Всичко за пералните машини

Как да премахнете капака от съдомиялната машина?

горен капак в съдомиялната машинаИнсталирането на съдомиялна машина в кухнята може да не е толкова лесно. Особено, ако кухнята е направена предварително, а колата е купена по-късно и никой не е проверявал точните й размери при покупката. Така се оказва, че колата не минава под плота, но просто няма опции да я поставите отделно. Възниква въпросът как да премахна горния капак от машина на Bosch или каквото друго, какво трябва да направя? Опитайте се да му отговорите.

Защо премахвате горния капак от PMM

Когато говорят за премахване на горния капак, говорим за самостоятелно съдомиялни машини, тъй като вградените уреди нямат горен капак. Най-често е необходимо да сваляте капака в такива съдомиялни, в случаите, когато изборът на машина е спонтанен. Височината на свободно стоящите машини е 85 см, стандартната височина на плотовете в кухнята, като се вземе предвид дебелината на материала (3 см), също е 85 см. В резултат машината не попада под плота, но е много необходимо.

В този случай опцията идва на главата, за да свалите горния капак от съдомиялната машина. Не всички съдомиялни машини обаче премахват горния капак. Има модели, при които това не може да се направи., Затова трябва да се отнасяте сериозно избор на съдомиялни машини, и открийте такива моменти, а още по-добре, ако искате да вградите уреди, за да вземете вградена съдомиялна машина, специално проектирана за това.

За ваша информация! Когато плотът е твърде нисък, тогава като опция можете да разгледате малка модернизация на кухнята, например увеличаване на височината на краката на слушалката или замяна на конзолата с по-висока.

Ако капакът все още е сменяем, това прави машината с 2,5-3 см по-ниска и дава възможност да се постави под плота. Някои експерти обаче твърдят, че това не е напълно безопасно и е необходимо да се изолират „вътрешностите“ на машината от възможна влага, за да не изгори оборудването и да не се шокирате.

Свалете капака от съдомиялните машини Bosch и Whirlpool

Премахването на капака на съдомиялна машина на марката Bosch е съвсем просто. За да направите това, обърнете машината с задната стена към вас. В горната част отстрани ще видите ключалките, които трябва да бъдат натиснати.

Ако не можете да го направите на ръка, тогава за удобство можете да използвате отвертка, но трябва да направите това внимателно, за да не счупите пластмасовите елементи.

След освобождаване на ключалките трябва да плъзнете капака напред от задържащите канали. Ако застанете отстрани на вратата на съдомиялната машина на Bosch, тогава трябва да преминете върху себе си.

По същия начин капакът се отстранява за съдомиялни машини Whirlpool, те също имат капаци, които държат капака.

горен капак в съдомиялната машина

Извадете капака от съдомиялните машини Indesit и Hotpoint Ariston

Премахването на горния капак на свободно стоящите съдомиялни машини на марката Indesit или Hotpoint Ariston е малко по-различно. Също така е необходимо да отидете до задната стена на съдомиялната машина, а в горната част на страничния край ще видите два фиксиращи винта. Развийте винтовете с отвертка и плъзнете капака далеч от вас.

Важно! Ако премахването на капака в съдомиялната машина е осигурено от производителя, тогава няма да бъдете засегнати по никакъв начин от гаранционния срок и обслужването, в противен случай гаранцията ще бъде загубена.

горен капак в съдомиялната машина Indesit

По принцип много хора дори нямат въпрос относно премахването на горния капак в съдомиялна машина на Bosch, тъй като ключалките или фиксиращите винтове са на видно място. Ако не са, тогава най-вероятно такава свободно стояща миялна машина няма способността да сваля капака, т.е. следователно, той трябва да бъде инсталиран под плота заедно с капака, като се вземе предвид височината на машината. Надяваме се, че в нашата статия сте намерили отговора на вашия въпрос.

   

2 коментара на читателите

  1. Граватар Виктория Виктория:

    В съдомиялната машина Bosch Sportline капакът се сваля отпред! Под капак две скоби. Кликнете върху тях и се почиства лесно.

  2. Gravatar Anonymous аноним:

    Благодаря Виктория!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини