Всичко за пералните машини

Кош за съдомиялна машина

кошници в PMMЕдин от най-важните аксесоари в съдомиялната машина може да се счита за кош за съдомиялна машина. Дори е малко несправедливо, че производителите смятат кошниците за съдове само за аксесоар, защото качеството и количеството на измитите съдове често зависи от кошницата. Колкото по-успешно е подредена кошницата, толкова по-добре и по-ефективно работи съдомиялната машина, като извежда мръсотия дори на трудно достъпни места. Днес ще се опитаме да възстановим справедливостта, като посветим цяла статия в кошници за съдове и тави за прибори. Време е хората да научат повече за тези важни части на съдомиялната машина.

Какво представляват кутиите за съдомиялни машини?

Кошници за съдове или кошници в различни съдомиялни машини са подобни една на друга, но не са еднакви. И ако започнете да разбирате проблема, тогава веднага хваща окото. Днес има няколко коренно различни по конфигурация и дизайн кошници. Ако този аксесоар е толкова прост, защо производителите все още търсят нови технически решения? Защо традиционните кошници не им подхождат?

 • Поради специалната форма на кошницата, производителите гарантират, че чиниите, тиганите, чашките и други неща, които се поставят в нея, се измиват с миещ разтвор възможно най-ефективно.
 • Най-новите дизайни помагат за трансформирането на кошницата, за да побере различни комплекти ястия.
 • Първите кошници за съдомиялни машини съдържаха по-малко прибори. Модерните аксесоари средно държат 3-6 комплекта ястия повече.
 • Успешните нови дизайни на кошнички помагат за запазване на съдовете по време на миене. Дори крехкото стъкло остава непокътнато и това е много важно.

Новите кошници са съвместими с допълнителни аксесоари под формата на държачи за чаши, дистанционери за миене на бутилки, дюзи за измиване на тави за печене и др.

кошници за чинии отгоре и отдолуКакто виждате, има за какво да се борите. Но какви височини са достигнали производителите на тези аксесоари днес? Има ли кошници на пазара, които имат най-успешния дизайн? Според нас този тип разсъждения са много субективни и решихме да се въздържаме от него. По-добре е за начало да разберете какви видове кошници има за различни съдомиялни машини.

замиялни машини Mile характерни са много просторни и издръжливи кошници с плосък правоъгълен дизайн. Долната кутия е най-вместимата. Разполага с няколко отделения за големи чинии, сгъваеми държачи за чинии и странични брави, които помагат да се регулира положението на кошницата. Ако трябва да миете големи съдове, кошницата може да се регулира така, че всичко да влезе.

Втората кошница е за по-малки ястия. Възможно е също да поставите в него крехки очила, като ги фиксирате с държачи с меко уплътнение. В самия връх, на третия слой, е трансформиращ се палет, в който можете да поставите не само прибори за хранене, но и малки чинии. Благодарение на този палет, капацитетът на автомобилите Mile се увеличава значително.

Съдомиялните машини на различни модели Bosch разполагат с необичайни кошници, направени по технологията Vario Flex Plus. Така че никакви кошници не могат да се трансформират. Благодарение на системата от ключалки и водачи, можете да поставите кошниците в камерата за миене, както ви е необходимо, тъй като те се движат почти вертикално свободно. Очилата се поставят на сгъваеми стопове, в допълнение се осигурява контейнер за лъжици и вилици. Благодарение на специалната форма на кошницата, нестандартните кухненски прибори лесно се поставят за миене: черпаци, ренде, ролки, дъски за рязане и др.

Производителите на съдомиялни машини Electrolux, когато правят своите кошници, ясно се грижеха за здравето на клиентите. Разработен е специален повдигащ механизъм, който улеснява зареждането на съдомиялната машина за хора с болки в гърба. Всяка кошница е снабдена с дръжка, дърпайки която потребителят може да премести кошницата много по-високо.Това ще ви позволи да не се огъвате надолу, когато слагате мръсни чинии, саксии и всичко останало, което трябва да се измие. Техниката Electrolux също е известна със своите сгъваеми държачи за чаши за отлични резултати при измиване.

Най-пълните с технологии могат да се считат кутии за съдомиялни машини на Siemens. Нека се опитаме да изброим иновациите, които са въведени в дизайна на тези кошници.

 1. Сгъваеми рафтове за малки съдове. Ако няма нужда от тези рафтове, винаги можете да ги сгънете и да освободите допълнително място за големи ястия.
 2. Кошниците имат специални сгъваеми водачи, които ви позволяват здраво да държите плочите. Благодарение на тези водачи, табелите винаги ще бъдат безопасни и здрави.
 3. В самия връх е сгъваема тава, която обикновено може да се извади, ако не е необходима. При нормални условия е необходима тава за поставяне на прибори за хранене, но ако е необходимо, можете да миете малки чаши, чинийки и други малки неща в нея.
 4. Вътрешното пространство на всички кошници е моделирано. Всички видове държачи, рафтове, прегради се сгъват и издърпват, което позволява на потребителя да трансформира кошници според текущите нужди.

Количките за съдомиялни машини на Siemens са изработени от най-издръжливата и висококачествена стомана, не подлагана на корозия.

Как да изберем подходяща кутия

Трябва да изберете кошница, като вземете предвид нейната съвместимост на модела. Трудно е да си представим, че кошници от машината Electrolux са подходящи за съдомиялна машина на Мила, въпреки че това се случва от време на време. Плюсът е, че често на стари модели съдомиялни машини на определена марка са подходящи кошници от напълно нови модели машини от тази марка. Доста често собствениците харесват самата машина, но не обичат кошницата с ястия. Производителите предлагат да заменят стандартните аксесоари със специални, които отговарят на вашите очаквания. Ето например какво предлага Bosch.кутия за чаши за вино и чаши

 1. Кутия за чаши за вино и чаши. Ако срещнете много гости и няколко десетки чаши за вино и чаши за вино и шампанско са подплатени за измиване, специална кутия ще ви помогне. Той се намира в дъното на камерата за миене, вместо в долната кошница. Получава се в 12 чаши, 12 чаши за вино и 24 чаши. Всички съдове са сигурно фиксирани и разположени, така че всичко да се измива максимално ефективно.
 2. Горна кошница с шест сгъваеми секции. Подходящ за съдомиялни машини за цял размер на Bosch, той има огромен капацитет, а вътрешността на кошницата е напълно преобразена. Снабден е с колела за придвижване по водачите.
 3. Долна кошница за съдове с шест сгъваеми секции. Характеристиките на тази усъвършенствана кошница са: нарастващ заден ръб, скоба за очила, увеличен капацитет и специални безопасни държачи за чинии. Тази кошница е подходяща за всяка съдомиялна машина на Bosch, пусната от 2007 г.

Освен кошници, производителите на Bosch предлагат да купуват различни аксесоари, които допълнително улесняват миенето на съдовете. Говорим за държачи за бутилки, кошници за прибори, сребърни касети за прибори, държачи за малки предмети и т.н.

Тави, държачи и кутиидържач за високи очила

Покупката на нови кошници е свързана със значителни разходи. Не всеки може да си ги позволи, но има решение. Можете да подобрите съдомиялната си машина, като закупите допълнителни тави, държачи или кутии за прибори за хранене. Те, както и кошници, могат лесно да бъдат закупени отделно.

 • Поставка за 4 високи чаши. Подходящ за измиване на модерни чаши от тънко стъкло на много висок крак.
 • Държачи за дребни вещи. Те са специални куки за фиксиране на малки съдове по време на миене. Те са добри за закрепване на бебешки бутилки, капаци от пластмасови контейнери и други дреболии.
 • Държачи за бутилки Аксесоарът е предназначен за инсталиране на бебешки бутилки и подобни прибори.
 • Накрайник за измиване на листа за печене. Облечена на мястото на стандартна спринклер.Идеален за миене на големи съдове: тави, тави, патета и др.
 • Сгъваема кутия за прибори. Това е едновременно тава и кутия, в която можете да поставите лъжици вилици и ножове. След отваряне на скобите, той може да бъде разгърнат и превърнат в табла, в сглобено състояние това е компактна кутия.

Така че кошници, както и много допълнителни аксесоари за съдомиялната машина, могат да бъдат закупени доста свободно. Но придобивайки ги, погледнете качеството на изпълнение. Ако кошницата се състои от тънки, огъващи се метални елементи, е по-добре да не я купувате, тъй като този аксесоар трябва да издържа на тежки съдове. Колкото по-стегнат коша, толкова по-добре. Освен това е по-добре да изберете хромирани кошници, а не боядисани. Под въздействието на почистващия препарат боята има тенденция да се отлепи. Бъдете внимателни!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини