Всичко за пералните машини

Къде да сложите прах в пералнята на Samsung

къде да сложите прах в пералня SamsungДомакинските уреди станаха неразделна част от нашето ежедневие. Не е изненадващо, защото прахосмукачките, съдомиялните машини, микровълновите фурни и много други уреди правят живота ни много по-лесен. Пестенето на време и освобождаването от рутинните ежедневни дейности не може да не се влюби в човек.

Но в същото време съвременниците, преди да използват техниката в ежедневието, е необходимо да изучат всички характеристики и мъдрост на работата с нея. Понякога домакинята просто се страхува да не навреди на устройството, ако с него се работи неправилно. Пералнята на Samsung не беше изключение. Струва ли си да изсипете прах в отделението на тавата, или може би е по-ефективно веднага в барабана? Коя опция е по-икономична за пране? Как да разбера кой отдел да напълни с прах и кой балсам?

Ние идентифицираме отделенията за прах

Решението на вашите въпроси е възможно, ако се опитате да се справите с клетките за зареждане на почистващи препарати. Пералнята Samsung обикновено е оборудвана с три секции на контейнера за прах, Всяка съответства на определено графично обозначение за идентификация. Нека ги разгледаме по-подробно:

 1. Отделът за почистващи препарати, предвиден за програмата за предварително измиване, е обозначен със символи A или I. Въпреки че, ако такава функция не е програмирана в конкретен модел на CMA, клетката също не се предоставя.
 2. За основната програма за измиване с почистващ препарат попълнете отделение B или II. Наименованието може да варира в зависимост от модела.
 3. И третото отделение е за климатик или средство за изплакване. Тя може да бъде обозначена със символ под формата на звездичка или цвете.
  всяко отделение за тава е обозначено с

С течение на времето, използвайки пералнята, героите понякога се изтриват и ще бъде трудно да се разграничат между тях. Не се притеснявайте, има опция да определите предназначението на клетките според техните размери:

 • най-обемното отделение включва пълнене с препарат за основно измиване;
 • необходим е средно голям отдел за гела или праха, които ще участват в предварителната програма;
 • изсипете течността за изплакване в последната малка клетка.

изсипете праха в най-голямото отделение

В случай, че „по око” да се определи размерите на отделенията не е работил, има още един прост начин. Стартирайте пералнята върху всяка програма, която включва измиване. Вижте в кое отделение водата отива първо. Тази клетка е предназначена за основното измиване.

Къде да се налива и налива?

На пръв поглед такъв прост и незначителен въпрос. Но не забравяйте, че ако почистващите препарати се изсипват в непредвидени клетки на разпределителя, резултатът от измиването няма да ви зарадва. Напразно изразходвано време и пари и дори прането ще трябва да бъде повторно измито. И така, преди да започнете процеса на измиване:

 • попълнете клетката, обозначена със символи A или I, с почистващия препарат, предназначен за предварителната програма;
 • веществото за основния процес на измиване е в B / ll отделение;
 • и на последно място, изсипете омекотителя или омекотителя за тъкани в най-малкия съд. Както е посочено по-горе, обозначено със звездичка или цвете.

Средствата за изплакване на дрехи могат да се наливат както преди старта на машината, така и в процеса. Основното условие е да напълните клетката до последното изплакване на прането.

Може да искате да използвате допълнителни почистващи препарати, за да подобрите изпирането си. Избелвачът, препаратът за отстраняване на петна или бустерът за прах се излива в отделението B / ll за основната програма. В същата клетка се пълнят защитни съединения от мащаба. Важно е да запомните, че резултатът от измиването може да бъде пагубен, ако отделението, предназначено за изплакване, е напълнено с белина или средство за отстраняване на петна.

Трябва ли да наливам прах в барабана?

Има определени почистващи препарати, които се поставят веднага в барабана.Капсули, пълни с прах или гел. Но някои домакини, за да спестят пари, изсипват обикновените препарати за миене веднага в пералнята на Samsung, заобикаляйки клетките на дозатора. Колко ефективен е този метод, ще се опитаме да разберем. Тази опция има много предимства.

 1. Рентабилност от гледна точка на използвания почистващ препарат. Можете да изсипете праха, както желаете.
 2. Ефективност на изплакване Първо, прахът се отмива директно в барабана за измиване. Второ, частици почистващ препарат, които се задържат в отделението за дозатор, се слепват и след това се прикрепят към прането. В нашия случай това не може да се страхува.
 3. Ако отделението е счупено, тогава можете да използвате тази опция за добавяне на прах.
 4. Някои капсули, предназначени за зареждане директно в барабана, комбинират няколко почистващи препарата. Това, разбира се, опростява процеса на измиване.

Наред с определен списък от предимствата на добавянето на прах в резервоара има и някои недостатъци. Те ще трябва да се съобразяват, тъй като потребителят не може да промени нищо.

 1. Температурата на водата трябва да е над 40С. В противен случай почистващият препарат няма да се разтвори и ефективността на измиване ще бъде много по-лоша. Обикновено преди да влезете в барабана, в отделението прахът се смесва с течност.
 2. Препоръчително е допълнително да закупите специално проектирани контейнери за прах. В противен случай по време на предварителното изпомпване на течността по-голямата част от продукта просто ще се измие.
 3. Вече обсъдихме случая с повреда в отделението. И ако прахът все още може да се напълни директно, тогава балсамът или препаратът за изплакване няма да работят. Тези течности трябва да се добавят непосредствено преди изплакване.
 4. Не можете да поставяте агресивни почистващи препарати директно върху прането в барабана. Все още неразтвореният белина или средство за отстраняване на петна може да развали цвета и качеството на тъканта.
 5. Ако искате да използвате предварителната програма, е възможно да добавите прах само през отделението за прах.

Както можете да видите, има както положителни, така и отрицателни точки при добавянето на детергенти директно към барабана. Но не можем да кажем, че някои от тях ни забраняват да използваме такава опция. Затова при избора на метод се съсредоточете върху нашите препоръки. И нека домакинските уреди винаги са ви помощник.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини