Всичко за пералните машини

Код за грешка E4 в съдомиялната машина Crohn

грешка E4 в PMM CrohnАко възникне грешка в E4 в съдомиялната машина на Krona, е спешно да изключите енергията от „домашния помощник“ и да започнете да търсите декриптиране на този код. Някои кодове за грешки показват сериозни неизправности и ако не се вземат спешни мерки, тогава фиксирането на машината ще бъде много по-трудно. Днес ще анализираме кода Е4. Както обикновено, ще дадем дешифриране на кода и ще видим как да намерим и поправим разбивки, които го причиняват.

разбивки

Често грешката E4 се свързва с факта, че под съдомиялната машина на Crohn се образува малка локва. Ако контролният модул не реагира навреме на проблема и не активира грешката E4, спирайки устройството, локвата ще се превърне в огромна локва. И съседите отдолу (ако има такива) също не биха ви казали благодаря.

Тази грешка казва на потребителя за препълване и попадане в съда на съдомиялната машина. В тигана има сензор, който предпазва от течове, така че работеше, предотвратявайки наводнение. Понякога възниква грешка, когато такъв сензор работи невярно, но такива случаи са по-редки. Така проверяваме:

  • сензор, който предпазва машината от изтичане и в същото време наличието на вода в тигана;
  • входен клапан, който елементарно може да спре да се затваря нормално;
  • превключвател за налягане, който може да изгори напълно или може просто да се задръсти от мръсотия.

Запушващата с мръсотия тръба за превключвател за налягане пречи на устройството да работи пълноценно и това причинява много проблеми.

Проверявайки всички тези елементи от своя страна, можем да открием неизправността и да направим ремонт със собствените си ръце. Най-доброто място за стартиране е с детектора за теч.

Датчик за защита от теч

За да стигнете до детектора за течове и до много други детайли, криещи се в червата на тавата на съдомиялната машина, Krona е най-добре веднага да премахнете двете странични стени. Правим това незабавно, без да забравяме да изключите „домашния асистент“ от комуникациите.

На първо място, пъхаме ръка в палета и я усещаме. Ако има много вода, това означава, че наистина някъде има теч и трябва да го намерите, но първо ще излеем вода.

  1. Легнете с парцал от дясната страна на тялото на машината и след това наклонете съдомиялната машина, така че стъклената вода.
  2. Поставяме чист парцал директно в тавата и внимателно събираме останалата вода, която не може да се източи.
  3. Оставете сензора да плува надолу, деактивирайки го.

Какво да правя след това? И тогава трябва да потърсите място за изтичане на вода. Ние изследваме всичко: подробно след детайл, тръба по тръба, докато намерим дупка. По-нататък ситуацията. По-добре е да смените перфорираната част, но някои струват с водоустойчив уплътнител. Елиминирайки теча, ще се отървете от грешката E4.

Ако в тигана няма вода или има много малко от нея, само няколко капки, струва си да проверите самия сензор за течове. Особено внимание трябва да се обърне на контакт, който може да се затвори спонтанно поради окисляване. Почистете внимателно контакта или по-добре заменете целия сензор като цяло, ще бъде по-вярно.

Неизправност на всмукателния клапан

Доста често се появява код за неизправност E4 поради дефектен всмукателен клапан. Това може да се види още преди да разглобите машината на Crohn. Трябва да слушате какво се случва вътре между стартирането на програмата и появата на грешка E4. Ако клапанът постоянно кипи в колата, събира вода и помпата бръмчи, изпомпвайки я, това означава, че пълнителният клапан по някаква причина не се затваря.

Ако помпата не беше изпомпвала вода от системата, тя би могла да се разлее в резервоара, което би се превърнало в допълнителни проблеми.

Ако чуете това, незабавно изключете подаването на вода към машината, изключете захранването и започнете да проверявате всмукателния клапан. По принцип трябва да проверите механизма за отваряне и затваряне на клапана, може би току-що е получил боклук, от който частта се държи по подобен начин. Също така трябва да проверите съпротивлението на намотката на клапана, ако се установи повреда, да я поправите, като замените клапана.

Грешки в Pressostatанализ на съдомиялната машина Crohn

Ако входният клапан работи без забележки, а водата в съдомиялната машина Krona все още не тече правилно, трябва да обърнете внимание на превключвателя за налягане. Сензорът за нивото на водата е един от най-„настроените“ елементи на съдомиялната машина. Това е доста чувствително устройство със специална тръба, върху която се носи маркучът. Чрез този тънък маркуч отломки могат да влязат в тръбата, която напълно парализира съдомиялната машина. Някои незначителни пясъчни зърна могат да спрат работата на домакинския уред и докато не го премахнете оттам, контролният модул ще поправи грешката в E4.

На първо място, трябва да извадите и внимателно да проверите превключвателя за налягане. Особено внимание трябва да се обърне на тръбата. Ако е чисто, проверете инструменталната бобина. Ако откриете проблем, направетеподмяна на превключвателя за налягане в съдомиялната машина Крон. Не трябва да има проблеми с това, най-важното е да купите оригинална част, за да я замените.

И така, как да поправите и най-важното - как да намерите разбивка, която предизвика появата на грешка E4 във вашата съдомиялна машина Crohn? Необходимо е систематично да се изследват всички подозрителни подробности според списъка, който цитирахме в статията, докато не се открие неизправността. Тогава дефектната част просто трябва да бъде заменена, нищо не трябва да се измисля. Е, сбогуваме се и ви пожелаваме късмет!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини