Всичко за пералните машини

Код за грешка E1 в съдомиялната машина Crohn

грешка E1 PMM CrohnС тази грешка започва кодовата база на системата за самодиагностика. Грешка E1 в съдомиялната машина Krona също заема специално място, защото се среща много често, почти по-често от други. Ето защо решихме да му обърнем по-голямо внимание и да посветим цяла статия на този код.

Защо се появи грешката?

Много е трудно да разберем причината, поради която се появи един или друг код за проблеми. Така че в този случай първо дешифрираме грешката и едва тогава започваме да задълбочаваме възможните причини за нейното възникване. Всичко изглежда по следния начин. Контролният модул на съдомиялна машина Crohn издава команда за изтегляне на вода в системата и започва отброяването. В нормална ситуация, в определеното време, съдомиялната машина трябва да изтече определено количество вода, ако това не е така, електрониката отстранява грешката и показва кода E1. Остава да разберем защо машината не е получила достатъчно вода?

  1. Защото във входящия маркуч или, най-вероятно, в блока на потока се е образувало блокиране.
  2. Всмукателният клапан не се отваря правилно.
  3. Входният маркуч изтече и системата за защита от течове се задейства.

Всяка от тези причини може да се превърне точно във вашето „главоболие“, но най-вероятно е да се появят блокажи. Като цяло качеството на чешмяната вода оставя много да се желае. Постоянно се появява в пясъка, а след това и на остатъци от ръжда. Всичко това може да се превърне в причина за запушване, така че трябва да започнете с проверка за блокажи.

Входящият маркуч и потокният филтър не са защитени по никакъв начин от варовити отлагания, които водата от чешмата носи със себе си. Направете изводи.

Запушване на дебитния филтър

Дори господарката, далеч от оборудването, може да провери съдомиялната си машина Krona. Какво да правя Първо, трябва да блокирате притока на вода в машината. Ако между входящия маркуч и входа има чешмен кран, можете да изключите водата там, ако няма кран, ще трябва да блокирате целия щранг със студена вода. Второ, трябва да изключите входящия маркуч от тройника и от входящия клапан, да вземете маркуча до банята и да го проучите старателно там. Може да се открие запушване, въпреки че обикновено не се появява в маркуч.

Временно оставяйки маркуча настрана, обръщаме внимание на арматурата на входящия клапан, от която току-що изключихме маркуча. Вътре в арматурата има дебитен филтър, който трябва да бъде изваден и проверен. Може би именно той беше запушен, тогава щателното почистване бързо ще върне съдомиялната в сервиз. В случай, че филтърът с маркуча е чист, трябва да се провери системата за защита от течове.

Задейства се защитата от течзащита от течове

Техниката на Krona има необичайни входящи маркучи. Така е Aquastop маркучи за съдомиялна машина, Те имат двойна черупка и когато вътрешната обвивка се счупи, системата блокира потока вода в машината, предпазвайки помещението от наводнение. Така че, трябва да проверите дали тази защита не работи. В противен случай ще трябва да извадите стария маркуч и да купите нов, тъй като след работа маркучите с Aquastop не могат да бъдат използвани повторно.

Разглеждаме корпуса в основата на входящия маркуч на машината Kron. Трябва да има малък индикатор, който да уведомява потребителя за работата на системата. Ако индикаторът е включен, можете спокойно да смените маркуча, след което машината ще работи както обикновено.

Проблеми с всмукателния клапан

Ако входящият маркуч е в ред, трябва да се приеме, че всмукателният клапан е нереден. Освен това, той не се развали напълно, иначе управляващият модул не можеше да го открие и да даде друга грешка, но имаме E1, което означава, че проблемът е в механиката на клапана. Как да отстраним такъв досаден проблем?

  1. Необходимо е да извадите входящия клапан.
  2. Проверете внимателно механизма му и отстранете всички подозрителни петна.
  3. Трябва да проверите как се движи затвора. Ако се залепи без видима причина, ремонтът може да не е възможен; клапанът трябва да бъде сменен.

За всеки случай можете да проверите съпротивлението на намотката на клапана, но най-вероятно там всичко ще е наред. Електрическият клапан обикновено отпада встрани с грешка E1. След като смените клапана, проверете как ще работи миялната машина. Най-вероятно след това грешката ще остави дисплея на машината Kron.

И така, ние декодирахме кода за грешка E1 в съдомиялната машина на Crohn. Ние не само определихме кръга на възможните разбивки, но и казахме как да коригираме тези разбивки. Надяваме се, че ще успеете да повишите самочувствието си, като поправите сами своя „домашен асистент“. Но дори и да възникнат трудности, винаги можете да се обърнете към нашите господари. Успех!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини