Всичко за пералните машини

Костта от сутиена попадна в пералнята

кост от сутиена в пералнятаМалък чужд предмет, който може да влезе в пералнята заедно с мръсно пране, представлява голяма опасност за него. Някои хора подценяват тази опасност, те казват, какво може да има хартиена щипка, щифт или кост от сутиен? Всъщност всичко е много сериозно и може да доведе до скъпи ремонти на пералнята. В тази статия ще разгледаме ситуация, при която кост от сутиен попада в пералнята. Ами ако това се случи, нека да го разберем!

Какво е опасно за машинната част на бельото?

Може би най-опасният предмет за пералня е обикновена метална кост за сутиен. Тя изпълзя от сутиена си по време на миене и лесно може да се промъкне през дупките в барабана и да се озове в дъното на резервоара. С какво е изпълнено това?

 • По време на бързото въртене на барабана на пералнята костта от сутиена може да стои напречно в резервоара и, хващайки се за барабана, пробива стената му. Всичко завършва с теч и необходимост от разглобяване на машината, за да се запечата дупка в резервоара.
 • Костта може да застане срещу нагревателя и барабана, което ще доведе до въртене на барабана с висока скорост, просто да откъсне нагревателя и тя ще трябва да бъде променена.
 • Една кост може да пробие маншета на люка и по време на миене водата ще изтече от машината, така че маншетът ще трябва да бъде сменен.
 • В най-лошия случай костта може да задръсти барабана, което ще доведе до грешка и ще спре измиването.

кост от сутиена в пералнятаКак да разбера, че костта падна в резервоара на пералнята? На първо място е необходимо да проверите бельото и да се погрижите за загубата на костта, защото тя не би могла да изчезне без следа. Първо първо, погледнете с фенерче в барабана на пералнята и се опитайте да проверите дъното на резервоара през дупките. В по-голямата част от случаите може да се разбере кост от сутиен.кост от сутиена в пералнята

Важно! Не забравяйте да слушате работата на пералнята. Често малък предмет, попадащ в резервоара, си дава клаксон и дрънкалка, особено ако е заседнал подвижните елементи на пералнята.

Извличане на костта с разглобяване на машината

Ако сте успели да хванете чужд предмет под формата на кост от сутиена в барабана на пералнята - помислете, че имате късмет. В този случай трябва да проверите дали ръбовете на маншета на люка (голяма гума, разположена около люка) са непокътнати. Ако маншетът не е разкъсан с кокал, тогава всичко се получи. Много по-лошо, ако костта падна в резервоара, и вие успяхте да се уверите, че точно това се е случило, какво да направите в тази ситуация?

Първото нещо, което трябва да направите, е да изключите пералнята. Не мийте, ако в резервоара има чужд предмет. След това трябва да решите как да извлечете подобна кост, Има начини за извличане на артикули без разглобяване на пералнята, те са по-сложни и изискват умения и методи, изискващи разглобяване на машината. Ще започнем с последното. Първият метод ще ви позволи да премахнете чужд предмет през отвора за нагревателния елемент.

Веднага правим резерва, че този метод е подходящ само за онези модели перални машини, в които нагревателят е разположен в задната част на резервоара. Превъзходен пример са автоматичните перални машини с предно зареждане на LG. В коли от марката Бош или Siemens, Teng е отпред, а предната стена на пералнята е по-трудна за премахване от задната. И така, какво трябва да се направи, за да се отстрани костта от резервоара през отвора за нагревателния елемент?десет пералня

 1. Разгръщаме пералнята към себе си, така че да има свободен достъп до гърба на машината.
 2. Ако има сервизен люк отзад, тогава добре, отворете го. Ако не, след това развийте винтовете, задържащи задната стена, и я отстранете.
 3. Премахвайки задната стена, ще видим голямо колело - това е барабанна ролка, зад нея е пластмасово или метално тяло на резервоара.
 4. Големите контакти с проводници трябва да стърчат веднага под шайбата от резервоара - това е част от нагревателя. Самият нагревателен елемент е разположен в резервоара и след това той трябва да бъде отстранен.
 5. Изключете електрическите проводници от контактите на нагревателя.
 6. Развийте гайката, която закрепва нагревателния елемент. Тя е между контактите.
 7. Сега взимаме десетте с две ръце и започваме да я замахваме от една страна на друга, като я дърпаме към нас.
 8. След като извади десет, не го забравяйте чиста от скала, Също така, скалата трябва да бъде премахната от дъното на резервоара.
 9. Десетте са извадени, сега през дупката можем да стигнем до дъното на резервоара и да извадим костта на сутиена.

десет пералняЗа да хванете по-добре костта на сутиена, използвайте дълга жица с кука в края или пинсета.

Ако костта от сутиена не е на дъното на резервоара, но например е забита в тръбата за източване, тогава няма да работи, за да я извади от дупката за нагревателния елемент. Трябва да премахнете и почистите дренажната тръба. Как да го направя? В повечето перални машини тръбата за източване може да се достигне през дъното, нека го направим.

 • Изваждаме пералнята в средата на стаята, защото имаме нужда от свободно пространство.
 • Изваждаме праховата кювета от машината.
 • Поставихме машината на страничната стена.
 • Развиваме и изваждаме дъното на пералнята (при някои модели машини дъното е прикрепено към винтовете, а за някои - към специални брави).
 • Дебелата тръба за източване преминава от резервоара към помпата, тя трябва да бъде отстранена.
 • Отслабваме скобите, изваждаме тръбата, почистваме я и след това я поставяме на място. След това поставяме дъното на място и поставяме машината обратно на краката.дренажна тръба

Обърнете внимание! Може би помпата ще попречи на отстраняването на тръбата. Ще бъде необходимо да откачите сензора от него, развийте двата винта, придържащи устройството и извадете помпата, и едва след това вземете тръбата.

Екстракция на костта без разглобяване на машината

Ако имате допълнително време, както и сръчни и пъргави пръсти, можете да опитате да вземете сутиен кост, без да отделяте пералнята. За целта се нуждаем от фенерче, тънка тел с кука в края и „ангелско“ търпение. Отваряме люка на пералнята, включваме фенерчето и го поставяме директно в барабана, така че да осветява дъното на резервоара през дупките. След това прокарваме главата си през люка на пералнята и се опитваме да видим през дупките, където лежи костта на сутиена.ремонт на пералня

Когато успеем, вземете жица с кука и я поставете през дупките в резервоара и се опитайте да вземете кост. Без подходящо умение, ще трябва да отделите поне 30 минути за тази работа. Приковавайки кост с жица, започваме бавно да люлееме барабана, така че костта да започне да стои изправена. След това, „контролирайки барабана“, е необходимо да се гарантира, че краят на костта на сутиена попада в един от дупките на барабана. Това е старателна работа, но ако успее, остава само да вземете и извадите костта с помощта на клещи.

Обърнете внимание! Много е неудобно да поставите главата си в люка с една ръка, за да манипулирате жицата и да завъртите барабана с другата. Може да се нуждаете от помощта на втори човек.

Как да избегнем попадането на чужди предмети в машината?

Независимо дали става въпрос за кост от сутиен или друг чужд предмет, най-добре е да не го пускате в пералнята и тогава няма да ви се налага да стигате, за да получите нещо там. Естествено, както се казва, "... и в старата жена има дупка." Дори да знаем, че трябва да проверите джобовете си, преди да поставите нещата в пералнята, ние все още не, не, но забравете да го направите. И завършва с всички ненужни неприятности.измиване на сутиена в пишеща машина

По отношение на бельото за жени, експертите дават недвусмислен съвет - измийте тези неща в торба за пране. Строго погледнато, по-добре е бельото да не се мие изобщо в машината, тъй като по този начин се отказва по-бързо, особено бяло. Но ако има нужда да го измиете в автоматичен режим - използвайте чанта за пране, а още по-добре със специален контейнер за измиване на сутиена. Тъй като такъв контейнер ви позволява да запазите формата на чашите с пяна.контейнер за сутиен

Благодарение на торбички и контейнери за пране в автоматична пералня, нито един чужд предмет няма да попадне в червата на машината!

В заключение отбелязваме, че ако кост от сутиен е забита във вашата пералня, не бързайте да давате тон пари на специалист. Можете да опитате да го получите сами, тъй като в нашия арсенал има няколко прости начина, които описахме като част от статията. Надяваме се да успеете!

   

23 коментара на читателя

 1. Граватар Мария Мария:

  Дори и с торби за пране, винаги вадя тези кости от барабана. Нито торби за пране, нито уж контейнери и други уреди не са преминали моя тест. Трябва да миете бельо в старомодните дръжки.

  • Граватар Ирина Irene:

   Как да извадите костите от машината ???

   • Граватар Влад Влад:

    Търпение ... получих го за 40 минути.

  • Граватар Алена Алена:

   Освен това е много интересно, споделете опита си, иначе изпадам в паника. За първи път подобна ситуация ...

 2. Граватар Виктор победител:

  Костта не е в долната част, където десет, а отстрани, как да я вземем?

 3. Граватар Кира Кира:

  Една кост стърчи през дупка, опасно ли е да я извадите?

 4. Граватар Марат Марат:

  Благодаря ти много! Опитах да пълзя отдолу и от всички страни - резултатът е нулев поради растежа на ръцете, а не от раменете. Сега ме измъчваха около 40 минути, закачих го, както се съветва, иззех момента и опа - върхът се появи. Следва въпрос на технология. За щастие, аз съм рибар! Много ви благодаря - спестих 1200 рубли.

 5. Граватар Марина яхт клуб:

  Благодаря повече за съвета! Не вярвах какво ще се случи, но след 15 минути го премахнах. Много се радвам, че спестиха пари!

 6. Граватар Елена Елена:

  И на TEN няма плюс или минус, за да го поставите правилно ...

 7. Граватар Наталия Наталия:

  Благодаря ви много за статията и отзивите за нейните успешни приложения. Аз също дръпнах жица през барабана! Основно търпение 🙂

 8. Граватар Лена Lena:

  Моля, кажете ми какво да правя? Няколко монети се качиха в колата, попаднаха във филтъра за почистване и се забиха там, капакът на филтъра не се усуква и не се усуква до края. Как да ги извадя?

 9. Граватар Лариса Лариса:

  Благодаря ви много за статията. Самата тя извади кост от сутиен и кука от чанта или от колан. Не знам защо (8 см). Без помощта на съпруга си. Страхувах се, че тя ще се скара.

 10. Граватар Марго Маргот:

  Благодаря ти много! Разбрах сам. Направих кука от фиби, взех шил и клещи. Спестени 400 гривни!

 11. Граватар Галина Галина:

  Разбрах, че дрънкането в колата, това е паднала кост от сутиена. Тя огледа всичко сама вечер. Сутринта попитах мъжа си, не мога да направя нищо. Просто исках да се обадя на господаря, пак мисля дигата. Тя погледна вътре, обърна барабана напред-назад. Тя започна да гали всяка дупка с пръст. И тогава се случи! Намери върха на костта! Беше нещо!

 12. Граватар Анна Анна:

  Благодаря за съвета :) 3 минути общо. Много щастлив!

 13. Граватар Олга Олга:

  Благодаря ти много! TEN отстранен, изваден кост, натоварен - изтрива безшумно! Обяснено достъпно, разбираемо.

 14. Граватар Ася Ася:

  Не знаех как да взема кост, но трябваше да стигна до бельото. Решено - каквото и да се случи! И поставете в изплакване и малко въртене. Дрънкането стоеше ужасно и след това внезапно спря и чух как драска нещо по вратата на машината. Спря миенето и там самата кост излезе от барабана! Не знам какво чудо

 15. Граватар Елена Елена:

  Благодаря ви много за подробните инструкции. Описание на устройството на машината е много достъпно. Бях готов да сваля нагревателя, но усетих кост в двойката за източване. Тя го натисна към отвора за оттичане на предната стена на машината отдолу. И оттам дърпа.Не мога да предам с думи колко се радвам!

 16. Граватар Ирина Irene:

  И аз получих кост, но не се вижда. След това тя все се мие, няма излишни звуци. Какво да правя Изчакайте. Все още може да се появи или да причини майстор?

 17. Граватар Надя Надя:

  Костта падна към нагревателния елемент, опита се да развие задната стена - не по никакъв начин, за да не развие винтовете. Как да бъде

 18. Граватар Олга Олга:

  Извадих кост, но всички светлини мигат и не можете да стартирате машината. Какво да правя, кажете ми ?!

 19. Граватар Наталия Наталия:

  Благодаря ти много! Търсех телефон за работилница. И попаднах на това видео. Всичко е ясно обяснено. Не видях нищо през дупките в барабана. Отстраниха го заедно със сина му TEN и за щастие намериха „виновника“. Трябваше да направя дълга кука от игла за плетене и след 20 минути колата беше спасена. Благодаря !!!

 20. Граватар Лина Лина:

  Благодаря ви Вашата статия наистина помогна. Няма ограничение за радостта!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини