Всичко за пералните машини

Защо пералнята LG не се нагрява при пране?

Защо пералнята LG не нагрява вода при пранеНевъзможно е да се изброят всички възможни повреди, които се случват по време на работа на перални машини. Някои от тях обаче са толкова очевидни и така възпрепятстват пълната работа на единицата, че много домакини мечтаят да се научат как да ги оправят сами. Така че, например, спешният въпрос е: какво да направите, ако пералнята на LG не загрява вода.

Има ли разбивка?

Да, случва се алармата да се окаже невярна. Изглежда, че всичко е очевидно: шайбата не загрява вода, въпреки че трябва. Първо проверете дали сте задали температурата, която съответства на избрания процес на измиване. Ако уредът открие несъответствие, той няма да може да даде команда на модула и отоплението няма да започне. Ако се съмнявате в правилността на зададените градуси, погледнете в ръководството за потребителя.

Отоплението с вода не се извършва по същия начин с нежни режими на измиване. Деликатните материи не понасят високи температури. За да разберете коя програма с коя температура се изтрива, погледнете в инструкциите. Възможно е да разберете със сигурност дали неизправност съществува по следния начин:

 • изберете и стартирайте програма, която предвижда измиване в гореща вода (по правило 40-60 градуса);
 • след около половин час от началото на измиването докоснете с ръка чашата на вратата на люка, ако тя остане студена, това означава, че нагревателят не е загрял по време на миене.

Важно! Проблемът с отоплението не възниква непременно поради нагревателя, следователно, преди да предприемете някакви действия, е необходимо точно да локализирате проблема.

Каква част може да се счупи?

Автомобилите с вградена система за самодиагностика при най-малкия проблем отказват да работят, докато не бъдат отстранени всички проблеми. По-малко перфектните модели продължават да се мият, сякаш нищо не се е случило, дори при липса на отопление. Но така или иначе трябва да разрешите ситуацията. Дали ще го направите сами или ще се обадите на господаря, вие решавате, но трябва да го направите. Сривите в работата на устройството могат да бъдат причинени от разрушаване на редица елементи.нагревателят може да се е провалил

 • Сензор за ниво на водата. Той дава на бойлера в машината сигнал за загряване на водата, след като е натрупал достатъчно обем. Тъй като елементът е дефектен, сигналът не се дава и нагревателят не се активира.
 • Контакти, свързващи нагревателя с други части.
 • Директно самия нагревател, който не изпълнява функциите си поради неизправност.
 • Сензорът, който контролира градусовия режим. Тъй като машината не разбира при каква температура е необходимо да загрява водата, предпочита да я остави на студено, за да избегне по-сериозни дисфункции.
 • Съответният чип в управителния съвет. Устройството става напълно дезориентирано по отношение на нагряването на водата.

Тези проблеми изискват незабавна намеса, тъй като измиването в студена вода няма да работи дълго време, някои тъкани просто не се перат при ниски температури. Освен това всички елементи на пералнята са свързани помежду си, така че една неизправност може скоро да доведе до други.

Защо машината се провали?

От своя страна, горните разбивки имат и свои причини. Някои от тях са разбираеми и логични.

 1. Тръбата на датчика за ниво на водата е запушена. След измиване в машината неизбежно има петна, коса, ворсини, които създават задръствания.
 2. Проводниците се изтръгнаха. Не всички модели имат перфектно електронно устройство. При някои машини проводниците се полагат по стените на корпуса и поради вибрации по време на процесите на измиване или предене, проводниците се разрушават.
 3. TEN остана с мащаб и варовик. В най-лошия случай нагревателят в такава торба се прегрява и изгаря, в най-добрия случай - топлината просто не преминава през слоя, покриващ частта.
 4. Производствен дефект, довел до отказ на контролния модул без причина.
 5. В мрежата се покачва напрежение, поради което един от елементите може да изгори.

В случай на производствени дефекти с неизтекъл гаранционен срок, потребителят може да разчита на безплатен ремонт или подмяна на пералнята в техническия център. Но това е, ако гаранционната карта е издадена правилно. Ако в машината няма отопление, не можете да оставите всичко такова, каквото е, необходимо е да разрешите проблема възможно най-бързо.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини