Всичко за пералните машини

Как да направите изрязване на фураж от пералня със собствените си ръце?

Как да направите изрязване на фураж от пералня със собствените си ръцеНе всички знаят, че не можете да харчите пари за прекъсвач за захранване и сами да направите рязане на фураж от пералня. Това ще отнеме няколко часа и минимум материали, но полученото устройство ще позволи на фермера бързо да приготви хранене без излишни усилия и разходи. Не бива да експериментирате - следното е стъпка по стъпка инструкция с обяснения и препоръки.

Правим контейнер и захранващ изхвърляч

На първо място е необходимо да разглобите използвана пералня. За работа ви е необходим само двигател с вал и резервоар, така че ние отстраняваме задния панел и първо вземаме двигателя, след което стигаме до барабана. Моля, обърнете внимание, че основният капацитет на машината трябва да бъде направен от неръждаема стомана. По-нататъшните стъпки за създаване на електрическа фреза изглеждат така:резервоар за захранване и ежектор

  • почистете добре контейнера, като премахнете котлен камък, ръжда и мръсотия;
  • зад резервоара очертаваме дупка, съизмерима с вала на двигателя, и внимателно правим прорез;
  • пробиваме още три отвора за крепежни елементи от краищата - 2 равни и един по-малък;
  • огънете листа от желязо, като образувате полу-фуния, която прикрепяме към барабана за по-нататъшно освобождаване на подаване.

По-добре е предварително да почистите двигателя, за да увеличите експлоатационния му живот.

Предварителната маркировка не може да бъде пренебрегната, в противен случай е лесно да пробиете твърде много или да нарушите пропорциите. Обръщаме специално внимание на качеството на фиксирането - всички болтове и винтове трябва да бъдат здраво затегнати. На това завършва основният етап в производството на домашно приготвени продукти и започва подобряването на дизайна.

Изработка на режещия елемент

Без ножове в долната част на чопъра не може да се направи. Те са прикрепени към вала на двигателя с надеждни крепежни елементи, а диаметърът на лопатките трябва да бъде само 1-2 см по-малък от съществуващия резервоар. Общо трябва да бъдат монтирани два режещи елемента върху режещия блок:режещ елемент

  • Първият е разположен в самото дъно и има формата на витло, остриетата на което се огъват с 2-3 мм. Той е отговорен за хвърлянето на фуража, поставен в контейнера, и изтласкването на парчетата навън.
  • Вторият нож трябва да бъде по-тесен и остър. Можете да си купите ново копие или да го изрежете със собствените си ръце от стар трион.

За да може резачката за захранване да смила захранването по-бързо, е необходимо резко да се изострят ножовете и да се контролира притъпяването им по време на работа. Не е излишно да огънете ножовете малко за повишена производителност. Особено внимание се обръща на надеждната фиксация.

Изработваме носещата част

След като базата е готова, трябва да помислите за подкрепата. Тя ще изпълни стабилна метална конструкция на 4 "крака", която прилича на табуретка. Можете да направите такава "основа", като заварите заедно елементите от железния профил или усучете ъглите на сградата с винтове. Върху стойката се завинтва барабан с ножове.носеща част

Основното е, че опората не се люлее, стои на ниво и е в състояние да издържи на предстоящото натоварване. В противен случай ускореният двигател ще предизвика вибрации и структурата ще падне заедно с подаването. Отгоре е желателно да инсталирате капак, който ще предотврати загубата на зеленчуци и значително ще спести консумацията на фураж.

На финалния етап проверяваме качеството на крепежните елементи и правим пробен цикъл, като свързваме бившата пералня към електрическата мрежа. Ако моторът работи и опората може да издържи на мощността на режещото устройство, тогава вие сте успели сами да направите прекъсвач за подаване.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини