Всичко за пералните машини

Къде да изсипете прах в перална машина Indesit

къде да сипете прах в indesitАко при миене на ръце няма съмнение къде да поставите праха, тогава с автоматична пералня тази на пръв поглед елементарна процедура понякога създава трудности. Особено, ако сте изправени пред непознат модел на пералня или дори на първо запознаване с автоматична машина. Трудно е да се разбере: на някои се препоръчва да използват специално отделение, други получават специални буркани, а трети изпращат препарат за почистване директно в барабана.

По-добре е да не експериментирате и да действате според инструкциите: използвайте предоставения приемник за прах. Подобна е в пералните машини Indesit и преди да започнете нов цикъл, се препоръчва да се проучи подробно дизайна на тавата. Ще ви помогне да разберете къде да излеете и изсипете какво - информацията по-долу.

Предназначение на клетките с прахообразна тава

Почти всички тави за прах в пералните машини Indesit са подобни. Те са прибиращи се, разположени от лявата страна на горния панел на машината и имат три секции, които се използват за различни почистващи препарати и режими на пране. Лесно е да се разбере в кое отделение да се налива прахът и къде да се излива концентрата, ако се съсредоточите върху нотацията.

 1. "I", "1", "A" - отделението със среден размер, което е предвидено за програмата за предварително промиване.
 2. “II”, “2”, “B / B” - най-големият участък, използван за основните режими.
 3. “*” Или изображение на цветя - за балсами, изплаквания и други омекотяващи течности.

пудра кювета

Разделянето на отделения позволява на машината постепенно да добавя необходимото количество почистващ препарат при всяка стъпка на измиване. Затова не се препоръчва да се практикува заспиване на прах директно върху купчина спално бельо, лежащо в барабана. Мнението за ефективността на този метод е често срещан мит, който се изостря от негативни аспекти:

 • прахът бързо се отмива в самото начало на измиването;
 • облеклото често се хвърля и се влошава (когато шепа концентрирани вещества попадне върху ленено багрило);
 • барабанът бързо се замърсява (изтичащият прах се установява в големи количества по вътрешните стени).

Изброените проблеми са лесни за избягване: достатъчно е правилно да попълните и излеете почистващи препарати в машината. Търсенето на алтернативи е необходимо само в един случай - ако прахът индезит се излее в клетката на тавата на пералнята, той се измива лошо с вода. След това трябва сами да ремонтирате приемника за прах или да се свържете с сервизното обслужване. Но дори и с не функциониращо отделение, то може да се пере, без да рискувате пишеща машина и пране.

Машината не взема прах от тавата

контейнер за прахДа, можете да излеете праха в барабана на пералнята, но не бързайте - той е опасен и безполезен. Много по-ефективно и по-евтино е да закупите специален дозатор под формата на пластмасов буркан с многобройни отвори в капака. Капацитетът се запълва лесно, поставя се в машината и оптимално замества съда за прах поради няколко предимства:

 • прането не влиза в пряк контакт с химикали за почистване, което предпазва тъканта от отрицателното въздействие на концентратите;
 • скалата, приложена върху буркана, помага да се измери необходимото количество прах;
 • дупки разпределят потока на почистващия препарат във водата, което ви позволява да разпределите равномерно праха по време на целия цикъл на измиване;
 • барабанът остава чист поради постепенното разтваряне на продукта.

Важно! Никой дозатор не може напълно да замени контейнера за прах и се използва само като временна алтернатива. В полупразен барабан бурканът създава допълнителен шум и налягане, докосвайки стените и предното стъкло с висока скорост.

В допълнение към продуктите на прах, този контейнер е идеален за гелове и балсами. Затова не е забранено да поставяте две чаши в пералня наведнъж.Освен това такова устройство може да бъде направено независимо: достатъчно е да изрежете около десет дупки с различна големина на всеки пластмасов буркан.

Специална тава в пералните машини е осигурена по уважителна причина. Постепенно добавяне, нежно измиване и нежно почистване - всичко това прави прането качествено и безопасно. Затова е важно да използвате правилно приемника за прах и по предназначение, а в случай на повреда, не отлагайте ремонта и разполагайте с безобидни резервни опции.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини