Всичко за пералните машини

Кодове за грешки за перални машини Kandy

Пералня за бонбониПовечето автомобили на Candy показват кодове за грешки. По принцип това е много удобно свойство на пералните машини. Ако нещо се счупи или възникне някакъв вид неизправност, системата за самодиагностика ви информира за това, като показва набор от букви и цифри на дисплея.

В тези модели, при които дисплейът отсъства, но има система за самодиагностика, информацията за грешката се предава чрез мигащи индикатори. Кодът е кодиран в този миг. Код за грешка ще ви помогне да идентифицирате проблема.

Тази функция значително ще помогне на някой, който е на път да поправи пералнята Kandy. Независимо дали е професионален майстор в ремонта на домакински уреди, извикан с цел отстраняване на неизправност, или самият собственик на машината. Но за да разберете какво е разбиването, трябва да разберете какво означава този или онзи код. За да ви предадем тази информация, написахме тази статия. Освен това можете да се запознаете с таблиците, в които ще бъдат посочени всички грешки, тяхното подробно описание и причини. Онези, които могат да причинят неизправност. Масите ще бъдат разделени от модела перални машини Candy.

Таблица с грешки в пералните машини на Kandy ActivaSmart

код Какъв е проблемът? Защо се появи тази грешка?
E01 Проблем с UBL (устройство за заключване на вратата на пералнята). Вратата не се заключва, когато е затворена. И ключовата индикация не се появява. Възможно е повреда на ключалката на вратата. Трябва да го проверите, както и целостта на окабеляването.Струва си също да се уверите, че електронният контролер работи правилно.
E02 Проблеми със събирането на вода. Водата може да не попадне в резервоара на пералнята. Количеството вода за зададеното време не достига желаното. Тоест, тя е по-малко от необходимото за завършване на програмата. Количеството вода, необходимо за завършване на програмата, е надвишено. В запълващия клапан има запушване или запушване. Клапанът за пълнене е излязъл от строя. Датчикът за ниво (превключвател на нивото) или неговите връзки са повредени. Електронният контролер е счупен.
E03 Водата изобщо не изтича от пералнята или я прави твърде бавно. Възникна прекъсване или нарушение на окабеляването на дренажната помпа или се е повредило.Сензорът за ниво на пералнята стана неизползваем. Например, той може да подаде грешни сигнали. Системата за източване може да бъде запушена. Запушени дюзи, маркуч или филтър за изпускателна помпа.
E04 Има проблем с вентила за пълнене. Превишено е количеството вода в резервоара за перална машина, необходимо за стартиране на програмата. Превключвателят за ниво показва, че в резервоара на машината има твърде много вода. След три минути и половина на дисплея се появява грешка. Клапанът за пълнене е заседнал в отворено положение и водата продължава да се изтегля, въпреки факта, че е бил изпратен сигнал за спиране на набирането. Контролер, регулиращ работата на вентила за пълнене, също може да се повреди.
E05 Няма загряване на вода до необходимата температура. На екрана се появява грешка „E05“. Нагревателният елемент (TEN) или неговото окабеляване и контакти не успяха. Контролерът също може да се счупи. Температурният сензор стана неизползваем. Когато проверявате с тестер (мултицет), уверете се, че съпротивлението е приблизително равно на две десетки Ома при средна стайна температура. Трябва да се уверите, че моторът за избор на програма работи правилно. Необходимото за неговата работа напрежение е 220 волта. Съпротивлението на навиване е приблизително равно на 15 kOhm. Освен това трябва да се уверите, че устройствата за дисплей и управление функционират правилно.
E07 Изключително бърза работа на електродвигателя Три опита за стартиране на електродвигателя на пералнята. След това процесът на измиване се прекъсва и се появява надпис „E07”. Тахогенераторът се счупи. Съпротивлението на намотката на тази част (ако работи) е приблизително равно на четиридесет и два ома (ако двигателят на ЧЕЗЕТ).А за HUVER електромотора - 156 Ома. Често такава неизправност се появява поради повреда на сърцевината на техническия генератор. Ако се срине.
E09 Има проблем с електродвигателя на пералнята Валът на двигателя не се върти. Възниква грешка, чието обозначаване можете да видите в следващата колона. Автоматичното тестване продължава. Повреда на устройството за управление или повреда на триака.

Кодове за грешки в пералнята Kandy Aquamatic

Кодовете за грешки за пералните машини Aquamatic нямат дисплей. Следователно кодовете за грешки се предават поради мигането на индикатора, който се намира в долния ляв ръб на контролния панел. Дешифрирането на мигането е съвсем просто. Просто трябва да го преброите. Колко пъти мигна, такава грешка. Например, ако мига 5 пъти, след това се изключва за 5 секунди и се повтаря всичко отначало, тогава това е грешка номер 5 и т.н.

Таблица с кодове за грешки перални модели Aquamatic
код Колко пъти светва индикаторът? Каква неизправност или повреда се случи?
0 Индикаторът свети непрекъснато. Контролният модул е ​​неуспешен или нормалната му работа е била прекъсната.
1 Индикаторът свети веднъж. UBL (заключването на люка на пералнята) се счупи или контактите бяха счупени, проводниците станаха безполезни и т.н.
2 Две индикаторни мига Водата се налива твърде дълго или изобщо не се налива. Водата се изключва (трябва да отворите крана на водопровода). Или клапанът за пълнене се е влошил. Сензорът за ниво (превключвател на нивото) също може да е неизправен. Водното налягане може да е твърде ниско или входният маркуч може да бъде прищипан.
3 Три светкавици Водата нямаше време да се слее в точното време. Изпускателната помпа може да стане неизползваема или контактите ѝ да бъдат прекъснати. Неговите филтри или тръби за източване могат да се запушат.
4 Четири светкавици В резервоара е излято твърде много вода. Това може да се дължи на запушване на пълнещия клапан, счупване на сензора за ниво или на неговото окабеляване.
5 пет Температурният сензор е къс или отворен.
6 Шест пъти EEPROM отказ на паметта. Най-вероятно проблеми в работата на контролния модул.
7
 
седем
 
Моторът е заключен
UBL записано в затворено състояние поради блокирането му.
8 8 Късо съединение или счупване на тахогенератора.
9 9 Триакът на електродвигателя се счупи.
12 12 Проблеми с прехвърлянето на данни между дисплея и контролния модул. Прекъсване на връзката.
13 13 Проблеми с прехвърлянето на данни между дисплея и контролния модул. Прекъсване на връзката.
14 14 Неизправност на контролния модул или неговите контакти.
15 15 Контролният модул е ​​неуспешен или програмата се е сривала.
16 16 Нагревателният елемент е къс или счупен
17 17 Грешна информация от тахогенератора.
18 18 Контролният модул стана неизползваем. Проблеми с електрическата мрежа.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини