Всичко за пералните машини

Как да направите пушек от пералня

пушек от пералнятаТези, които не обичат пушена риба, пилешко месо, свинско филе, ребра, вероятно има малко такива хора. Но купуването на такива продукти в магазин е, първо, рисковано, не се знае какво са те и второ, просто е скъпо. Много хора мислят за приготвяне на такива деликатеси у дома, но за това ви е необходима доста скъпа пушелка, която не всеки може да закупи. Има изход - да направите пушек със собствените си ръце от старата пералня.

От какво се нуждаем?

Доста трудно е да се определи пълният списък с инструменти и материали, тъй като практиката показва, че в такъв случай нищо никога не се оказва гладко. Във всеки случай трябва да направите някои промени в дизайна, но като цяло, ето инструментите, от които се нуждаем:

 • електрическо заваряване;
 • чук;
 • комплект големи и малки, плоски и отвертки Phillips;
 • клещи;
 • български език;
 • бормашина;
 • рулетка, удар.

Като основни материали ще използваме основно рециклирани материали, в случая стари съветски перални машини с вертикално зареждане и стари автоматични перални машини с хоризонтално зареждане. От съветските перални машини като "Ока" ни трябват само резервоар и капак, от автоматични машини с хоризонтално зареждане вземаме барабан. За електрическата версия на димната къща също ще трябва да закупите нагревателен елемент - електрическа спирала с поне 1 кВт. Освен това ще трябва някъде да намерите кръгла лента, кръгла барбекю грил ще работи добре.

Обърнете внимание! По-малко мощните нагревателни елементи няма да направят дървени стърготини да тлее, което означава, че пушекът няма да изпълни своята функция.

Повторно оформяне на машина за вертикално зареждане

пушек от пералнятаНай-лесно е да направите дървена версия на димника със собствените си ръце, тъй като не е необходимо да купувате и инсталирате електрически нагревателен елемент. Вземаме резервоар от пералната машина Oka activator с вертикално зареждане. Резервоарът му е изработен от висококачествена неръждаема стомана, така че пушекът ще се окаже надежден и издръжлив. Правим следните манипулации с него.

 1. Обърнете машината с главата надолу.
 2. Със собствените си ръце премахваме двигателя и други елементи, няма да имаме нужда от тях.
 3. Изваждаме всички пластмасови и гумени части от палета, те ще се стопят от огъня, ще пушат и ще развалят пушения продукт.
 4. Взимаме електрическо заваряване и правим всички дупки в дъното на резервоара със собствените си ръце.

За ваша информация! За да затворите отвора за активатора, изрежете кръгъл пластир от неръждаема стомана по размер и го заварете, като по този начин затворите дупката.

 1. След това изрежете полукръгла или правоъгълна дупка в стената на резервоара под дъното - това е импровизирана камина, през която ще бъде удобно да хвърляте дърва за огрев.
 2. Сега погледнете вътре в резервоара. На около 40 см над дъното ще трябва да заварявате крепежни елементи, върху които ще поставим металната решетка. Пушеният продукт ще бъде разположен върху тази решетка. Пушенето ще бъде много по-функционално, ако заварите все още крепежни елементи за втората решетка, на няколко десетки см над първата. Пушенето е готово.

пушек от пералняТогава правим следното. Директно на земята някъде в двора със собствените си ръце правим малък огън. В дъното на нашата пушечка изсипете сухи дървени стърготини. По-добре е да вземете дървени стърготини, а не смолисто дърво. На следващо място, пушекът се нуждае от решетки - монтираме ги на предварително подготвени крепежни елементи. Поставяме суровия продукт върху решетките, които трябва да бъдат опушени, първо затваряме димната с чиста памучна парцал, а след това със стандартния метален капак от пералнята Oka. Сега последното докосване е внимателно да вдигнете пушека и да я поставите с дъното си директно върху огнището, което започва да гори.

Недостатъкът на дизайна е, че трябва постоянно да следите, за да не изгасне огънят под димната къща. В същото време трябва да се уверите, че огънят не се разгаря твърде много, в противен случай продуктът вътре ще бъде развален. Топлината под дървените стърготини трябва да бъде достатъчно силна, и в същото време не прекомерна.

Важно! Използвайте такава пушечка, като спазвате всички правила за работа с открит огън.

Не всички са съгласни да работят с пушек, който не може да бъде оставен повече от 5 минути по време на приготвянето на продукта. Но можете да направите някои промени в дизайна, които ще направят пушенето да стане много по-удобно за използване. Какво трябва да се направи?

 • Взимаме голяма електрическа спирала с мощност поне 1 кВт.
 • Прикрепяме го на обратната страна на дъното на резервоара на модифицираната пералня Oka, както е описано по-горе. Само в този случай не е необходимо да режете камината, тъй като димът ще бъде електрически.
 • Свързваме и извеждаме мрежовия кабел с щепсела.

За да стартирате електрическата пушечка, е необходимо, както в дървената версия, да се сложи дъното на дървени стърготини, да се инсталира на крепежните решетки, да се постави продуктът, да се покрие с кърпа и капак. На следващо място, ние включваме захранващия кабел в контакта, изчакваме спиралата да се зачерви горещо, загряваме дъното на пушачката и стърготините започват да тлеят, започвайки процеса на пушене на продукта. Опитните домашни работници съветват да обвиете тялото на електрическа пушалка с негорим топлоизолационен материал, като по този начин намалявате топлинните загуби и ускорявате процеса на нагряване.

Преработваме машината с хоризонтално зареждане

Един от нашите специалисти предлага оригинална идея за реконструкция на барабан, направен сам, на хоризонтална автоматична перална машина за зареждане за високо функционална и компактна електрическа пушелка. Как ще действаме?автоматична пералня за пералня

 1. Изваждаме барабана от пералнята, освобождаваме го от ненужни части (нуждаем се само от тялото на барабана).
 2. Намираме стар метален тиган, диаметърът съответстващ на диаметъра на барабана.
 3. С помощта на шлифовъчна машина отсечете дъното на тигана и го отстранете отстрани.

Обърнете внимание! Най-добре е да отрежете предната част на барабана с шлайф, за да увеличите максимално люка си.

 1. Поставихме барабана от шайбата вертикално, с люка нагоре. Нашата задача е да варим дъното и отворите на страничните стени. Не можете да заварявате страничните отвори, а просто след това увийте барабана с негорим топлоизолационен материал.
 2. Слагаме барабана с главата надолу в тавата си и плътно го заваряваме.
 3. От вътрешната страна до дъното на барабана със собствените си ръце монтираме електрическа спирала с капацитет най-малко 1 кВт.
 4. Заваряваме крепежни елементи вътре в барабана със собствените си ръце, за да монтираме решетките за продукти.
 5. Инсталираме решетки и отгоре затваряме капака си за дим.

Такава пушечка работи точно като електрическа пушачка, направена от резервоара на пералнята на съветската Ока. Изсипете дървени стърготини върху дъното на барабана. Слагаме кръгли решетки за продукти, полагаме продукти. На следващо място, покрийте барабана отгоре с чиста памучна парцал и покрийте, след това включете комина за дим в мрежата и изчакайте дървените стърготини да работят и процесът на пушене на продукта ще започне.

От пералня можете да направите не само пушачка, но и много по-интересни и полезни неща, напр. мелница за зърно.

За да обобщим, отбелязваме, че има много различни варианти за направа на пушек от стара пералня. Ние „хвърлихме идеи“ в статията, но изборът на дизайн, както се казва, е ваш. Успех!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини