Всичко за пералните машини

Грешки в пералнята на Бранд

Грешки в пералнята на БрандПералните машини от френски производител набират популярност на руския пазар на домакински уреди. Все по-често клиентите избират надеждни и функционални машини на Brandt. Френските шайби са оборудвани със система за самодиагностика при възникващи проблеми. Тази функция ви помага бързо да разберете кой елемент от устройството е неуспешен. Ще анализираме основните грешки на пералните машини Brandt, ще обясним тяхното обозначение.

Проблеми с изтичането и събирането на вода

На първо място ще се спрем на кодовете за неизправности, свързани с постъпването на вода в системата и изхвърлянето на отпадните течности. Този тип разбивка се случва най-често, затова ви съветваме да запомните основните обозначения на грешки.

  1. Сигнали, че в резервоара на машината не се натрупва вода. Това може да възникне поради липса на вода във водоснабдяването, запушване или извиване на входящия маркуч или неизправност на сензора за ниво. Проверете всички възможни причини и коригирайте откритите дефекти.
  2. Предупреждава, че водата от резервоара за шайба изтича много бавно и евентуално изобщо не се оттича. Ако този символ се появи на екрана, трябва да прегледате маркуча за източване за запушване и да проверите дали той е огънат. След като трябва да проверите филтъра за помпа и източване.
  3. Казва, че в резервоара SMA има повече вода, отколкото е необходимо. Такава грешка може да възникне поради отказ на превключвателя за налягане. Необходимо е да се провери функционалността на датчика за ниво на водата. Ако с него всичко е наред, тогава основният електронен модул подлежи на диагностика.

След като разберете обозначението на кода за грешка, ще бъде лесно да направите ремонт със собствените си ръце и да възстановите работата на пералнята. Обикновено неизправностите на системата за източване и пълнене се елиминират у дома.

Неправилно нагряване на вода

възможно скала, образувана на нагревателяПодобни кодове за неизправности се показват на дисплея поради повреда на нагревателя или термостата. Много рядко основният модул за управление става причина за грешки.

  • Предупреждава, че не се нагрява вода. За да поправите SMA, трябва да разглобите тялото му, да извадите нагревателя, да го проверите с мултицет. Диагностиката на контролния съвет няма да е излишна.
  • Съобщава за повреда на датчика за температура. Какво да направите, когато се открие неизправност от този вид? Трябва да намерите термостата. Той е разположен върху нагревателния елемент. Необходимо е да се провери неговата работоспособност с мултицет, ако е необходимо, да смените сензора.

За да коригирате повреди, настъпили с нагревателя или термостата, ще ви трябва не само някои познания за вътрешното устройство на шайбата, но и специален тестер.

Проблеми с покрива

Ако вратата на люка не е заключена, както изисква разузнаването, системата няма да изтече вода в резервоара. При такава неизправност AGR ще даде следната нотация:

  • Вратата не се заключва. Можете да коригирате ситуацията, ако натиснете по-силно вратата. Когато тази мярка не помогне, това означава, че устройството за блокиране на люка е неуспешно и трябва да бъде заменено.
  • ER12, ER12. Показва се, когато вратата на люка е отворена. Затворете шайбата и рестартирайте избраната програма за измиване.

Когато се появят тези грешки, не е трудно да се поправи със собствените си ръце. В някои случаи натискането на вратата на люка помага да се справите с проблемите, за да я затворите по-силно.

Проблеми с двигателя

Може би имаше проблеми с мотораПералните машини Brandt са оборудвани с мотори на комутатора, така че често четката, ламелите и намотката на двигателя се провалят. Следните кодове за грешки помагат да се диагностицира неизправността.

  1. Показва повреда на двигателя. Необходимо е да се диагностицира електрическият мотор, в по-редки случаи да се смени триака на контролното табло.
  2. Съобщава за спиране на двигателя. Помощникът ще ви помогне да определите дали частта трябва да бъде ремонтирана или трябва напълно да бъде подменена.

Повечето грешки на SMA Brandt могат да бъдат отстранени самостоятелно. За да се премахнат сериозните щети обаче е по-добре да се свържете с професионалисти.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини