Всичко за пералните машини

Как да миете маратонки в съдомиялната машина?

Как да миете маратонки в съдомиялната машинаЕдин модерен човек едва ли ще може да си представи живота без маратонки, особено ако говорим за жител на голям град. Но колкото по-често се експлоатират обувки, толкова повече се нуждаят от периодично пране. Пералнята е изходът, но не всеки модел е проектиран за такива нужди. И възниква въпросът: възможно ли е да миете кецове в съдомиялната машина?

Допустимо ли е такова измиване?

Честно казано, странно е, че някой е имал идеята да мие обувки в съдомиялна машина, предназначена за прибори за хранене. По принцип някои производители строго забраняват подобни действия, тъй като използването на машината за други цели може да доведе до редица повреди и неизправности., В този случай, разбира се, ще загубите гаранцията за ремонт, защото всичко ще се случи по ваша вина.

В интерес на спортния интерес обаче можете да опитате да измиете няколко маратонки в съдомиялната машина. Но трябва да сте подготвени за факта, че обувките се развалят или машината се повреди. Ето и насоките.задайте режим на измиване при ниска температура

  1. Обувките могат да се перат само ако вашата съдомиялна машина има ниска температура и режими на сушене без нагряване. Топлата вода и високата температура ще имат лош ефект върху обувките; те ще се разпаднат, ще седнат и ще бъдат напълно неизползваеми. По правило повечето ПМ не са оборудвани с функции за избор на програма и се измиват на машината с гореща вода (за дезинфекция на съдове) и се изсушават с горещ въздух. Такъв ефект ще има много лош ефект върху обувката, той ще изсъхне и ще се разпадне веднага след измиване.
  2. Трябва да има дренажен филтър. След измиване е задължително да го отстраните и почистите, така че остатъчните замърсявания и остатъци от обувките да не повредят устройството.

Важно! Въздържайте се от измиване на продукта със стикери или ако видите, че обувките не са пришити достатъчно добре и шевовете могат да се разпаднат. Изхвърлените конци също са вид боклук, който може да повреди уреда.

Описание на процеса

Любопитните умове често публикуват видеоклипове и рецензии как обувките им са били в съдомиялната машина. Ако думата "инструкция" е приемлива за тази процедура, тогава ето.

  • Обувката трябва да има минимално количество мръсотия. Преди измиване старателно я намажете, за да няма остатъци от трева върху подметката или камъни вътре.
  • Стелките, облицовките и връзките са най-добре свалени и измити отделно на ръка. Обувките по време на миене могат да се разхлабят и да се забият в дренажната система.
  • Както бе споменато по-горе, изберете минимална температура, ако е възможно.
  • В никакъв случай не поставяйте обувките в съдомиялната машина с чиниите, мисля, че коментарите тук са излишни.
  • Използвайте най-малко агресивните почистващи препарати, тъй като детергентите с високо съдържание на алкали значително ще развалят обувките ви.
  • След измиване почистете филтъра за източване от всички отпадъци.преди миене почистете обувките си от парчета мръсотия

Сушенето на маратонки е по-добре, като ги пълните с вестник в топло помещение, но с добра вентилация. Тогава те няма да загубят формата си и да изсъхнат бързо.

Възможно е след измиване на вашия PM да се появи неприятна миризма на обувки, дори ако цялата процедура като цяло е успешна. Не е много приятно да потапяш ястия с такава миризма. Можете да се отървете от него, като внимателно вентилирате съдомиялната машина след употреба. Леко отворете вратата буквално за 20-30 минути, след което отворете и проверете. Най-вероятно неприятната миризма ще изчезне.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини