Всичко за пералните машини

Корейски перални машини

Корейски перални машиниГолям брой производители и марки перални машини поставят пред потребителите труден избор. Много хора имат въпрос, каква марка пералня е по-надеждна и по-добра.

В тази статия ще говорим за автомобилите, произведени в Корея, ще изброим техните предимства и недостатъци и ще разгледаме различни модели.

Плюсове и минуси

Пералните машини, произведени в Корея, са много популярни, тъй като не са толкова скъпи, а по отношение на функционалността и внедрените технологии не отстъпват на машините с европейско производство.Машините с голям брой програми и функции са много по-евтини от шайбите от същия клас, сглобени в Европа. Но не само цената е предимство на такива машини, те имат редица предимства:

 • директно задвижване, първо въведено в корейските перални машини. Машините с инверторен двигател без задвижване на ремъка са по-надеждни, имат гаранция поне 10 години;
 • голям брой различни програми;
 • проста работа и ясни символи на панела;
 • удобни бутони и голям дисплей;
 • в повечето случаи качествени части.

Обърнете внимание! Корейските перални машини се сглобяват от автоматични машини, за разлика от машини от Швеция и Германия, така че те са им по-ниски по надеждност и качество, но печелят в цената.

Що се отнася до недостатъците, то без тях няма. Корейските перални машини имат своите недостатъци, ето списък от тях:

 • задръстване на заключващото заключване на вратата на люка;
 • нестабилна електроника;
 • клоновите тръби често се чупят.

Марки корейски автомобили

Най-известните корейски марки: Samsung, LG и Daewoo. Корейски перални машини Samsung монтаж в нашата страна не са намерени, тъй като в региона на Калуга беше открит монтажният завод и следователно няма нужда да се доставят оборудване от Южна Корея. И това значително се отразява на качеството на оборудването, защото дори компонентите за монтажа се вземат не от корейците, а от китайците. Оказва се, че само марката остана от корееца в пералните машини.

За ваша информация! Можете да си купите пералня с корейско производство в друга държава или в самата Корея, но това ще струва значително повече.

Пералните машини на корейската марка LG също са много популярни сред руските потребители, те са сравнително евтини и с високо качество. Инженерите на LG бяха първите, които използваха технологията за директно задвижване, което ги отличава от конкуренцията. Производителят дава 10 години гаранция на своите двигатели. Според отзивите на потребителите такива машини издържат около 8 години, а понякога и по-дълго, без сериозни повреди. В допълнение, те са лесни за ремонт, компоненти за тях се купуват лесно в магазина. Но точно както автомобилите на Samsung, и тук корейските автомобили на LG не могат да бъдат намерени. Почти всички модели са сглобени в Русия и Китай.

Не по-малко известни перални машини под делириума на Daewoo, което означава „Вселена“. Това е напълно оправдано, тъй като технологията на тази компания е известна в цял свят. Пералните машини се характеризират с оптимално съотношение цена и качество, оригинален дизайн (необичаен модел на фасадата). И най-важното е, че автомобилите от Южна Корея от тази марка могат да бъдат закупени у нас, въпреки че има модели, сглобени в Китай.

Преглед на модела

Предлагаме списък на модели перални машини в корейски стил, сравняваме техническите им характеристики и цена.

Daewoo Electronics DWC-UD1213 - пералня с функция за сушене, можете да измиете до 10 кг сухо пране и да изсушите не повече от 6 кг пране, това е много. Този модел на машината има нестандартни размери, следователно, под обичайния плот в кухнята, машината може да не влезе, нейните размери (WxDxH) - 63x80x93 см. При натискане машината набира 1200 об / мин, което осигурява клас на сушене А. Приятно е наличието на голям люк с диаметър 40 см и 11 програми за измиване, включително „измиване“ с пара. Липса на частична защита от течове. Цената на единицата е 687 долара.

Daewoo Electronics DWC-UD1213

Daewoo Electronics DWD-MH8011 - бюджетна пералня с подвижен капак за вграждане.Достатъчен обем барабан с товар от 6 кг. Цикълът на въртене е само 800. Машината е стандарт в пълен размер с 9 програми за пране. Средната цена е 250 долара.

Daewoo Electronics DWD-MH8011

PC Daewoo Electronics DWD-CV701 е малка по размер пералня с товар от едва 3 кг. Такава машина лесно ще влезе в най-малката баня, тъй като може да бъде окачена на стената, тъй като теглото й е само 17 кг, а точните размери (ШхДхВ) са 55х29х60 см. Машината се натиска при 700 об / мин. Машината е оборудвана с шест режима, защита срещу деца, но защитата от течове е само частична. Средната цена е 359 долара.

Компютър Daewoo Electronics DWD-CV701

DAEWOO DWD-UD2412K - пералня с барабан за обем за зареждане на 12 кг сухо пране. Барабанът е наклонен под ъгъл от 40 градуса, вратата на люка е с диаметър 53 см, което улеснява товаренето на нещата. Машината се отличава и с местоположението на контролния панел, тя е разположена не на предната част, а отгоре, което прави процеса на настройка на прането много удобен.

Брой програми 9, скорост на въртене 1200 об / мин. Машината е с нестандартни размери, височината й е 98 см, дълбочина 79 см и ширина 63 см. Средната цена е 781 долара.

DAEWOO DWD-UD2412K

Пералните машини Daewoo са единствените, сглобени в Корея. Умишлено не включихме автомобилите на марката Samsung в списъка, но ако се интересувате, можете да прочетете за тях в статията Перални машини Samsung.

   

4 коментара на читателя

 1. Граватар Виктор победител:

  Това, което наводни пазара за перални машини и други домакински уреди, произведени в Русия и Китай, уби желанието до смъртта на този нискокачествен уред!

 2. Граватар Елена Елена:

  Сега вече има украински производители на перални машини

 3. Златен орел Граватар Златен орел:

  Смених лагера и двигателят спря да работи. Каква е причината?

 4. Gravatar Anonymous аноним:

  Вместо да измие машината Bosch на руския монтаж, тя ще оцвети бельото в светъл цвят с някакви петна, които не могат да се отмият.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини