Всичко за пералните машини

Код за грешка E3 в съдомиялната машина Crohn

грешка E3 PMM CrohnСъдомиялните машини на Crohn не са толкова рядко срещани в домовете, а напоследък популярността им дори нарасна малко. Очевидно това обяснява интереса на хората към неизправностите на тази техника. Съвсем наскоро нашите експерти получиха въпрос за грешка E3 в съдомиялна машина на Krona. Както виждате, време е да започнете да дешифрирате кодовете на тези „домашни помощници“.

Различни причини

Защо експертите казват, че причините за DTC E3 са разнообразни? Да, защото този код може да показва напълно различни проблеми. Основните причини за грешката в E3 са:

 • запушен фин филтър;
 • дефектен нагревател;
 • счупен термистор;
 • неизправност на захранващото окабеляване към термистора и нагревателния елемент;
 • свален контролен съвет на фърмуера.

В по-редки случаи E3 кодът се генерира от изгоряла контролна шина.

В по-голямата част от случаите трябва да се обърне специално внимание на финия филтър, но ако това не е така, може да се случи всичко. Тази грешка E3 е много разпространена, не помага толкова много на магьосника да намери и премахне причината за проблема, тъй като го избива от пътеката.

Фино запушване на филтъра

Ако на дисплея на съдомиялната машина на Crohn се появи грешка E3, не трябва веднага да предприемате демонтаж на оборудването, това може да струва. Опитайте се напълно да дезактивирате съдомиялната машина за 20 минути и след това я рестартирайте. Ако грешката бъде обявена отново, може да е време да започнете ремонта, но първо почистете филтъра. Изглежда, къде е филтърът за боклук и неравномерното загряване на водата в системата? Всъщност има пряка връзка между тези два проблема.

Представете си ситуация, при която водата, която се оттича от съдовете, остава в камерата за миене на съдомиялната машина на Crohn и не се връща обратно в системата, добре или се оставя бавно. Нагревателният елемент продължава да работи със същия интензитет, затопляйки останалата вода повече от обикновено, тъй като програмата е проектирана за определено количество вода. Термисторът изпраща сигнал до контролния модул за грешната температура на водата и той блокира работата на съдомиялната машина и показва грешка E3. Струва си да се възобнови нормалната циркулация на водата в системата и грешката ще изчезне.

 1. Освобождаваме място в камерата за миене на съдомиялната машина, като изваждаме долната кошница.
 2. Изключваме долната пръскачка, тъй като тя ще попречи на почистването на филтъра.
 3. Изваждаме грубия филтър с мрежата и го отстраняваме отстрани.
 4. Поставяме ръка във филтърната купа и изваждаме друг филтър, който е предназначен за пречистване на фината вода.

Често фин филтър се изтегля в слой грес. Образува се водоустойчив филм, който е причината за запушването.

 1. Необходимо е да изплакнете и обезмаслите всички филтри и след това да ги върнете на мястото си.

TEN или термистор?грешка E3 в съдомиялната машина на Crohn

Добре е, ако е запушен филтър, но какво, ако не е? Какво да правим в този случай? Ще трябва да проверим нагревателя, термистора и захранването на тези части, явно въпросът е в тях. При подготовката за ремонт, изключете и разглобете съдомиялната машина, В този случай не се изисква цялостно разглобяване, но дясната странична стена трябва да бъде премахната, за да се стигне до нагревателя и термистора. След като премахнете стената, ще видите нагревателен елемент точно пред очите ви.

 1. Първо отстранете захранващите проводници.
 2. Сега конфигурирайте мултицета в режим омметър и проверете съпротивлението на нагревателния елемент.
 3. След като открихме повреда, сменяме нагревателя; ако не се намери повреда, продължаваме да проверяваме.
 4. Изваждаме захранването от термистора и проверяваме неговото съпротивление.
 5. На последно място, проверете захранващото окабеляване.

Ако неизправността все още не може да бъде идентифицирана, трябва да се свържете с квалифициран майстор. Той заедно с горните подробности ще провери електронното табло и ще издаде присъда. Може би причината за грешката се крие именно в електрониката, макар че в този случай няма да е възможно да спестите от услугите на специалист.

И така, как да коригира внезапно появилата се грешка E3 в техниката на миене на съдове на Крон? На първо място, трябва да проверите филтъра за боклук, а след това и останалите детайли, посочени в нашия списък. Много скоро ще откриете причината, но ако не я намерите, обадете се на съветника, най-вероятно въпросът е много сериозен.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини