Всичко за пералните машини

Клас на ефективност на пране на пералня

Клас за пране на перални машиниНека започнем статията, като припомним системата за класиране в нашите училища и други образователни институции. Както всички знаете, ние се оценяваме по петточкова система. В други страни обаче рейтинговата система е напълно различна. В много страни оценките се дават или като процент, или с букви. Например в страни като Англия, САЩ, алтернативата на нашата "петица" е буквата "А", И след това по азбучен ред. Колкото по-далече е писмото, толкова по-нисък е резултатът.

В статията ще научите какви са класовете за пране, сушене, въртене и енергийна ефективност. Също и за принципите на четирите класа. Потребителят обръща внимание не само на капацитета на пералнята, но и на четирите класа. Общо има 7 класа ефективност на измиване:

  • И,
  • В,
  • C
  • D,
  • Е,
  • F,
  • Г.

Всеки клас се определя за машината, като сравнява индикатора на тестваната пералня с индикатора на референтната машина, за който ще говорим по-долу.

Сега ще разберем кои перални машини получават най-високата оценка - „А“.

Измиване класИдеално измитото нещо е онова нещо, с което са премахнати всички мръсотии. Освен това всякакъв вид замърсяване от всякакъв вид плат. Много домакини знаят колко е трудно да премахнете нещо; те разбират, че колкото по-рано хвърлите дрехите в прането, толкова по-лесно ще бъде да се перете. Ако пералнята се справи успешно със задачата си, тя получава оценка "А". Въпросът сега е как производителите оценяват пералните машини.

Всяка пералня преминава пробно измиване. За това измиване използвайте сертифицирана машина, малко замърсено парче плат и прах за пране (използвайте 180 g).

За всяка машина едно и също парче плат с прах. Измиването продължава 60 минути, температурата е 60 градуса по Целзий. И след измиване, качеството на резултата се тества от машината. В самия край самите производители обмислят отношението, чрез което получават масата. Тази таблица показва класификацията на оценките за качество. Благодарение на тази таблица, както и на самата процедура за тестване, производителят дава оценка на ефективността на измиване на машината.

Някои твърдят, че те лесно могат да видят разликата между клас на пране "A" и "B". Това обаче е мит. Факт е, че разликата между двата класа е изключително малка. Не всеки човек с отлично зрение може да го хване. Ако колата е близо до клас "А", тогава не можем да кажем, че не изтрива добре. Разликата обаче може да се хване за спално бельо и бели дрехи.

Първият референтен автомобил е създаден през 1995 година.

Тези машини са произведени от оторизирани производители. Характеристиките на тези машини напълно отговарят на всички европейски стандарти за качество. Досега тези машини работят по същата технология като преди. Но, както при всички технологии, напредъкът върви по-далеч и с много бързи темпове, така че благодарение на новите технологии можем да изберем автомобил много по-ефективно и по-евтино. Това вече се забелязва: днес машината от клас А прави прането 1,03 пъти по-добре от стандартната машина. Така че е по-добре да закупите перални машини от клас "А" и "В", ако финансите ви позволяват. Можете също да класирате "C", въпреки че това не е желателно, но не и по-ниско.

Сега ще се занимаваме с друг клас - потребление и потребление на енергия

Клас перални машиниАко вземем средните статистически данни, то след седмица колата работи от 3 до 5 часа. Разликата между това време е само 9 kW * h / kg годишно (за 1 kg). Сега опитайте да умножите по количеството пране, с което сте свикнали. Може да забележите, че качеството на измиването и консумацията на енергия зависи не само от класа на пералната машина.

Най-много зависи от количеството измиване. Ако претоварите пералната си машина, качеството на измиване ще се влоши и ще има много консумация на енергия. Това също си струва да се има предвид при миене.

Но въпреки това пералните машини от клас А са много по-изгодни, тъй като използват най-малко енергия. И ако мислите логично, става ясно, че колкото по-нисък е класът, толкова по-висока е консумацията на енергия. И между другото, за да се посочи нормата на потреблението на енергия, беше добавен друг клас - A +.

И последното, с което ще се занимаваме, е как автомобилът е високо оценен от класа на въртене.

Тук всичко е много логично и просто: първоначално производителят претегля прането преди измиване, след това прането се пера при нормални условия. След измиване производителят просто разделя получената след измиването маса на масата, която е била преди измиването. Ефективността на въртенето зависи от скоростта на въртене и диаметъра на барабана на машината. Ако вземем като перална машина от клас „А“, тогава скоростта на въртене достига 1500 об / мин.

Ако обичате да сушите дрехи на сушилня или въже, тогава можете спокойно да си купите автомобил клас „G“. По принцип тези машини дори не изстискват пране, а просто го мият. Ако все пак предпочитате сушенето да е краткотрайно и просто, тогава купете пералня от първите три класа. И все пак, защо да отделяте свободно време за това, което пералня може да направи за вас? Особено за автомобил с много добро завъртане ще платите не толкова - само няколко десетки долара.

В статията говорихме за всички предимства в полза на избора на перална машина клас „А“, както и „B“ и „C“. Надяваме се, че статията е била полезна за вас. Тези знания са полезни не само за да изберете правилната машина, но и за да можете да установите несъответствия за класа в пералнята, ако има такива.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини