Всичко за пералните машини

Преглед на концентрирани прахове за пране

Преглед на концентрирани прахове за пранеВ опит да спестят пари, много домакини се купуват за бъдеща употреба с почистващи препарати, като придобиват огромни опаковки от 10-20 кг с атрактивни надписи като „30% по-изгодно“. Но доста често привидно евтината тежка опаковка всъщност се консумира по-бързо от близкия скъп и малък размер концентрат. Отговорът е прост: концентрираният прах за пране е способността да се добавя по-малко в тавата и да се мие по-ефективно. Как е възможно и по-добре - ще разгледаме подробно в статията.

Представяне на концентрати на прах

Така наречените концентрати на прах са продукти, състоящи се от „мощни“ активни компоненти, ефектът от които се увеличава няколко пъти поради повишената концентрация. Поради това една порция е достатъчна за измиване на замърсителите, много по-малко от една доза от стандартен прах. Има и други разлики на концентрирания състав от обичайния:

 • минимално съдържание на баластни вещества и други опасни за здравето пълнители;
 • голямо тегло, ако сравнявате същото количество конвенционални и концентрирани продукти;
 • висока цена, но поради икономичното потребление се счита за по-изгодно от стандартните опаковки;
 • преобладаващо използване за автоматично измиване, въпреки че можете да намерите концентрат за ръчно пране.

В Русия концентратите само набират популярност, а на Запад тези фондове почти напълно „превземат“ пазара. Освен това, производителите основно подобряват състава на нови марки, като използват най-новите компоненти и екстракти в тях и едва след това преминават към конвенционалните прахове. Специалистите обръщат внимание на високата безопасност на концентрираните смеси. Първо, те се контролират по-стриктно, и второ, по-рядко са фалшифицирани от недобросъвестни производители. За справка, сред неконцентратите, фалшивите факти са 10 пъти по-чести.

От любовницата зависи дали да използва съвременни средства или да се доверява само на предварително проверени марки. Но първо, по-добре е да опитате концентрата поне веднъж, да оцените неговата консумация и ефективност, за да го опознаете по-добре. Както казват много отзиви, мнозина "просто не разбират напълно какво означава да се измие с" мощен "прах."

Чуждестранни средства

За тези, които са решили да не минават покрай концентратите, предлагаме да изберем най-подходящия почистващ препарат по отношение на качество и цена. Асортиментът, представен от магазините, е толкова широк, че понякога е трудно да се вземе решение за покупка. Улеснихме задачата и прегледахме девет вида концентрирани прахове. Първо ще анализираме пет известни чуждестранни марки.

 1. Attack Bio EX. Японски универсален прах, който може да се използва за машинно и ръчно пране. Подходящ за всички видове плат, цвят, светло и бяло, синтетично и памучно бельо. Съставът не съдържа опасни фосфати, но има агресивни анионни повърхностно активни вещества и избелващи компоненти.
  Attack Bio EX

  Благодарение на най-новите вещества и ензими, продуктът се справя перфектно със замърсяването, без да измива цвета и без да уврежда структурата на материала.

 2. LV. Произвежда се във Финландия. Основното предимство на праха е замяната на агресивните анионни повърхностноактивни вещества с по-нежни и биоразградими неионни. Поради това, липсата на парфюми и фосфати, продуктът не причинява алергии, което ви позволява да го използвате без ограничения. Отличното измиване се осигурява от ензими, които могат да проникнат в тъканта и да „изтласкат“ мръсотията отвътре.
  LV
 3. Lion Shoushu Blue Dia. Друг японски продукт за автоматично и ръчно пране, подходящ за всички видове и цветове плат. Той има абсолютно безопасен състав без повърхностно активни вещества, фосфати и сулфати. Избелващите компоненти и ензимите, които нежно отстраняват петна както при гореща, така и в студена вода, се борят със замърсяването.
  Lion Shoushu Blue Dia
 4. Nissan Fafa с ензими с цветен аромат.Японски концентриран прах за деца, който съдържа 10% ПАВ, алкални реагенти, омекотители за вода и избелващи ензими. Основният "чип" е наличието на климатик, който елиминира електрификацията и добавя мекота на нещата. Приятен и приятен флорален аромат.
  Нисан Фафа
 5. Ecover Color прах за пране. Произвежда се в Белгия на базата на растителни повърхностноактивни вещества, ензими, сапуни, естествени ароматизатори и кислороден белина. Подобрената формула премахва петна без проблеми, има лек аромат, напълно се изплаква от тъканта и се консумира по-бавно.
  Ecover Color прах за пране

Повечето концентрати са универсални, което улеснява техния подбор и по-нататъшна употреба. Лесно е да се забележи относителната безопасност на съвременните формулировки, благодарение на отказа на производителите от опасни повърхностно активни вещества и синтетични аромати. Освен това привлича удобство - комплектът често се предлага със специална измервателна лъжица, която ви позволява точно да определите частта от продукта, необходима за измиване. Един знак с помощна информация ще ви помогне да се ориентирате с дозата.

Домашни марки

Чуждестранните фондове често се „хапят“ на висока цена, така че не пречи да обмисляте алтернативи на страната. На руския пазар има много производители, предлагащи на потребителите икономични и ефективни концентрирани прахове. Например следните марки и марки:

 • Chistown Professional без фосфати. Името веднага показва липсата на фосфати, но всъщност съставът е много по-безопасен и естествен, тъй като съдържа само сапун, сода, лимонена киселина и вода. Това го прави хипоалергенно и омекотяващо бельо, което не се отразява на качеството на прането.
  Chistown Professional без фосфати

Основата за сапун лесно премахва петна от мазнини, мазнини и масла, без да оставя миризма или ивици.

 • Lotus Economy Wagon. Разрешено е да се използва за цветно бельо, бяло и светло, независимо от тъканта. Този руски концентрат е много евтин в сравнение с чуждестранните колеги, а въпросът е в синтетичната основа. Преобладават различни видове ПАВ, включително агресивни анионни. Има оптичен избелвател.
  Lotus Economy Wagon
 • Ефект Омега 506. За сложни замърсители е подходящо най-новото поколение детергент на базата на активен кислород. В допълнение към стандартното измиване и избелване, производителят обещава пълна дезинфекция поради способността на включените компоненти да дезинфекцират тъканите.
  Ефект Омега 506
 • Органичен натурален еко-прах. Друг продукт с безупречен състав: натурален сапун, сода и лимонена киселина. Концентратът се излива директно в барабана на машината и ефективно отстранява дори стари петна от прането. Абсолютно хипоалергенен и се препоръчва от първите дни от живота.
  Органични натурални

Намирането на безопасен концентриран прах е лесно. Основното е да се съсредоточите върху марката, предварително проучете информацията, отпечатана на опаковка или пакет и не се страхувайте да харчите пари - по-малко разходи ще спестите в бъдеще.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини