Всичко за пералните машини

Коя пералня е по-добра от LG или Samsung?

Пералня Samsung и LGКаква марка перални машини е по-добра от Samsung или LG? Въпросът е наистина провокативен и как можете да отговорите на него със 100% точност, тъй като както под марката Samsung, така и под марката LG се произвеждат много голям брой машини, всяка от които има свои уникални качества. За да оформим позицията си по този въпрос, решихме да сравним от различни гледни точки двата най-модерни модела на машини SAMSUNG WW10H9600EW / LP и LG F14B3PDS7. И какво се получи от това, вие сами ще оцените.

Да започнем с цената

Ceteris paribus, един и същ тип перални машини на SAMSUNG и LG са различни, въпреки че набор от функции те могат да бъдат приблизително еднакви. По-специално, средната цена на SAMSUNG WW10H9600EW / LP е около 102 000 рубли, когато, като неин съученик, модел с подобни характеристики на LG F14B3PDS7 струва около 70 000 рубли. Разбира се, да говорим за предимствата на автомобилите LG, когато сравняваме само един компонент не е необходимо, но отчитането на цените за много потребители е от първостепенно значение.

За ваша информация! Средната стойност на цените беше получена благодарение на анализа на цените за тези модели машини в големите големи мрежови компании, които продават домакински уреди в Русия.

LG пералняСредната разлика в цената между SAMSUNG и LG в различни ценови категории се тълкува в полза на SAMSUNG. Гъвкавото ценообразуване доведе до факта, че техните модели обикновено са с няколко хиляди рубли по-евтини от подобни модели на LG. Но отново разликата е незначителна. Що се отнася до скъпите модели автомобили, в някои случаи LG печели както в горния пример с 32 000 рубли. Трудно е да не забележите такава разлика.

Защо не можете да сравнявате модели на автомобили само на цена? Въпреки факта, че машината SAMSUNG WW10H9600EW / LP и машината LG F14B3PDS7 са с еднакъв клас, характеристиките се различават, така че окончателното заключение трябва да се направи чрез анализ на комбинация от фактори.

Кои машини извършват цикъла на измиване по-добре?

Цикълът на измиване се осъществява задоволително както от машините на SAMSUNG, така и от автомобилите на LG. Но чии коли са по-добри? Да започнем с въртенето. Както знаете, качеството на въртене на пералня до голяма степен зависи от скоростта, с която се извършва това въртене. Колкото по-бързо се върти барабанът, толкова по-добре се върти. Но към монетата има обърната страна, колкото по-бързо се върти барабанът, толкова по-голямо е отрицателното въздействие върху прането. SAMSUNG WW10H9600EW / LP и LG F14B3PDS7 имат най-високо качество на въртене, но Samsung има максимална скорост на барабан 1600 об / мин, докато LG има само 1400. Дори при 1400 об. / Мин., Остатъчната влажност е само 44%, това е достатъчно.

Качеството на измиване на една и друга машина също е до номинално ниво. Но потребителите на пералнята LG с функция за парно отбелязват, че когато са изложени на пара, старото замърсяване е по-добре измито. Освен това в такава машина можете да освежите нещата без вода и перилни препарати, което е много полезно.

Относно надеждността и ремонта

Пералня Samsungпроизводство Перални машини на Samsung и LG първоначално бяха организирани в Корея, днес не е толкова лесно да се намерят автомобили, произведени в Корея. Най-често това са автомобили от китайски или руски монтаж, и двете марки имат фабрики в Русия. Говорейки за надеждността на тези перални машини, трябва да сравните модели, сглобени в една страна. Не бива да сравнявате например Samsung, сглобен в Корея и LG, сглобен в Русия, тук изводът е очевиден, че автомобилите с корейско производство са по-надеждни, майсторите на сервизните центрове също говорят за това.

Освен това надеждността е не само качеството на изграждане, но и качеството на компонентите. Така в гореописаните модели перални машини са инсталирани инверторни двигатели, на които както Samsung, така и LG дават гаранция от 10 години. Що се отнася до средния живот на машините на тези марки, той е приблизително еднакъв и е 7 години. Гаранционният срок за автомобила също е една и съща 1 година.

Що се отнася до ремонта, нагревателният елемент често се проваля в пералните машини. Най- перални машини LG подмяната на нагревателния елемент е малко по-лесна, тъй като се намира зад задния капак на кутията, но Samsung ще трябва да премахне предния капак на машините на Samsung, което усложнява целия процес.

За програмите за пране, разширените функции и зареждането

пералня SamsungОт голямо значение при избора на конкретна марка пералня е максималното натоварване на бельо. Производителят LG има максимален обем на барабана от 17 кг, докато за машините на Samsung е само 12 кг, това се отнася за модели в пълен размер. При тесни перални машини максималното натоварване и на двете марки машини е 8 кг. По принцип най-често срещаните модели имат максимално натоварване на спално бельо от 7 до 10 кг, отбелязваме, че това е достатъчно дори за семейство от 5-6 души.

Управлението на процеса на измиване и в двете машини е интуитивно. В различни модели може да бъде докосване или електронно. Основният набор от програми е подобен, програмите са ориентирани за пране на различни видове тъкани: памук, синтетика, вълна, дънки. По броя на програмите в повечето случаи машините на Samsung печелят, в модела SAMSUNG WW10H9600EW / LP има 18. Но в пералните машини на LG програмите са по-продуктивни и полезни, например, следните режими стават полезни: „Обновяване“, „Антиалергенно измиване“, „Парно измиване“ "," Нощен цикъл. "

Важно! Сравнението на режимите на миене е субективно, различните хора харесват различни режими. Единият се нуждае от повече режими за пране на връхни дрехи, докато другият иска повече режими за пране на спално бельо и възглавници.

По функционалност пералните машини и на двете марки също са сходни. И двата модела, представени от нас, имат:

 • автоматично претегляне;
 • зареждане с половин барабан
 • ускорено измиване;
 • коригиране на количеството вода;
 • забавено изстрелване.

Пералните машини на Samsung в най-новите си модели използват технология за балони Eco Bubble, докато производителите на LG въведоха технологията за парно в пералните машини. И двете технологии имат своите плюсове и минуси. Според отзивите на потребителите функцията за обработка на нещата с пара е по-полезна, докато миенето с мехурчета е добро само защото прахът се разтваря по-добре във вода. Пералните машини на Samsung от първокласен клас са оборудвани със сензори, които ви позволяват да дозирате почистващ препарат, изберете програма за пране в зависимост от замърсяването.

Заключение: сравнявайки машините на двама производители според тези параметри, е невъзможно да се направи еднозначен извод кое е по-добро. Всичко е субективно, отбелязваме, че Samsung все още е леко превъзхождащ LG в софтуера и функционалността, но зависи от вас да плащате допълнително за 2-3 функции на допълнителни програми.

Шум и вибрации

пералня lgДруга важна характеристика, на която потребителят обръща внимание, е нивото на шума на пералнята. Ако машината е инсталирана в кухнята, а семейството има малко дете, това е особено важно.

Както пералните машини Samsung, така и пералните машини LG инсталират инверторни двигатели, които се характеризират с намалени нива на шум. В някои модели на Samsung обаче инженерите стигнаха още повече и въведоха VRT-M технология, която намалява вибрациите и шума. Така че при модела SAMSUNG WW10H9600EW / LP нивото на шума по време на измиване е 46 dB при извличане на 72 dB, за сравнение, в пералнята LG F14B3PDS7 нивото на шума по време на измиване е 56 dB и по време на извличане 74 dB. Извод: разликата не е значителна, така че и двете струват 5.

В заключение, отбелязваме, избирайки между тези две марки перални машини, е трудно да направите избор. Съсредоточете се основно върху функционалността и програмите, които са ви необходими. Защо да плащате за допълнителни и безполезни режими, които няма да използвате. И най-важното, обърнете внимание на страната, в която е сглобяването на конкретен модел на машината.

   

12 коментара на читателя

 1. Граватар Светлана Светлана:

  Страхотна статия. Благодаря ви Ще разгледам всичко.

  • Граватар Петър Петър:

   Явно корейският LG поръча това видео.

 2. Граватар Танзила Tanzilya:

  Имам машина на LG. Работи безпроблемно от 15 години, изтривайки сутрата до вечерта! Корейско събрание. И ремонтиран само веднъж. И тогава моята вина беше разбиването ...

  • Граватар татко татко:

   Не бъркайте тези коли с настоящите. Имам и LG, 15-та година идва. Сега те не правят това качество. 5 години максимум

 3. Граватар Ами Ami:

  Имам Samsung, много съм доволен.

 4. Граватар Мади Мади:

  Аз също имам Samsung от 12 години. Доволен съм от всички

 5. Граватар Руслан Руслан:

  Имам Bosch и той се счупи след шест месеца. Електрониката полетя 🙂

  • Граватар Лем Лем:

   Това е успех. Моят Bosch почина ден след приключването на гаранцията.

 6. Граватар Александър Александър:

  Имам Ardo A400. 20 години Преди 2 години смених лагерите. Той работи.

 7. Граватар Алберт Albert:

  Имаме Ardo A800. Тя е на 19 години. Работи!

 8. Граватар Марина яхт клуб:

  Имаме и Ардо, тя е на 20 години. Колко е работила ... много. Време е да вземете нова кола. Изборът падна на LG.
  Сега колите не работят толкова много. монтажа вече е практически Русия. Нашият Ардо беше италианско събрание. Съжалявам, че напусна ...

 9. Граватар Наталия Наталия:

  Имаме и Ардо, тя е на 16 години. Престанал да се навива, ремонтът се оказа майстор. Изтрива се, но не се навива. Влязохме в магазина днес, за нов, върнахме се с нищо ... всичко замислено.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини