Всичко за пералните машини

Кодове за грешки за перални машини Bosch Logixx 8

Кодове за грешки на Bosch Logixx 8Собствениците на перални машини Bosch Logixx 8 Varioperfect често се натъкват на факта, че любимият им "домашен помощник" издава различни неизправности в системата. При подобна повреда машината спира работата си и на дисплея се появява специален код.

За да разберете какво всъщност се е счупило в пералнята, трябва да декриптирате този код, да намерите причината за появата му, да премахнете тази причина и след това да тествате шайбата за други повреди. Това ще направим и ще опишем хода на нашите действия в статията.

Шифри за система за самодиагностика

След като внимателно проучихме инструкциите за пишещата машина Bosch Logixx 8, лесно можем да намерим таблицата с кодове за грешки на нейната система за самодиагностика. Вярно е, че описанието на тези грешки в инструкцията е „куцо“. Производителят не сметна за необходимо да дешифрира всички грешки достатъчно подробно, така че ние ще го направим вместо него.

 1. Грешка F 16 показва, че UBL не може да заключи люка на пералнята.
 2. Номер на грешката F 17 показва, че налягането на водата, която влиза в машината през входящия маркуч, е твърде слабо. Понякога този код се появява при липса на вода във водоснабдяването.
 3. Грешка F 18 се появява, ако помпата не може да изтече отпадъчните води достатъчно бързо. Отнема 10 минути, за да се отстрани напълно водата според програмата, ако помпата по някаква причина не се побере в определеното време, на дисплея се появява код.
 4. Грешка номер F 19 може да възникне, ако има проблем с нагряването на водата. В този случай сигналът от нагревателния елемент пристига, но той не работи правилно.

Най-честата причина за грешка F 19 е слой от варовик върху нагревателния елемент.

 1. Грешка F 20 може да възникне, когато нагревателят започне да се нагрява спонтанно и управляващият модул престава да контролира този процес.код за грешка 0 bosh
 2. Грешка с код F 23 показва появата на вода в тигана на пералнята и активирането на системата Aquastop.
 3. Грешка F 25 показва грешка в сензора за водно ниво, в по-редки случаи този код показва повреда на сензора за мътност на водата.
 4. Грешки F 26, както и F 27, показват проблеми със сензора за налягане. В автомобилите с руска изработка подобни сензори се провалят много често.
 5. Грешки с номера F 28, както и F 29 ни казват за проблеми със електромагнитния клапан, а също и със сензора за дебит. В по-редки случаи тези кодове се появяват на дисплея при ниско водно налягане във водоснабдяването.
 6. Грешка F 31 показва, че има много вода в резервоара на пералната машина. По някаква причина системата не може да черпи предварително определено количество вода, но черпи твърде много. Най-вероятно е виновен превключвателят за налягане.
 7. Грешки F 34 и F 36 показват физическа неизправност на заключващото устройство на люка. При такива грешки самата UBL функционира правилно, но заключващият механизъм не функционира добре или захранващият кабел на UBL има лош контакт.
 8. Грешки F 37, както и F 38 говорят за повреда на датчика за температура. F 37 често се появява по време на повреда на сензора, а F 38, когато е без напрежение или лош контакт.
 9. Грешка с код F Показва на потребителя, че управляващият модул не може да контролира оборотите на двигателя. В този случай управляващият модул не получава правилния сигнал от тахометъра, което означава, че двигателят стартира и работи с максимална скорост.
 10. Грешка с код F 43 показва, че двигателят не може да набира скорост. В този случай е много вероятно двигателят или тахометърът да са повредени.
 11. Грешка F 44 ни казва, че двигателят не може да работи в обратен режим. Проблемът тук не е в двигателя, а в контролния модул.
 12. Грешка F 59 показва неизправност на специален 3D сензор, който е отговорен за мониторинга на захранващия модул.
 13. Грешка номер F 60 указва за повреда на сензора за дебит. Системата на контролния модул просто спира да открива този сензор. Най-вероятно изгоря.
 14. Грешка F 61 показва, че UBL е напълно изгорял.
 15. По-редки грешки F 63 и F 67 се появяват в случай на повреда във фърмуера на контролното табло или при счупване на микропроцесора.

сервизни кодове за шайба Bosch Logixx 8

Тестване на системата за неизправности

Ако след това се появят системни грешки, а след това изчезнат, е необходимо цялостно тестване на системата на пералните машини за критични неизправности. Bosch Logixx 8 е оборудван с подходящия софтуер, трябва само да можете да стартирате общия тест и след това да изчакате резултатите от него. Тестът се провежда напълно в автоматичен режим, така че няма от какво да се притеснявате.

Как да стартирате същия този тест? Включете пералнята. Затворете вратата на люка на пералнята, докато щракне. Завъртаме копчето за превключване на програмата и го поставяме в положение „Изкл.“ И изчакваме 2 секунди. Превеждаме копчето за превключване на програмата в „Spin”. Кликнете и задръжте бутона, на който вляво е изчертана стрелката „Функции“. Превключваме копчето за превключване на програмата в положение "Изцеждане", докато не освободим стрелката. След 2 секунди пуснете стрелката.

Дисплеят трябва да се появи. След като се появи, можете да използвате стрелките, за да изберете тестова програма. Има 17 от тези програми и всяка е отговорна за своя отдел. Стартирайте всяка поотделно и маркирайте тези, при които системата е открила неизправност.

отстраняване на неизправности

Ако установите някакви проблеми, използвайки системата за самодиагностика, по-добре е да не се занимавате с любителска дейност. Особено в случаите, когато гаранцията е включенапералня Бош все още действа. Обадете се на сервизния център и се обадете на съветника, той със сигурност ще помогне. Въпреки това, преди да се обадите на съветника, трябва да се уверите, че няма локална повреда в системата, която също може лесно да генерира грешка. Какво трябва да се направи?

 1. Изключете пералнята с бутон.
 2. Изключете го напълно, като извадите щепсела от контакта.
 3. Изчакайте 10 минути.
 4. Включете пералнята отново.

Ако говорим за локална повреда, машината ще се рестартира напълно, кодът ще изчезне и може да не се появи отново. Ако причината за кода е сериозна повреда, машината скоро отново ще замръзне и вече в този случай трябва да изтичате до телефона и да се обадите на капитана.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини