Всичко за пералните машини

Кодове за грешки в пералнята Haier

първа снимкаКодовете за грешки в пералнята Haier не са нищо повече от средство за комуникация на техните системи за самодиагностика с потребителя. Ако внезапно възникне неизправност в шайбата, тази система ще покаже на дисплея специален код, дешифрирайки който потребителят ще може грубо да разбере какво е счупено и да предприеме действия. Оказва се, че първо трябва да разберем как кодовете за грешки на шайбите на Hyer се дешифрират и ние ще направим това в рамките на настоящата публикация.

Проблеми с потребителите

В някои случаи самият потребител става причината пералнята Haer да спре перането и да покаже някаква грешка. Може да се случи всичко, потребителят забрави да сложи прах в тавата и пуска прането без прах, претовари барабана с пране или не раздаде прането в барабана правилно, добре, нека не правим „семантично объркване“, изброяваме тези грешки и накратко ги описваме.

 1. Без сол. Този надпис, който също е код за грешка, красноречиво уведомява потребителя, че няма прах в тавата. Ако ти лошо качество прах в таватаСигурни сме, че са изсипали праха, което означава, че най-вероятно каналът на приемника за прах е запушен. В по-редки случаи пералня Грешка на Хайер не сол реагира на нискокачествен прах.
 2. UNB. Този код информира потребителя за дисбаланса вътре в барабана. По правило възниква дисбаланс поради факта, че потребителят не е разпределил правилно прането в барабана, полагайки го преди измиване. Понякога възниква дисбаланс поради факта, че потребителят изтрива едно обемисто и тежко нещо.

Често може да възникне дисбаланс поради недостатъчно или обратно прекомерно натоварване на барабана на пералня Haier. Опитайте се да заредите барабана правилно.

 1. ERR1 Тази грешка възниква, когато машината не може да започне измиването поради неотворена люка. Основната причина е, че потребителят просто свободно натисна люка и люкът не се затвори съответно и възникна грешка. Но често тази грешка е причинена от повреда на устройството за заключване на люка или счупена ключалка на вратата на люка.

Проблеми с пълненето и източването на вода

Провалите, свързани с невъзможността да се напълни резервоара на машината с вода или обратно, да се източи водата са доста често срещани, дори може да се каже без преувеличение, че те са най-честите. Ето защо в системата за самодиагностика на пералнята Haier, толкова много кодове са посветени на неизправности във водата, нека ги изброим.

 • ERR2 Появата на този код се дължи на невъзможността за източване на водата от резервоара за 4 минути, зададена от програмата. Има няколко причини за това: помпата е запушена или счупена, дренажният маркуч е огънат неправилно или дренажният маркуч е усукан или счупен.

В някои случаи ERR2 се появява, когато има източник на ток в изпускателната помпа на пералнята Haier.

Помпата на пералня Hyer е счупена

 • ERR5 Указва, че не е възможно да се изпомпва вода в резервоара за измиване Haier. Пералната машина трябва да изпомпва вода до нивото, зададено от програмата за максимум 8 минути, ако това не се случи, се появява тази грешка. Защо това се случва? Има няколко варианта: налягането на водата е много ниско, кранът е затворен и следователно подаването на вода е невъзможно, мрежата на пълнещия клапан е запушена с отломки, захранването на захранващия клапан, помпата или превключвателя за налягане е нарушено.
 • ERR8 Този код ви казва, че в резервоара на машината се е натрупало твърде много вода. В такава ситуация в 97% от случаите повредният превключвател за налягане става виновник за грешката. В много по-редки случаи този код генерира изгорял триак на контролната платка, който контролира датчика за нивото на водата.
 • ERR9 Колкото и странно да изглежда, този код се декриптира по същия начин като ERR8, като единствената разлика е, че ERR9 поражда други причини. По-специално: вентилът за пълнене изгоря, така че модулът не може да спре подаването на вода в резервоара, триакът, който контролира пълнещия клапан, изгоря.
 • ERR10 Тази грешка е свързана и с неизправност на хидравличната система на пералната система, но за разлика от описаните по-горе кодове, в нашия случай пълнителният клапан функционира нормално, но превключвателят за налягане е счупен в 99% от случаите.

запушен всмукателен клапан

Проблеми с отоплителната вода

Сега нека поговорим за грешките, свързани с нагряване на вода в пералня Haier. Нека изброим тези кодове и след това ги декриптираме.

ERR3. Буквално този код за грешка може да бъде дешифриран като: "... нагревателният елемент не е в състояние да загрява водата до температурата, зададена от програмата ...". Също така тази грешка се появява, ако десет изобщо не загряват вода. Основните причини: датчикът на температурата е изгорял или сензорът за мощност е счупен.

ERR4. Този код се дешифрира по абсолютно същия начин като кода ERR3, въпреки че причината за появата на ERR4 не е изгорял термичен сензор, а изгорял десет. Освен това, ако мощността на нагревателния елемент е прекъсната и той не се включи, се появява грешка ERR4.

Електрика и електроника

Модерната автоматична пералня Haier е натъпкана с електричество и електроника. Голям брой окабеляване, завързани в снопове, е проектиран да захранва десетки сензори и модули, които осигуряват функционирането на машината. Е, електронният модул контролира цялата тази сложна система, като гарантира нейната оперативност. Ако нещо от това не успее, системата за самодиагностика на шайбата ще предупреди потребителя чрез издаване на един от следните кодове.

ERR6. Тази грешка ни показва за неизправността, възникнала на платката на контролния модул. Причините могат да бъдат много. Една от коловозите може да се повреди, един или повече полупроводникови елементи могат да се провалят или контактът между пистата и такъв елемент могат да бъдат загубени.

В няколко по-редки случая тази грешка се появява, ако един или повече проводници в блока на платката на контролния модул, който се вписва в конектора на платката, се разхлабват, което кара контакта да изчезне.

модул на горелка Hayer

ERR7. Този код може да се види не толкова често. Той ни казва, че няколко части от контролния модул изгориха наведнъж и тази неизправност е критична. Това може да се случи например в резултат на късо съединение. ERR7 е по-сериозен проблем от ERR6.

EUAR. Това е друга сериозна неизправност, която възниква по правило в контролния модул. В по-редки случаи тази грешка се появява, когато се изгори цял сноп проводници, подходящи за електронния модул.

отстраняване на неизправности

Сега е време да поговорим за коригиране на причините за горните грешки. Разбира се, ще говорим накратко, без подробности, тъй като има специални тематични статии за подробно описание на премахването на всички неизправности.

Ако надписът Не изскочи сол, трябва да проверите дали в тавата има прах или не, или почистете канала за прием на прах, или сменете праха на по-добър. Има ли код на UNB? Спрете прането и разпределете прането вътре в барабана на пералнята Haier и рестартирайте прането. Ако срещнете грешка ERR1, опитайте да натиснете люка с коляно, без да изключвате шайбите. Често тази мярка помага да започнете измиването. Ако това не помогне, трябва да го направите поправете ключалката на люка на пералнята.

Ако се появи кодът ERR2, проверете маркуча за източване. Може би е огънат неправилно по време на монтажа или е запушен, така че водата да не излиза. Ако всичко е нормално с маркуча, ще трябва да се качите в корпуса, да извадите помпата за източване и да го почистите от замърсявания. В същото време ще трябва да го проверите с мултицет за неизправности и ако има такива, заменете частта. Ако срещнете грешка ERR3, не се колебайте да премахнете задната стена на пералнята Haier и проверете с мултицет температурния сензор и окабеляването, които го подхождат. Най-вероятно сензорът ще трябва да бъде сменен.

проверете нагревателя Hyer

ERR4, ще ви принуди да проверите не температурния сензор, който между другото е инсталиран на нагревателния елемент, а самия нагревател или окабеляването. Този, който му пасва. На първо място, трябва да измерите съпротивлението на десетте, след което да вземете електротехника, който го доставя. Ако възникне грешка ERR5, трябва да проверите дали има вода във водоснабдяването и дали всички кранове са отворени.Ако се подава вода, но не попадне в пералнята, трябва да извадите и измиете филтърната мрежа, която е на входящия клапан. Е, ако това не помогне, ще трябва да редувате променлив клапан, превключвател за налягане и помпа с мултицет.

Изправени пред грешката ERR6, можете да рестартирате Hyer Washroom, като я изключите от мрежата и я включите след няколко минути. Ако подобна мярка не помогна, не се колебайте да се обадите на съветника, тъй като е малко вероятно сами да оправите контролното табло. Между другото, кодът ERR7 трябва да ви подтикне към същите действия, както в случая с кода ERR6, но в тази ситуация трябва да сте психически подготвени за сериозни разходи.

Кодът ERR8 ни дава информация, че е време да проверим превключвателя за налягане на пералнята. Започнете с тръбата му. Тя трябва да бъде прочистена и внимателно почистена от мръсотия, след което е необходимо да се провери с мултицет. Ако срещнете грешка ERR9, не се колебайте да проверите всмукателния модул с мултицет. Първо, огледайте самия входен клапан, той може да е запушен с мръсотия и не може да се отвори и затвори нормално, след това проверете електротехника. Ако е необходимо, входният модул трябва да бъде сменен.

И накрая, изправени пред грешката ERR10, отворете горния капак на шайбата на Hayer и внимателно проверете превключвателя за налягане и електриците, които го захранват. Първо проверете съпротивлението на тази част с мултицет и след това проверете окабеляването на захранването за повреда.

В заключение отбелязваме, че пералнята Haier, подобно на всяка друга модерна автоматична пералня, има система за самодиагностика, която „комуникира“ с потребителя чрез специална кодова система. За да "разберете" пералнята, трябва да знаете кодовете за декриптиране за тази система. Всъщност, ние представихме това декриптиране в тази статия, надяваме се тази информация да е полезна. Успех!

   

25 коментара на читателя

 1. Граватар Виталий Виталий:

  Haier показва грешка в EUAR, нито един сервиз не се грижи за ремонта. Всеки има едно мнение, тази марка пералня е за еднократна употреба! Не подлежи на ремонт.
  Как може да бъде това?

  • Граватар Дмитрий Дмитрий:

   Просто трябва да мислите с главата си и да се обърнете към тяхната услуга, а не да бягате около частни офиси.

 2. Граватар Зет Зет:

  Затворени проводници в плитката към контролния модул

 3. Граватар Марина яхт клуб:

  LOCH се показва по време на измиване. И нито един бутон не работи.

 4. Граватар Костя Костя:

  Здравейте На шайбата режимът на сортиране мига, когато е включен. Изберете програма, тя мига. Включете -
  спира да мига. Какво може да бъде?

  • Граватар Олег Олег:

   Същите глупости. Изглежда, че не се отразява на производителността, но е леко досадно (

  • Граватар Лили лилия:

   Същият проблем ... Не намерихте решение?

 5. Граватар Ром ром:

  Откроена грешка в Лох. И мирише на него с еднократно окабеляване. Това нормално ли е?

 6. Граватар Денис Denis:

  Грешка № 10, барабанът не се отваря. Измити без пране, защото синът наля литър изплакващо средство в него. Какво да правя? Пералня Haier HW 60 1082s.

 7. Граватар Марина яхт клуб:

  Грешка ERR2, как да поправя? При миене във всякакъв режим дренажът работи дълго време и след това започва да се вижда. Кликнете върху старта, той започва да работи отново. Тази грешка се появява постоянно.

 8. Граватар Елена Елена:

  Грешка E1 е включена. Филтърът беше изчистен, но при стартиране машината не ви позволява да изберете нова програма и стартира непълна програма. След това хвърля тази грешка.

 9. Граватар Сергей Сергей:

  По време на измиването машината спира и LOCH светва.

 10. Граватар Вера вяра:

  Имаме Е1 на дисплея. В инструкцията няма дешифриране.

 11. Gravatar Anonymous аноним:

  Е4 проблеми

 12. Граватар Игор Игор:

  Имаме E4 на дисплея. В инструкцията няма дешифриране.

  • Граватар Настя Настя:

   Кажете ми как се справихте с грешката в e4?

 13. Граватар Антон Антон:

  ERR7 на Haier HW60-B1286S. Грешка в нагревателния елемент Нашата TEN изгоря.

 14. Граватар Аврора Аврора:

  Здравейте, когато включите, на екрана се появява края, след това се губи, тогава какво означава това? Машината не работи и вратата е затворена, не се отваря.

 15. Граватар Ирина Irene:

  Здравейте, кажете ми, машината дава грешка er16.

  • Граватар Вася Вася:

   Умните хора казват, че това най-вероятно е неизправност на електронния модул. По-добре е да не се копаете. Обадете се на господаря. Мисля, че ремонтът ще струва много.

 16. Граватар Владимир Владимир:

  SMA Haier hw50-12866me. Между нулата на мрежата 220V и неутрала (масата) на контролното табло няма воден залив; мултицетът показа 3-та (вратата е отворена) и 9-та (вратата е плътно затворена ... изглежда като грешка. Или ... какво?

 17. Граватар Катрин Катрин:

  И ако дисплеят показва fco - какво означава това?

 18. Граватар Олга Олга:

  Здравейте Грешка E1 е на екрана, какво означава това?

 19. Gravatar German Херман:

  Грешката fa4 е включена с характерен звуков сигнал. Какво може да бъде?

 20. Граватар Сергей Сергей:

  грешка 10 понякога се случва, ако не затворите вратата, след това я затворете и не рестартирайте програмата за миене.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини