Всичко за пералните машини

Къде да излея климатик в пералнята

омекотител за тъканиИзползването на балсам за изплакване на прането не е задължителна процедура по време на пране. Някои хора реагират на него отрицателно, за някои балсамът причинява алергия и има такива, които изобщо не знаят къде да излеят това лекарство.

Е, ако всичко е интуитивно в колата и производителят се е погрижил да подпише отделенията за прах, а ако не? Затова си струва да разберем какво има, или по-скоро какво означава, къде и кога да се налива.

Тава с почистващ препарат в пералнята

В повечето перални машини с предно зареждане тавата за почистващи препарати е в горната част на машината вляво, в редки случаи вдясно. Отделенията за прах и климатик в машините с най-високо зареждане са разположени директно от вътрешната страна на капака. По правило всички тави се състоят от три отделения, различаващи се по размер и понякога цвят.

 • Отделение за прах основно измиване. Това отделение е с най-големи размери. Основната част от праха или течния перилен препарат се излива в него. Обикновено се подписва така: II или Б.
 • Предварително накиснете отделение за прах. Това отделение е малко по-малко от предишното. В него се полага прах за предварително промиване. Подписва се от: I или A.
 • Отделение за климатизация. Най-малкото отделение на тавата, често е направено от синьо. В допълнение, капацитетът за климатика се отстранява от самата табла. Дизайнът му е такъв, че климатикът не се отмива с вода по време на измиване. За означаване на тази тава се използва цвете.

къде да се налива климатик в пералнятаИзсипете балсама в пералнята в началото на измиването. Включете машината, заредете прането, поставете праха и балсама в съответното отделение на тавата, стартирайте режима на пране. Ако сте забравили да излеете балсама, тогава той може да се изсипе в тавата непосредствено преди изплакване или след като машината е измила праха и е започнала да мие.

Някои могат да попитат, възможно ли е да излеете омекотителя за тъкани в барабана на машината? Възможно е, но в зависимост от случая. Ако трябва да извършите допълнително изплакване, след пълен цикъл на измиване, когато машината е изключена, можете да добавите климатик директно към барабана. В този случай не е необходимо да се излива върху неща, използвайте специален контейнер за почистващи препарати за това. В противен случай може да се изплакне слабо и петна ще останат по прането.

Не изливайте климатика в барабана преди миене. Няма да има ефект от него, тъй като ще се измие с вода.

Характеристики на тави в различни модели перални машини

В различните модели перални машини има характеристики на разделяне на тавата на отделения. Помислете за някои модели автомобили с необичайни табла.

 • ELECTROLUX EWW51486HW е перална машина от среден клас с чекмедже за перилен препарат с три отделения, от които най-дясното е за изплакване.тавичка за перални ELECTROLUX
 • Bosch WOT24455O е перална машина със среден клас. Тавата е разположена на капака, отделението за помощ за изплакване е в средата. Тава за перални машини Bosch
 • Indesit wiun 105 (CIS) - перална машина с предно зареждане. Тавата на тази машина също има три отделения, като това отдясно е предназначено за климатизация.Тава за пералня Indesit
 • Samsung eco bubble wf 602 - пералня с технология за балони. Тавата за прах на тази машина на Samsung се състои от 3 отделения, от които долната дясна част е за изплакване.Тава за пералня Samsung
 • Zanussi ZWY - машина с вертикално натоварване. Тавата за почистване е разделена на 4 отделения. Крайната дясна част е за климатика, отделението до него е за избелване. Две други за прах в основното и допълнително измиване. Тава за перална машина Zanussi
 • Пералните машини на Siemens от тази марка имат чекмеджета за перилни препарати, в които отделението за климатика има капак с боядисано цвете.Тава за пералня Siemens
 • Miele WDA 100 - скъпа пералня с клетка за почистващи препарати от три отделения. Отляво вляво е за климатика.Тава за пералня Miele

Разглеждайки всички съдове за прах на перални машини, можем да кажем, че като цяло те са подобни. За да не направите грешка с това къде да излеете средствата за изплакване, трябва да прочетете инструкциите за машината. Ако това не е, тогава е лесно да го установите емпирично, като пуснете пробно измиване без пране и изсипете препарат за изплакване в едно от отделенията. Ако препаратът за изплакване се отмие след първия старт на водата, това е отделението за прах. Ако не, то това отделение е това, което търсите.

Няколко съвета в крайна сметка

За да използвате или не да използвате балсама по време на изплакване, всеки решава индивидуално. Но ако предпочитате да използвате климатик, тогава не забравяйте да спазвате дозировката, В отделението за климатика на всяка пералня има етикет, указващ максималното количество средство за изплакване, което може да се излее. Не надвишавайте тази маркировка.

За ваша информация! Намаляването на дозата на средствата за изплакване също не се препоръчва, тъй като няма да почувствате ефекта от него.

Използвайки омекотител за тъкани, обърнете внимание на това, което е, а именно концентрирано или редовно. Концентрираното изплакване се излива 3 пъти по-малко от обикновено. За по-добро измиване на кюветата можете леко да разредите този балсам с вода.

И още един съвет, след като използвате климатика, трябва старателно да изплакнете тавата с прах и дупките, през които почистващите препарати влизат в барабана. Ако това не бъде направено, впоследствие почистващите препарати ще останат в приемника за прах и няма да влязат в барабана.омекотител за тъкани

Що се отнася до въпроса, кой климатик е по-добър, тогава не можете да дадете категоричен отговор. По принцип повечето от тях са универсални и подходящи за всички видове тъкани. Има обаче балсами, предназначени за продукти от вълна и коприна, за продукти с черен цвят и др., Както и балсами за детско бельо. Такива изплаквания трябва да се използват по предназначение, за да не бъдат разочаровани от тяхната ефективност.

Така че, надяваме се, сега стана ясно къде да излеете изплакващото средство в пералнята. Всичко е просто - в специално отделение в тавата за прах. Това отделение най-често е обозначено с цвете. Трудно е да се объркаш с другите, просто внимавай!

   

16 коментара на читателя

 1. Граватар Виктор победител:

  Благодаря за информацията! Много ясно и по бизнес, бързо разбрах какво да попълня.
  Машината Bosch Max, обозначенията там са доста коварно направени - дори след доста щателна проверка не ги открих. Само като разбрах от тази статия какво да търся, разбрах.
  Благодаря отново.

 2. Граватар Нина Нина:

  Благодаря ви много !!

 3. Граватар Анна Анна:

  Благодаря ви!

 4. Граватар Салта Салта:

  Благодаря ви

 5. Gravatar Anonymous аноним:

  Благодаря ви

 6. Граватар Дария Дария:

  Благодаря ви)))

 7. Граватар Ира Ira:

  Благодаря ви

 8. Граватар Ден бърлога:

  Благодаря, всичко е просто!

 9. Граватар Ами Ami:

  Благодаря, те наистина помогнаха! ♥

 10. Граватар Руна руна:

  Благодаря ви много 🙂

 11. Gravatar Kid бебе:

  Благодаря ви

 12. Граватар Наташа Наташа:

  Благодаря ви

 13. Граватар Леса Леся:

  Имам цвете! 🙂

 14. Граватар Александър Александър:

  Ясно и ясно, благодаря!

 15. Граватар Дан Дан:

  Благодаря за помощта.

 16. Граватар Алекс Алексей:

  Помогна, благодаря!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини