Всичко за пералните машини

Кодове за грешки за перални машини Mile

Кодове за грешки за перални машини MileПри дългосрочна експлоатация дори най-надеждните домакински уреди могат да причинят повреди, причинени от износване на компоненти, външно въздействие върху устройството. Автоматичните машини Mile имат възможност да извършват самодиагностика на неизправности и ако в системата се открият дефекти, покажете на дисплея код за грешка. За да улесним потребителя да разбере какво показва маркираната комбинация от букви и цифри, ще предоставим подробно описание на кодовете за грешки за пералните машини Miele.

Проблеми с отоплението

За да извършите ремонти и да премахнете възникналата неизправност, трябва да знаете какви действия трябва да се предприемат с определена грешка. Първо, нека анализираме кодовете, които се появяват, когато термостатите и нагревателите се провалят.

 1. F01 показва, че сензорът за температура на сушене е дефектен. Това може да се случи поради късо съединение в термистора, който контролира температурата в сушилната камера. Решението на проблема се постига по два начина - чрез пълна подмяна на частта или чрез поправяне на повредени секции за окабеляване.
 2. F02, F03, F04 показват, че има проблеми с изсушаването на температурния сензор. Възможно е да има изключване на свързващите проводници на термостата, късо в съединителната верига или повреда на сензора. За да коригирате ситуацията, трябва да тествате всички контакти между термистора и модула, ако работата с връзките не помага, заменете елемента с работещ.
 3. F20 показва, че е възникнала неизправност в системата за водно отопление в резервоара. Необходимо е да проверите нагревателя и температурния сензор на пералнята за работоспособност. Ако в една от частите се намери дефект, той трябва да бъде заменен.
 4. F29 казва, че сушителният нагревателен елемент не функционира. Необходима е спешна подмяна на нагревателя.
 5. F83 показва, че температурата в камерата за сушене е надвишила допустимата стойност. Термисторът и нагревателният елемент трябва да се проверят за работоспособност; ако се установи неизправност, сменете частите.

Преди да започнете ремонта на пералнята Miele, не забравяйте да изключите захранването на уреда, да го изключите от домашните комунални услуги.

Проблемите със сензорите за температура или нагревателните елементи в автоматичните машини са лесни за отстраняване със собствените си ръце. Преди да предприемете ремонт, не забравяйте да прочетете подробното ръководство за действие.

Проблеми със събирането и източването на вода

В някои случаи могат да възникнат проблеми с постъпването на вода от водопроводната мрежа или с изхвърлянето на отпадъчна течност. DTC ще ви уведомят за това:кодове за грешки, свързани с подаването на вода

 • F10 съобщава за проблем с изливането на вода в резервоара. Причината за това може да е запушване на входящия маркуч, проблеми с основния контролен модул или блокиране на спирателния вентил. В зависимост от повода, решението може да бъде отваряне на входящия клапан, почистване на маркуча или диагностициране на таблото за управление.
 • F11 показва, че не се оттича вода. Това може да възникне поради запушване на дренажния маркуч, филтър или помпа, както и ниско налягане във водоснабдителната система. Проверете налягането във водоснабдяването, ако е нормално, почистете отводнителната тръба, помпата и филтъра.
 • F15 показва, че горещата вода се изтегля в резервоара. Проверете дали входящият маркуч е свързан правилно.
 • F19 показва неизправност на датчика за ниво на водата. Проверете превключвателя за налягане; в него може да е попаднал чужд предмет.
 • F51 показва необходимостта от подмяна на превключвателя за налягане.
 • F96 предупреждава, че алтернативното водоснабдяване няма да се включи. Можете да поправите грешката, като проверите съответните елементи.

След като идентифицира причината за повредата на AGR и подреди основната причина за неизправността, е възможно да възстанови оперативността на устройството самостоятелно, без да покани специалист, който да извърши ремонта.

Проблеми с люка на вратата

Две обозначения показват проблеми с отварянето и затварянето на люка напълно. F34 говори за хлабав люк. Причината за това може да бъде износването на частите на вратата: заключване, дръжка или език или повреда на устройството за заключване на люка. Сменете счупените части.

F35 отбелязва невъзможността за отваряне на люка. Най-вероятно се е образувало блокиране в ключалката или е имало неизправност в работата на електронната платка. Отворете внимателно люка и почистете ключалката. Ако това не е така, поправете контролното табло.

Ремонтът на главния контролен съвет изисква определени умения и знания, затова е по-добре да поканите специалист, който да извърши работата.

Електрониката е дефектна

Ако има някаква неизправност на електрониката във вашата пералня Mile, следните цифрови комбинации ще ви уведомят за това на дисплея:

 • F39, F41, F43, F45, F50 сигнализират за повреда на основния контролен модул. Можете да разрешите проблема, като поправите или смените контролния блок.Проблеми с електрониката
 • F46 предупреждава, че дисплеят не е свързан правилно. Възможно е да има скъсване на проводник или да се повреди контролното табло. Можете да отстраните проблема, като поправите или замените елементи.
 • F47, F48 показват проблеми с интерфейса BAE / SLT.
 • F55 предупреждава, че елементът, който контролира времето на работа на пералнята, не работи правилно. За да се справите с проблема, струва си да промените частта.
 • F62 отчита повредата на копчето за измиване, изисква инсталирането на нов селектор.
 • F65 показва, че светлината на барабана е дефектна.
 • F93 показва дефект в релето на спомагателния блок, предполага необходимостта от ремонт или подмяна на частта.
 • F100 показва нарушение или пълно прекъсване на комуникацията с IK6. Необходима е диагностика и ремонт на свързващи елементи.

Като вземете предвид кодовете за грешки в работата на SMA електрониката, можете самостоятелно да разберете причината за неработоспособността на машината. И с достатъчни умения за ремонт, шайбите за пране на самообслужване фиксират устройството със собствените си ръце.

Други кодове

При работа с машината на дисплея може изведнъж да се появят следните символи:

 • F16 казва много пяна в барабана. Това може да се случи поради превишаване на дозата прах за пране или неправилна работа на дренажната система. Проверете маркуча за източване на отпадните води и помпата за запушвания. Можете да премахнете пяната, като стартирате режим Изплакване.
 • F53 съобщава за повреда на сензора за скорост на барабана. Ще трябва да замените частта.
 • F56 ще покаже, че скоростта на барабана е значително намалена, броят им не достига 400 пъти в минута. Най-вероятно тахометърът на двигателя се е счупил, проверете този елемент.
 • F63 казва, че системата, която контролира водния път, не функционира правилно. Проверете системата и поправете, ако е необходимо.
 • F64 показва повреда на сензора за път; е необходима подмяна на частта.
 • F92 предупреждава за голяма вероятност от увреждане на "вътрешностите" на устройството от гъбичките. Необходимо е да стартирате режима, отговорен за самопочистването на повърхността на барабана възможно най-скоро, или да извършите ръчно почистване.

Знаейки какво означава този или онзи код за грешка на автоматичната машина Miele, вие ще сте добре запознати с неизправността, която се е появила в системата. Някои щети можете да поправите сами, но е по-добре да поканите майстор, който да поправи и замени сложни и сериозни части.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини