Всичко за пералните машини

Компактни перални машини с предно зареждане

компактна пералняЖивеейки в апартамент с тесна кухня и малка баня, неминуемо ще се замислите коя пералня да купите. Такава машина не само трябва да се побира в ограничено пространство, но и да изпълнява всички свои функции ефективно. В този случай компактните модели машини за предно зареждане стават подходяща опция. Какъв вид перални машини са, какви са техните характеристики, какви марки са - ще говорим за това.

размери

В повечето случаи търговските консултанти разделят всички перални на пълноразмерни, тесни (супер тежки) и компактни. Някои продавачи наричат ​​компактни тесни модели автомобили, което според нас не е точно. Ето защо трябва незабавно да кажете кои автомобили ще бъдат обсъдени в тази статия.

Така че, ако шайбата с пълен размер има височина 80-85 см, ширина 55-60 см и дълбочина 55-60 см, тогава компактните модели трябва да бъдат с порядък по-малък. Това означава, че малките перални машини имат следните размери:

 • височина до 79 см;
 • ширина до 50 см;
 • дълбочина до 50 cm.

Важно! За да може продавачът умишлено да не ви продаде тясна пералня като компактна, вземете лента за измерване със себе си в магазина и измерете размерите на оборудването, така проверявате дали ви подхожда или не.

Плюсове и минуси

Безспорното предимство на компактните шайби е техният размер. Благодарение на това такива перални машини се инсталират не само в кухнята, но и в банята под мивката. Някои успяват да сложат пишеща машина в тоалетната. Тази техника е лесна за скриване в килер.

Компактните перални машини консумират по-малко вода и енергия, което ги прави икономични.

Въпреки това, има повече недостатъци на такива машини, отколкото предимства, на тях трябва да се обърне специално внимание:

 • първо, обемът на барабана на такива миещи машини не надвишава 4,5 кг, което не ви дава възможност да миете голямо одеяло или пух;
 • второ, цената на такива машини все още е висока, за същите пари можете да закупите агрегат с най-добри характеристики само в пълен размер;
 • трето, изборът на компактни автомобили е много ограничен, все още трябва да търсите, за да намерите това, от което се нуждаете;
 • четвърто, при съмнение в качеството на пране, въртене и други характеристики в тези машини, заслужава да се отбележи сложността на техния ремонт;
 • пето, при инсталирането и свързването на този тип машина под мивката е необходим специален сифон и мивка и това е допълнителен разход.

Обикновени мини коли

Е, сега нека да видим с какво производителите могат да се похвалят с наличието на компактни перални машини. Лидер в това отношение е швейцарска компания. EuroSoba, която предлага следните модели машини:

 • EuroSoba 600 е малка машина с товар само 3 кг сухо пране. Точните му размери (WxDxH) са 46x45x68 см. Тя изразходва около 50 литра вода за един цикъл на измиване. Изстисква при 600 об / мин.
 • EuroSoba 1000 е друга компактна пералня за 3 кг пране. Различава се от предходната скорост на въртене от 1000 об / мин.
 • EuroSoba 1100 - този модел е проектиран за същото натоварване като двата предишни модела машини, върти се само при 1100 об / мин.

EuroSoba

За ваша информация! Резервоарът на швейцарски перални машини е изработен от неръждаема стомана. Такива коли са скъпи и следователно почти не се търсят сред руския потребител.

Компактните перални машини се предлагат от такъв известен производител като Electrolux, това са модели:

 • Electrolux EWC 1150 - Тази машина е предназначена за натоварване на 3 кг. Размерът му (WxDxH) е 50x52x67 см. Прането се извива със скорост 1100 об / мин. По-малко при липса на защита от деца и от течове.
 • Electrolux EWC 1350 е пералня, която не пере повече от 3 кг пране. Има добра защита. Изстисква прането при 1300 об / мин. Размерите му (WxDxH) - 50x51x67 cm.

ELECTROLUX-ЕРС-1150

Италианските производители Zanussi предлагат компактен модел Zanussi FCS 1020 C, той не се различава много от конкурентите. Зареждане на барабан до 3 кг, скорост на въртене 1000 об / мин. Ширината му е 50 см, дълбочина 52 см, височина 67 см. Но тук струва много по-евтино от другите представители на този клас.

ZANUSSI-FCS-1020-с

Компактна технология със сушилня

Някои се интересуват не само от перални машини с малки размери, а от машини с функция за сушене. И тук трябва да се каже, че най-компактните единици имат дълбочина от 41 до 45 см, ширина от 50 до 60 см и височина от 81 до 85 см. Тези размери съответстват на тесните перални машини.

Ето някои модели малки перални машини с предно зареждане с функция за сушене:

 • Candy GVW 264 DC - машина с натоварване до 6 кг и сушене до 4 кг. Това е не само компактен модел, но и най-евтиният. С размери (ШхДхВ) 60х44х85 см, тя се справя добре със задачите си. Има 12 режима на измиване.
 • LG F-12U1HDM1N е машина за предно зареждане, способна да измие 7 кг сухо пране и да суши 4 кг. Има 5 режима на сушене и 14 програми за измиване. По принцип пералнята е добра, което ще струва около 50 хиляди рубли.
 • Samsung WD806U2GAGD - сушилня за пране с товар до 8 кг за пране и 4 кг за сушене. Моделът може да се счита за компактен, докато неговата функционалност е впечатляваща. Икономичен в консумацията на енергия. Но има един минус, липсата на пълна защита срещу течове. Да, и този модел е по-скъп от конкурентите.

компактни шайби със сушилня

Както можете да видите, в зависимост от функционалността, компактните перални машини могат да имат различни размери. Моделите на технологията с дълбочина и ширина под 50 см ще имат скромен набор от програми. Но понякога дори минимум е достатъчен за пране.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини