Всичко за пералните машини

Там, където чорапите от пералнята изчезват

където изчезват чорапите от шайбатаВъпросът за изчезването на чорапи след измиване тревожи мнозина. Повечето от нас, поне веднъж, вместо два чорапа, извадихме един от барабана на пералнята. При бърз преглед чорапът така и не бе намерен, но той не можеше да изчезне без следа. Нека се опитаме да отговорим на въпроса къде отиват чорапите в пералнята, въз основа на постулатите на материалистическата наука.

За загубата на хумор

Някои се опитват да се шегуват за липсващи чорапи след измиване. В резултат на подобни шеги се появяват много митове. Ето някои от тях:nosochnik

 • в пералнята е инсталиран чопър. Когато малко нещо попадне в него през отвор в маншета, се извършва обработка. И чорапът се превръща в малки парчета и се отмива в канализацията;
 • един от чорапите приема браунито като отмъщение за лошото отношение към него;
 • чорапите изчезват в резултат на тайна конспирация на производителите, които излязоха със специален импрегниращ състав за тъканта, когато е в контакт с вода, един от чорапите просто се разтваря;
 • чорапите се движат в паралелна реалност, вратата към която е във вашия апартамент.

Всичко това, разбира се, е глупост, противно на законите на физиката. Чорапите не се разтварят и не изчезват. Те са материални и не могат да изчезнат без следа от затвореното пространство на машината, което означава, че има много разумно обяснение за загубата им.

Къде да търсите изгубен чорап след измиване?

Ако чорапът беше поставен в барабана на пералната машина, тогава той няма да изчезне никъде извън машината. Къде може да отиде тази част от гардероба?

 1. Много често чорапът попада под гумения маншет. За да го получите, просто трябва да натиснете венеца.
  маншет пръст
 2. Чорапи с малки размери могат да се промъкнат през пролуката между резервоара и барабана и да влязат в резервоара, оставайки там дълго време. Можете да опитате да издърпате чорапа от резервоара отвор за нагревателен елемент, за което трябва да разглобите малка кола.
 3. Ако чорапът попадна в барабана, тогава оттам може да се събере с отпадните води и да се забие в тръбата за източване или филтъра за източване. Не е трудно да извадите чорапа от филтъра, но за да го извадите от дюзата, ще трябва да разглобите машината и да извадите помпата.
  чорап във филтъра
 4. Ако миете чорапи със спално бельо, тогава много често чорапите влизат в завивка или калъфка.

Изводът може да се направи по следния начин: ако поставите чифт чорапи в барабана на пералнята, след това потърсете липсващия чорап, който ви трябва само в машината.

Друго нещо е, ако чорапите първоначално са били нечетно количество. Може би липсващият чорап е в останалата купчина мръсно пране или може да лежи в стаята под диван или легло, може би е откраднат от котка или куче.

Как вече да не губите чорапи

За да не вземете планина от единични чорапи от машината след измиване, придържайте се към няколко прости съвета:

 • измийте малки предмети, включително чорапогащи, в специална торба за пране;
 • използвайте малки чинии за пране, закрепете ги с двойки чорапи преди измиване и тогава определено няма да се загубят. Между другото, такива пришпилки могат да се използват не само за измиване, но и за съхранение;
 • за мързеливи хора е подходящо просто решение - да си купите няколко чифта еднакви чорапи наведнъж, И дори ако един от чорапите изчезне, той ще пасне на чорапа от другата двойка без никакви проблеми. Можете да запасите няколко чифта чорапи с различни цветове, например 7 чифта сиво и 7 чифта черно.

  С този метод не е нужно да мислите за съхраняване на чорапи по двойки и можете да изхвърляте счупени чорапи един по един, а не два наведнъж. Много икономичен.

 • измиването на ръцете ще помогне за радикално решаване на проблема с липсващия пръст от пералнята, да, колкото и тъжно да звучи, но къде да отидете. Те носеха чорапи и веднага ги измиваха с ръце.

Ако загубите чорапите си в пералнята, не бързайте да обвинявате всичко в свръхестествените сили.Внимателно разгледайте барабана за миене, погледнете, ако е възможно, в резервоара и филтъра. Вероятността те да са там е много голяма.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини