Всичко за пералните машини

Къде да поставим изгодно старата пералня?

Къде да сложим старата пералняЗа съжаление пералните машини рано или късно остаряват и се провалят. И какво да правим със системата, която вече е обслужвала основните си домакински уреди? На този въпрос може да има няколко отговора. Разбира се, първо ще разгледаме най-печелившите начини да се отървете от машината. И такива методи могат да се считат само за тези начини, които:

 1. Не изисквайте нашите специални усилия.
 2. Не изисквайте нашите парични разходи.
 3. Те ще ни донесат всяка полза.

Добри начини да се отървете от пералня

Първият печеливш начин да се разделим с някога любима, но не съвсем подходяща за нас техника би бил ... никога няма да се досетите! Върнете я в магазина за домашни уреди !!!

Връщаме машината в магазина за домашни уреди!

Магазин за битова техникаКак е това? - питате: В края на краищата, след толкова години работа, никой определено няма да го вземе обратно!

Точно така, на цената, която веднъж сте платили за това, те няма да го приемат от вас. Както и да е, едва ли ще приемат парите в магазина. Но доста често тази или онази верига магазини за домакински уреди провежда различни промоции. В тези промоции предаването на старата машина може да послужи като отлична причина да получите съществена отстъпка от нова!

Обикновено се предоставят отстъпки за работещи и счупени уреди. И дори за този, който е направен преди много години. Но за всеки случай препоръчваме преди да отидете в магазина, за да се обадите и да изясните всички въпроси, свързани с поведението и правилата на акцията.

Най-вероятно при тази опция ще трябва независимо да доставите машината до магазина. Следователно този метод трудно може да се нарече много прост. Особено, ако старата ви шайба е тежка.

Предайте метален скрап на пунктовете за събиране

Перална машина за скрапТази опция ви обещава малко пари. Колко пари ще получите ще зависи от това колко специални институции приемат такива предмети. И от каква машина разполагате.

Отново, Преди да отидете на пунктовете за събиране на скрап, препоръчваме ви да се обадите там. Можете също така да изясните дали те не изнасят независимо стари домакински уреди. Ако имате късмет и намерите организация, която сама взема оборудването, тогава рискувате да печелите пари, без да се напрягате)

Можете да търсите такива компании с помощта на Интернет (могат ли Yandex и Google да ви помогнат) или чрез различни вестници с реклами.

Безплатно сваляне на домакински уреди

Безплатно премахване на пералнятаТези услуги се предоставят от различни компании в големи, а вероятно и в малки градове на Русия. За да намерите компания, която е готова безплатно да вземе старата си „очукана в битките с неравен враг“ пералня, отново можете да използвате търсачките в Интернет.

Например, ако въведете в Yandex фразата: „Безплатно премахване на домакински уреди в Москва“, ще видите много сайтове, които предлагат тази услуга. В други градове можете да намерите подобни фирми.

Този начин да се отървете от машината не може да се нарече печеливш. В крайна сметка той няма да ви донесе пари. Но може да се счита за най-простата. И всичко, от което се нуждаете, е само да се обадите и да изчакате колата с товарачите. Те ще извършват домакински уреди самостоятелно, а вие просто трябва да ги разгледате по-нататък.

Каква е уловката? И няма конкретна уловка. Просто вашата стара машина струва пари:

 • Първо, тя има различни части, които могат да се използват за ремонт на други автомобили или за продажба.
 • Второ, в него има метал, който също се взема за пари.

Ето защо много организации с удоволствие ще ви освободят от проблема с скучното старо оборудване.

Продайте кола чрез табла за обяви или вестници

AvitoТози метод ще бъде най-подходящ за тези, които имат стара пералня в работно състояние. Какво трябва да се направи?

 1. Посетете сайта avito.ru
 2. Създайте реклама за продажбата на пишещата машина.
 3. По-добре е да направите снимка (фоторекламите привличат повече внимание).
 4. Напишете описание на машината (нейното състояние, функции, програми и т.н.) и цената му.
 5. Публикуване на реклама.

По същия начин можете да опитате да продавате дефектни домакински уреди. Хората обаче не трябва да се заблуждават. Веднага напишете, че машината е повредена. Посочете и какво точно се е счупило в него (ако знаете). Възможно е някой майстор да купи вашата пералня и да я използва за резервни части.

Между другото, чрез тази табла за обяви можете да продавате не само домакински уреди, но като цяло всякакви нови и употребявани артикули. Между другото, около как да си купим използвана пералня на Avito вече писахме.

Просто го изхвърлете

Тази опция изобщо не е печеливша и още повече, че може да стане скъпа. Тъй като за да изхвърлите пералнята, може да се нуждаете от помощта на хамали и превозни средства. В допълнение, за този вид големи боклуци трябва да бъдат предвидени отделни специални контейнери, които, разбира се, просто не присъстват в повечето кофи за боклук.

Можем да препоръчаме този метод само на тези, които се радват да харчат допълнителни пари и да носят тежки товари. Препоръчваме описаните по-горе методи за всички останали.

И ако сте креативен и изобретателен човек, тогава можете да разберете как да използвате ненужна машина и да я направите оригинална мебел или практично устройство в домакинството.

   

1 коментар на читателя

 1. Граватар Александър Александър:

  Нашите портиери се занимават с изхвърляне на домакински уреди. Неофициално. За слизането от апартамента най-вероятно ще се наложи да платите.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини