Всичко за пералните машини

Как да ремонтирате или подменяте кръстовището на пералня

перална машина паякНапречната част на барабана е основата за работата на подвижните елементи на пералнята. Всякакви дефекти на кръста могат да повлияят на работата на машината, така че да доведе до унищожаване на лагери, барабан, нагревателен елемент и тялото на резервоара. Ето защо, ако имате някакви подозрения или знаете за проблеми с кръста, трябва незабавно да започнете ремонтни дейности.

Причините за провала на кръста

Най-общо казано, всички причини за провала на кръста се свеждат до небрежност и небрежност на потребителя на пералнята, който не е слушал работата му навреме. В този случай дори не е необходимо да слушате особено, защото ако машината е доведена до повреда в кръста на барабана, това означава, че тя работи известно време с ужасно скърцане и метална дрънкалка. Какво причинява провала на кръста?

 • Дефект на лагера;
 • фабричен дефект;
 • твърда вода;
 • неуспешен ремонт.

Основната причина, разбира се, е ненавременната подмяна на лагерите, което доведе до тяхното пълно унищожаване, което от своя страна доведе до повреда на паячния вал.

Обърнете внимание! Разрушена лагерна клетка и топки по време на въртенето на вала го надраскват много, което води до появата на изработка, което от своя страна води до факта, че на този вал вече не може да се засажда нов лагер, подмяната трябва да се извърши навреме.

Фабричният брак е по-рядко срещан, въпреки че не е рядкост при автомобилите с италианско производство. Защо това се случва? Може би причината е качеството на сплавта или недостатъчният контрол на качеството при производството на компоненти. Историята мълчи, но фактът остава, кръстът е унищожен.

перална машина паякДори в перфектно функционална пералня LG или който и да е друг, кръстът може да се развали от постоянното излагане на твърда вода. Въпреки че, разбира се, твърдата вода е второстепенна причина, тъй като води до затруднения при въртене на барабана, а това от своя страна уврежда лагерите, които вече увреждат паячния вал.

Също така, причината за провала на кръста може да бъде неуспешен ремонт. Това обикновено е отделна тема за обсъждане, тъй като майсторите, които се опитват да премахнат и променят носенето на кръста, са различни. Някои, опитвайки се да премахнете лагера с шлайф, отрежете вала, други облизат нишките, опитвайки се да развиете фиксиращия болт, като цяло значението е ясно, ако ръцете не растат от там, не можете да кажете нищо!

Имате нужда или не се нуждаете от ремонт?

Може би само опитен майстор може да определи дали да ремонтира кръст или не, дали има нужда от подмяна или можете да опитате да съживите част. Необходимо е да се проучи производството на вала, състоянието на резбата, затова препоръчваме да бъдете изключително внимателни и, ако има и най-малко съмнение, валът е подходящ, свържете се със сервизен център за съвет. Не оставяйте дефектен кръст в експлоатация.

Ако лагерите на кръста на пералнята на LG са се провалили и изходът на вала е малък, тогава няма нужда да сменяте цялата част и още повече кръста с барабана, както ни предлагат представители на сервизните центрове ARDO. Такива ремонти ще дойдат при нас почти по-скъпо от нова пералня, можете отделно поставете нови лагери, Но ако има очевидна повреда на вала на кръста или неговите елементи (особено седалки), подмяната на частта не може да бъде избегната.

Ремонт или замяна?

Така че ремонтът на тази част от пералнята на LG или на която и да е друга е възможен само ако лагерите, които са разположени в втулката на капака на резервоара, са повредени. Отделно бих искал да отбележа факта, че някои майстори поставят неоригинални, не подходящи лагери, които не са проектирани за даден товар. В резултат на това лагерите са унищожени и отново трябва да се извършат ремонти.За да предотвратите това да се случи, трябва да закупите лагери, които ще отговарят на конкретна пералня на LG (или друга).лагери в пералнята

За да смените лагерите на напречната част на пералната машина, трябва:

 1. демонтирайте старите лагери от вала (тъй като те се придържат към вала);
 2. премахнете старите маслени уплътнения;
 3. поставете нови маслени уплътнения;
 4. преса в нови лагери.

Но както казват, това е по-лесно, отколкото да се направи. Основният проблем е внимателното отстраняване на стари лагери от вала на барабанния кръст. Обикновено повредените лагери са толкова прикрепени към седалката на вала, че е изключително трудно да ги извадите. Трябва да положим усилия.

В никакъв случай не трябва да удряте лагерите с чук, опитвайки се да унищожите клетката, заедно с клетката можете да повредите вала, тъй като той е направен от мек метал.

Събарянето на лагерите с длето също е доста опасно, въпреки че все още можете да използвате длето, но по малко по-различен начин. Как човек може да действа?

 • Вземете шлайф или тренировка.
 • Направете разфасовки на стари лагери от двете страни.
 • След това инсталирайте длето на мястото на разрези и чукнете лагера от вала.

кръст в пералнятаПри наличие на разрези е по-лесно да се събори лагерите, не са необходими много усилия, следователно, рискът от повреда на вала е по-малък. Най-важното е да не бързате, защото бързането е враг на всеки бизнес. Старите маслени уплътнения също трябва да бъдат премахнати. Освен това те винаги се отстраняват и във всички случаи, дори ако ви се струва, че пломбите все още ще работят. По-добре е да похарчите допълнителни стотинки за маслени уплътнения, отколкото по-късно, поради тях да извършите нов ремонт на пералнята на LG или друга скоро.

Поставяме на мястото старите лагери и новите уплътнения, сглобяваме колата и се радваме. Случва се лагерите трудно да седят в ръкава или изобщо не искат да седят. В този случай можете да загреете малко стоманената втулка с нажежна машина и леко да натиснете лагерите вътре - те ще останат мъртви! Напречната част е прикрепена към външната стена на барабана с 6 болта, в някои случаи с 3 болта, ние развиваме тези болтове, отстраняваме напречния елемент, поставяме нов и сглобяваме автомобила назад.

Важно! Някои модели перални имат кръстове, които са заварени към барабана. Тъй като кръстът е неразделен от барабана, ние го сменяме заедно с него.

За да обобщим, отбелязваме поправката на барабана на машина на LG или на която и да е друга, или по-скоро, подмяната на кръстовище, това е много отнемаща време задача. Основният проблем не е дори ремонтът или подмяната на самия кръст, а дългото и досадно разглобяване на пералнята. Ако сте решени да завършите работата, тази статия е за вас!

   

1 коментар на читателя

 1. Граватар Антон Антон:

  Каква сплав?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини