Всичко за пералните машини

Преглед на лабораторни съдомиялни машини

Преглед на лабораторни съдомиялни машиниПералното оборудване за лаборатории се различава от съдомиялните машини, работещи у дома, с повишена функционалност. Лабораторните съдомиялни машини се отличават на първо място с задълбочеността на обработката на продукта. Уредите, използвани в ежедневието, няма да могат да мият добре тръбички, чаши, пързалки. Пералните машини за дома нямат възможност за изплакване на почистените предмети с дестилирана вода, което е предпоставка за лабораторни изследвания. Специализираното оборудване се характеризира с удължен експлоатационен живот, повишена износоустойчивост и по-големи разходи. Нека да разгледаме най-добрите модели лабораторни съдомиялни машини.

Miele PG 8536

Модерна машина за измиване и дезинфекция от немска марка. Моделът се характеризира с висока производителност и е предназначен за цялостна обработка на медицински инструменти, както и оборудване, използвано в лаборатории. Техниката осигурява и допълнително изсушаване на лабораторните стъклени съдове в съответствие с основните антиепидемиологични изисквания.

Препоръчва се за употреба в медицински институции, лаборатории, изследователски институти, оперативна практика.

Основни характеристики на модула Miele PG 8536:

 • циркулационна помпа, която пуска в повече от 600 литра вода в минута. Поради това, съдомиялна машина с висока производителност;
 • надеждна изолация на кутията, предпазваща от топлинно излъчване;
 • нисък шум по време на работа;
 • просторна камера, която ви позволява едновременно да обработвате до три комплекта хирургически или анестетични инструменти, до седем DIN контейнера или три комплекта хирургично оборудване;
 • система за омекотяване на водата;
 • максималният брой програми за почистване - 64 бр .;
 • удобен цифров дисплей, който показва на потребителя цялата необходима информация за процеса;
 • функция за сушене поради обработка с гореща пара на предмети;
 • четирикратна система за филтриране на водата.Miele PG 8536

Лабораторната миялна машина позволява да се правят измервания, за да се контролира температурата на нагряване на водата и времето за поддържане на зададената температурна стойност. Калъфът и пералната камера на този модел оборудване са изработени от неръждаема стомана. Измиването на заредено оборудване е доста ефективно благодарение на трите рокерски рамена.

Пералнята, произведена от немската марка, има регистрационното удостоверение на Руската федерация и отговаря на GOST.

SteamScrubber

Оборудване за миене на съдове от компанията Labkonko. Той перфектно се справя с почистващите лабораторни стъклени съдове: чаша, чаши, епруветки и др. Стандартното оборудване на устройството включва две кошници. Допълнителните аксесоари, предназначени за работа с нестандартни устройства и комплекти инструменти, се поръчват отделно. Съдомиялната машина е оборудвана с удобен LCD дисплей, който показва цялата информация за цикъла на работа. Лабораторната миялна машина има следните характеристики:SteamScrubber

 • 10 вградени режима на почистване;
 • 6 програми за допълнително изплакване;
 • две отделни помпи за източване и изтегляне на вода;
 • горещо сушене;
 • вграден таймер за забавяне на старта на работа до 8 часа;
 • максимално загряване на вода до температура от 93 ° C;
 • възможността да се свържете както със студена, така и с топла вода;
 • вграден парогенератор.

Моделът е оборудван със система за защита при аварийни течове.

Измиването на заредени комплекти съдове се извършва от три страни, което гарантира висококачествено почистване на продуктите. За цикъл на работа, оборудването консумира 103 литра вода. Цената на съдомиялна машина SteamScrubber е около 15 хиляди щатски долара. Цена, а не единствената разлика между лаборатория и конвенционална съдомиялна машина. Специализиран модел по-старателно измива изделия от стъкло и метал, има няколко режима на изплакване и осигурява пълна дезинфекция на съдове, което е много важно в лабораторните дейности.

FlaskScrubber

Друг модел от надежден американски производител Labconco. Идеален за почистване на тесногръд лабораторни стъклария. В основната конфигурация на устройството има долна кошница, оборудвана с 36 вретена - върху тях са поставени стъклени чаши и епруветки. Водата се подава през вретена, което измива вътрешната повърхност на продуктите. Топлият въздух също изтича през устройството, което гарантира ефективно изсушаване на стъклени контейнери. Нека се спрем на параметрите на оборудването.FlaskScrubber

 1. Мощността на циркулационната помпа е 363 литра в минута.
 2. Консумация на вода - до 103 литра на цикъл.
 3. 10 основни режима на почистване.
 4. 6 програми за изплакване.
 5. Снабден с парогенератор.
 6. Водно отопление, до максимум 93 градуса.
 7. Възможността за контрол на времето и температурата на сушене на подавания горещ въздух.
 8. Система за защита срещу преливане и изтичане на тялото.

Измиването на продуктите, заредени в съдомиялната машина, се извършва през шпиндела с поток вода, насочен в различни посоки. Сушенето на съдовете става чрез същите устройства. Температурата на горещия въздух, подаван през шпиндела, може да варира от 38 ° C до 70 ° C. Потребителите имат възможност за забавен старт до 8 часа.

Представените в прегледа лабораторни съдомиялни машини се отличават с надеждност, високо качество на сглобяване, добра функционалност. Моделите могат да бъдат преоборудвани с липсващи аксесоари в зависимост от обхвата на оборудването. Описаните перални машини са в състояние да осигурят високо ниво на почистване и дезинфекция на медицински и лабораторни инструменти.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини