: как да продължите да предотвратявате повреди, които причиняват грешка в IE? Има няколко такива мерки и те са разнообразни. За да се предотврати запушването на дебитния филтър и маркуча, те трябва да се почистват поне веднъж годишно. Всичко ще ви отнеме около 10 минути, но машината на LG ще работи като часовник.

За да се увеличи максимално безопасността на електричеството и електрониката на пералнята, е необходимо качествено да се стабилизира напрежението в електрическата мрежа. Ако напрежението е стабилно, което не се случва в руските електрически мрежи, тогава шансовете за счупване на серпентината на клапана или контролния модул ще бъдат няколко пъти по-малко. Ефективно решаване на подобен проблем ще помогне на специални стабилизатор за пералня.

За да обобщим, трябва да отбележим, че грешката в IE в шайбата на LG се появява в случаите, когато машината не може да изпомпва вода в резервоара, нито може, или не може да изпомпва в нужното количество. Статията говори за разбивки, водещи до същото и как да ги поправим. Надяваме се тази информация да бъде полезна, успешен ремонт!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини