Всичко за пералните машини

Контейнери и контейнери за прах за пране

контейнер за прахСъхранението на домакински химикали за измиване в къщата понякога води до факта, че не знаете къде да го поставите. Пренебрегването на правилата за съхранение може да доведе до факта, че прахът за пране може да загуби свойствата си за пране. Но това е по-малките злини. Частици прах могат да влязат в храната и след това в човешкото тяло. За да избегнете това, трябва правилно да съхранявате праха, като използвате специални контейнери за това. Как изглеждат и какви са - това ще бъде обсъдено.

вид

Контейнерът за прах за пране представлява контейнер, изработен от пластмаса (полипропилен), който може да има различен обем и форма. Най-често контейнерите са под формата на квадратна кофа с дръжка. Има контейнери под формата на кана с дръжка.

По предназначение всички контейнери за прах могат да бъдат разделени на:

  1. контейнери за съхранение;
  2. контейнери за измиване.

Контейнерите за съхранение имат голям обем и херметически затворен капак. Пластмасовите контейнери за миене наподобяват стъкло, върху което се прилагат измерени раздели, такъв контейнер е затворен с капак с дупки. Чрез тези отвори прахът се измива по време на измиване директно в барабана на пералната машина.

Също така контейнерите се различават по цвят, дизайн, качество на пластмасата, производител.

По обем контейнерите за прах са: 5-литрови, 6-литрови и 8-литрови. За съхранение на прах в големи обеми има 25-литрови контейнери. Що се отнася до контейнерите за измиване, техният обем не надвишава 200-250 мл.

Има ли нужда от това?

От всеки зависи дали да си купи контейнер за съхранение на прах. Но фактът, че той има предимства, е трудно да не се съгласи с:

  • Първо, удобно е да излеете почистващ препарат от контейнера. В някои контейнери е предвидена специална дюза за това. Но можете да използвате мерителна лъжица;
  • второ, херметически затвореният капак не позволява на праха да разпространява миризмата си в помещението, където се съхранява прахът, както и да се насити с влага в праха, което може да доведе до образуване на бучки и загуба на ефекта на измиване;
  • трето, контейнерът не пропуска светлина, което означава, че прахът няма да загуби свойствата си по време на срока на годност;
  • четвърто, случайно удариш контейнера, няма да разлееш праха, домашните любимци няма да могат да отворят контейнера;
  • пето, тесни контейнери могат да бъдат поставени до пералнята, това ще заема малко място и не е нужно да бягате след праха.

Важно! Необходимостта от такъв контейнер е оправдана, ако купувате прах в големи опаковки, повече от 3 кг. Такъв контейнер е малко вероятно да бъде полезен, ако вземете опаковки с прах от 450 g всеки.

преглед

В търсене на контейнери за прах за пране в магазините, няколко контейнера привлече вниманието ни. Ще ги опишем по-долу.

Контейнерът "вкъщи", направен под формата на кофа с дръжка. Има плътно прилепващ капак. Обръща се внимание на дизайна на контейнера, напомнящ пералня. Капацитетът е 8,5 литра. Той е с размер 23х20х27 см, произведен в Русия. Цената на този аксесоар за дома е 290 рубли.

пластмасов контейнер за прах

Капацитет на дозатора - 1,5 литров контейнер за прах. Не е удобно да съхранявате праха в него, но и да го поръсите, тъй като в капака има специален отвор. Размерът на контейнера е 17x10x15 cm.

дозатор за прах

Контейнерът от Amway е контейнер за многократна употреба с размери 30x20x18 см, който ви позволява да съхранявате 4,5 кг прах. Изработен е от висококачествена и издръжлива пластмаса, надежден капак с дръжка се затваря плътно и няма да се отвори по време на прехвърляне. Стилен дизайн привлича вниманието. Цената е около 900 рубли.

Контейнер Amway

Поли контейнер - предназначен да съхранява бебешки прах за пране, въпреки че няма значение, можете да напълните обикновен прах за пране. Обемът на контейнера е 5 литра, размерът е 20x17x23 см. Цената е около 180 рубли.

контейнер за полив

Контейнерът от Idea е контейнер с тясна форма с трайна дръжка отгоре, можете да го наречете висока кофа. Този контейнер има дупка за изливане, но това е неудобно, по-добре е прахът да се излее с мерителна лъжица, отваряйки капака. Обемът на контейнера е 5 литра, той побира около 3 кг прах. Като цяло контейнерът е надежден, удобен и евтин, около 280 рубли.

тесен контейнер за идеи

Обхватът на пластмасови контейнери за съхранение на прах е огромен. Не е необходимо контейнерът да е предназначен само за прах. Той може да бъде обикновен пластмасов контейнер, подходящ по обем и размер, с плътно прилепващ капак и дръжка за носене. Ако се съмнявате къде да изсипете прах за пранеПрочетете нашата статия.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини