Всичко за пералните машини

Перални машини от клас Spin - кое е по-добре?

Завъртане в пералнятаАко искате да купите пералня, тогава трябва да оцените всички нейни качества. Често искаме да използваме нашите домакински уреди в продължение на много години. Затова си струва да разберете поне онези функции на машината, които ще използвате редовно. И ако се интересувате от класа по спин, тогава трябва да отделите известно време, за да го изучите. В тази статия ще анализираме различните спин класове, тяхната ефективност и кой от тях ще бъде най-подходящ за вас.

класификация

Класификацията на толкова важен процес на измиване като въртене е тясно свързана с колко оборота може да направи пералня. Обикновено броят на оборотите в автомобилите е от 700 до 1700 оборота в минута. А ефективността на автоматичния процес на въртене на прането зависи от това колко влажно остава прането след преденето.

Изчислява се съвсем просто. За целта трябва да претеглим вече изваденото пране. След това изчакайте, докато се изсуши напълно и отново претеглете. И когато вече знаем и двете числа, трябва само да извадим теглото на сухите дрехи от мокрото тегло, да разделим получената стойност на теглото на сухите дрехи и да се умножим по сто процента.

Съществува и европейски стандарт за качество на сушенето на дрехи. Поддържа се по целия свят. И въз основа на латинската азбука. В съответствие с този стандарт, висококачественото въртене е маркирано с буквата "А". Малко по-лошо - буквата "Б". Още по-лошо - буквата "С". И така нататък. Последната буква в тази класификация е „G“.

Нека анализираме тази класификация по-подробно. И да започнем от най-лошия показател:

  • "G" - това писмо ни казва, че качеството на въртенето съответства на цифра над 90%. Това означава, че влажността на продукта след завъртане ще бъде повече от 90%.
  • "F" - това наименование съответства на влажността на прането от 81 до 90%.
  • "E" - тази стойност показва 72-81 процента влага.
  • „D“ - съответства на стойности от 63 до 72 процента.
  • "С" - 54-63 процента.
  • Машина за гладене"B" - означава, че тази пералня може да извади нещо, оставяйки влажност 45-54 процента.
  • “A” - това е най-високото качество. Гарантира ни влажност под 45%.

В допълнение към броя на оборотите на барабана, процесът на въртене на прането също се влияе от начина му на въртене. Например, някои перални машини имат режим на избутване без гладене. Барабанът й се върти по специален начин, периодично променя скоростта на въртене и благодарение на тази техника се постига такъв ефект, че прането не се набръчка по време на предене. Следователно, след измиване не можете да гладите прането, а просто го окачете, за да изсъхне и да направите без ютия след изсушаване.

И така, какъв вид завъртане да изберете?

Както показва практиката, необходимостта от редица обороти в пералнята над 1000 няма много смисъл за въртенето. Сега, ако сравните четиристотин и шестстотин оборота, тогава разликата е значителна. Тъй като при четиристотин, влажността на нещата ще бъде приблизително равна на 90 процента, а при шестстотин - седемдесет и пет. С хиляда оборота влагата на изтръгнатото нещо ще бъде приблизително равна на 60 процента. Което е напълно приемливо, особено когато вземете предвид, че обикновеният въздух в стаята има подобна влажност.

Доста често автомобилите с голям брой обороти са значително по-скъпи от тези с по-малко обороти в минута. От практическа гледна точка обаче не всеки е в състояние да различи разликата между влажността на нещата, изтласкани при 1000 об / мин и при 1500 об / мин. Тази разлика може да се види само на неща, изработени от дебела тъкан. Например върху дънки или палто.

В други случаи твърде много обороти могат да повлияят неблагоприятно на прането. В допълнение, елементите, отстранени след такова измиване, могат да бъдат прекомерно набръчкани. И тогава те ще трябва да бъдат изгладени за дълго време.Затова препоръчваме да не преследвате прекалено голяма скорост. По-добър фокус върху качеството на машината.

Съвети за всеки, който планира да купи пералня

Закупуване на пералняЕдин познат майстор посъветва да се купуват перални само на чужд монтаж. Ако вярвате на думите му, тогава домакински уреди италиански и Германско събрание Различава се с високо качество на работа. И се разгражда много по-рядко от същите италиански и немски автомобили, които се сглобяват в Русия или Китай.

Може да се интересувате и от перални машини от енергиен клас, В крайна сметка някои автомобили консумират много електроенергия, докато други малко. Освен това и двамата могат да перат дрехи с приблизително еднакво качество. Затова препоръчваме да избирате икономични автомобили.

Най-икономичните домакински уреди имат знак: „A ++“, за покупка се препоръчват и модели с обозначения „A +“ и „A“. Те консумират малко повече електроенергия. Следват печати с иконите "B", "C", "D" и така нататък към буквата "G" включително. Вярно е, че едва ли ще намерите последното на рафтовете на магазините. Тъй като сега всички производители се стремят да подобрят параметрите на своето оборудване. И все по-често можете да забележите моделите „A“, „A +“ и „A ++“.

Надяваме се да получите машината, която ще работи дълги години. И ще ви зарадва с качеството на измиване и предене. Прочетете нашия уебсайт. И хубав ден!

   

1 коментар на читателя

  1. Граватар Татяна Татяна:

    Благодаря за информацията. Всичко е ясно и конкретно. Имам отговори на вашите въпроси.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини