Всичко за пералните машини

Пералнята на LG не се източва и не се изцежда

Пералнята на LG не се източваАко пералнята на LG не изцеди водата и не изцеди прането, какво може да се направи в такава ситуация? Потребителите безпощадно да използват корейския си „домашен помощник“ може един ден да бъдат изправени пред такъв проблем. Можете веднага да се обадите на съветника и това ще бъде най-правилното решение. Но ако имате време и желание сами да се справите с проблема, обърнете внимание на информацията, която ще представим в тази публикация.

Какво предизвика разбиването?

Специалистът, разчитайки на опита си, е в състояние бързо да определи причината, поради която пералнята на LG не иска да се слее и изстиска прането, а след това бързо да елиминира повредата. За обикновения потребител е много по-трудно да направи това, на първо място поради липсата на опит и съответните умения в работата с оборудване, но ако проявите търпение и не щадите труд и време, всичко ще се получи. Първо трябва да вземете решение за алгоритъма за намиране на разбивка.

Познавайки приблизителната процедура за намиране на причината за неизправност, можете значително да опростите задачата си.

 1. Първо проверяваме за замърсявания и запушени предмети: филтър за отпадъци, дюзи и помпа.
 2. След това разглеждаме помпата по-подробно за механични и електрически повреди.
 3. След това извадете превключвателя за налягане и проверете дали е запушен и след това тествайте сензора за ниво на водата с мултицет.
 4. На последно място проверяваме всички проводници вътре в корпуса на пералнята на LG и контролния модул.

Спазвайки този план, има голяма вероятност да можете да откриете неизправност. Но както се казва, не забравяйте да държите очите си отворени и да забележите всички странности при разглобяване на пералнята. В този случай е по-вероятно да натрупате опит и да успеете да разрешите този и други проблеми, защото техниката се разгражда не първия или не последния път.

Машината е запушена от мръсотия

запушен дренажен филтърНай-често шайбата на LG спира да изстисква и източва вода дори не поради запушвания на кал, а заради попадане на чужди предмети в дюзата или филтъра за боклук. Дори ако чужд предмет не е запушил веднага канала за оттичане, с течение на времето малки отломки ще се утаят върху него и частично запушване ще се превърне в непрекъсната запушалка, през която едва ли ще изтече вода.

Пътят за източване на пералнята LG е направен така, че 90% от чуждите предмети, които попадат там, се намират на случаен принцип върху или в близост до филтъра за отпадъци. Това е огромен плюс, тъй като стигането до филтъра за боклук е несравнимо по-лесно, отколкото до всички други вътрешни части на корейската пералня. Ще започнем с филтъра.

 • В долния десен ъгъл на корпуса на пералнята на LG намерете малкия пластмасов капак и го отворете.
 • Под капака ще видите голям черен корк, до който стърчи малък маркуч, залепен с корк.
 • Поставете плик под маркуча, за да източите останалата в резервоара вода. Това се прави по следния начин: отворете тапата, напълнете контейнера, затворете тапа, изсипете вода от контейнера и след това напълнете отново съда, докато цялата вода в резервоара не бъде отстранена.

За да не намокрите отново пода, поставете няколко абсорбиращи парцала близо до предната част на пералнята на LG.

 • Развиваме филтъра за боклук. Трябва да го завъртите на половин оборот наляво и след това да го издърпате върху себе си. Ако не сте извадили филтъра дълго време, той може да залепи, но това не е критично, дръпнете по-силно и той ще изскочи.
 • Проверете самия филтър и дупката, от която сте го отстранили. Отстранете всички чужди предмети и замърсявания, които са залепени там. Често потребителите почистват филтъра, когато се забият: чорапи, кости от сутиен, монети, кламери, щифтове, копчета, бански и много други.

Ако намерите нещо подобно във филтъра за боклук, помислете, че проблемът с трудното източване е решен. Но ако филтърът се оказа чист, добре или почти чист и нищо не се е забило там, търсенето трябва да продължи.

Дефектна изпускателна помпа

В следващата стъпка на проверка ще продължим да търсим блокажи в пералнята. За да направите това, ще изследваме дюзите, дренажния маркуч и, разбира се, помпата. Ще се съсредоточим върху изпускателната помпа, тъй като тя наистина трябва да бъде проверена с всички възможни грижи. Изваждаме щепсела на захранващия кабел на пералната машина от изхода, изключваме водата, изключваме маркучите за вход и изход и след това внимателно изваждаме пералнята там, където ще бъде повече или по-малко удобно за работа. След това правим следното.

 1. Изваждаме и отстраняваме тавата с прах отстрани.
 2. Внимателно, без резки движения, поставете шайбата от лявата страна.
  машина от лявата страна
 3. Получили частичен достъп до вътрешната страна на пералнята на LG през дъното, отслабват и плъзгат надолу скобите, фиксиращи тръбата за източване, тръгваща от резервоара.
 4. Изваждаме дюзата и виждаме дали нещо чуждо е заседнало там.
 5. Почистваме и изплакваме дюзата, след което я поставяме на място.
 6. След това изключете маркуча за източване и проверете за запушване.
 7. И накрая, развийте стойката на помпата и я извадете за проверка.
  разглобена помпа

За начало корпусът на помпата се разглобява на две половини и проверява работното колело за замърсяване. Често на работното колело можете да намерите навити нишки, човешка коса и дори парцали от тънка тъкан. Всичко това затруднява или невъзможно завъртането на тази подвижна част, което означава, че помпата просто престава да функционира. Ако работното колело се върти нормално и върху него не се навива нищо чуждо, е необходимо да се провери работоспособността на електрическата част на помпата.

Направете го лесно. Взимаме устройство, наречено мултицет. Включваме го превключвателя, задавайки режим на тест за съпротивление. Започваме проверката. Ако в резултат на това устройството показва голям брой, тогава това не е помпата, ако са показани числата 1 или 0, това е лошо, помпата трябва да бъде сменена.

проверка на помпата

Проверете и позвънете чипа и проводниците, свързани към изпускателната помпа; изгоряло окабеляване или разтопен контакт може да наруши работата на „домашния помощник“.

Датчик за ниво или контролен модул?

датчик за ниво на водатаИзмиването на неща в пералня с автоматична марка на LG не е възможно, ако сензорът за нивото на водата не работи и ако сензорът е напълно изгорял, това е проблем, който се нуждае от незабавно разрешаване. За да проверите сензора за ниво на водата, трябва да го намерите. Това не е трудно да направите, първо трябва да премахнете горния капак на шайбата на LG. Под него, в десния преден ъгъл на кутията, точно зад панела, ще видите кръгла контрацепция във формата на чип, със сензор, прикрепен към него - това е превключвателят за налягане.

Няма да описваме отделно процеса на демонтаж и проверка, тъй като вече сме направили това като част от статията Завъртането и изтичането на вода в пералнята на Samsung не работи, В пералните машини на LG превключвателят за налягане се отстранява и проверява по същия начин.

Ако всичко е наред със сензора за ниво на водата, но шайбата на LG все още не източва водата и не изтръгва нещата, това най-вероятно означава повреда на електрониката, по-специално на контролния модул. Причините, поради които електрониката на пералнята се счупи, повече от достатъчно:

 • различни видове прекъсвания на електрозахранването;
 • некачествено запояване на дъски;
 • влага върху електронния модул;
 • потребителски грешки и т.н.

Каквато и да е причината за повредата, по-добре е да не го търсите сами. Дори и да имате опит в работата с електроника, рискът от счупване на скъпа част е твърде голям. От наша страна не можем да ви посъветваме да поправите модула сами - свържете се с професионалистите!

Обобщавайки, отбелязваме, че ако вашата пералня LG откаже да изтича водата след измиване и не изцежда прането, можете да опитате сами да се справите с проблема, но не забравяйте, че ако неизправността е засегнала електронната част на „домашния помощник“, по-добре е да делегирате ремонта на специалист.

   

19 коментара на читателя

 1. Граватар Саша Саша:

  Благодаря за статията, чорапът е залепен.

  • Граватар Майкъл Майкъл:

   Благодаря за информацията, помогна много! 🙂

 2. Граватар Светлана Светлана:

  Благодаря на автора за полезна статия! Машината спря да се източва и изцежда. Почистих филтъра за боклук и шайбата работи както преди.

 3. Граватар Дмитрий Дмитрий:

  Благодаря за статията, във филтъра имаше памучен тампон. Почистено и работи!

 4. Граватар Александър Александър:

  Статията помогна. Филтърът за боклук е запушен. Монети и други неща. Почистено - работи. Благодаря ви!

 5. Граватар Василий Василий:

  Също така машината спря да натиска, прочетох тази статия, развих филтъра и имаше мръсотия и парче парцал. Почистих го и работи. Благодаря за статията!

 6. Граватар Катрин Катрин:

  Благодаря за полезната статия. Всичко е много ясно.

 7. Граватар Елена Елена:

  Всичко е много разбираемо и ясно, дори и за мен. Благодаря ви!

 8. Граватар Мария Мария:

  Благодаря 🙂 Почистих филтъра и всичко работи!

 9. Граватар Антон Антон:

  Много благодаря на автора. Помогна.

 10. Граватар Кол Кол:

  Благодаря ви Почистих филтъра и той работеше.

 11. Граватар Оксана Оксана:

  Благодаря ви!

 12. Граватар Александър Александър:

  Добър вечер Спинърът не работи за машината, а източването само веднъж. Филтърът е чист, маркучът за източване също е безплатен. Какво може да бъде?

 13. Граватар Александър Александър:

  Благодаря !!!

  • Граватар Ирина Irene:

   Здравейте И какво може да бъде?

 14. Граватар Вадим Вадим:

  Prezik рана на помпата ... благодаря за статията!

 15. Gravatar Anonymous аноним:

  Благодаря ви, членовете на домакинството са нахлули в джобовете за боклук! 🙂

 16. Граватар Галина Галина:

  Къде се намира филтърът?

 17. Граватар София София:

  Благодаря ви! Почистих филтъра и спечелих. В същото време тя уреди „баня” за 95 *. Много се радвам! Не харесвам този създаден от човека стрес.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини