Всичко за пералните машини

Енергиен клас на перални машини и тяхната ефективност

Клас на потребление на електроенергияЕнергийните класове на пералнята са обозначени с буквите на английската азбука. Между другото, едни и същи букви обозначават класовете за въртене и измиване. Също така, когато маркирате, знакът "+" може да се използва до буквата "A".

Тези класове се определят чрез лабораторни изследвания с пералня. За това се взема машина, в нея се полага памучно бельо и температурата на пране се задава равна на 60 градуса топлина.

От резултатите от измиването се посочват индикатори, които се посочват в kW / h на килограм дрехи, които трябва да се перат.

Таблица с енергиен клас на пералнята

Класове на потребление на електроенергия Консумирана мощност
Маркираща машина „A ++“ е най-икономичният в момента. Достатъчно за нея по-малко от 0,15 кВт / ч на кг изтриваеми неща.
Следваща икономия ще бъде класа „A +“. Той ще ни зарадва с нужда, която ще бъде по-долу 0,17 кВтч на килограм belishko.
На следващо място в таблицата са перални машини с обозначението "А". Тези дизайни на домакински уреди са ограничени 0,17-0,19 kW / h на килограм.
Ако видите енергиен знак на стикер "Б" ... Означава, че машината може да "яде" от 0,17 до 0,19 кВт / ч на килограм неща.
Следващият клас е "С". Единиците, които отговарят на него, за работа е необходимо 0,23-0,27 kWh все едно килограм пране.
маркиране «D» ще ви кажа, че ... Пералнята ще работи усилено, използвайки 0,27-0,31 kW / h на килограм изтриваема материя.
И какво ни казва значката "Е"? Само това 0,31-0,35 kWh на кг неща - това е нормална нужда от тази единица.
клас «F " намерени на етикета ... Ще ни информира, че нормата за тази пералня е - 0,35-0,39 kWh за всеки кг.
клас «G " последната и най-разточителна от съществуващата класификация. Такива машини ще трябва да мият повече 0,39 kWh на килограм перално пране.

Малко вероятно е да намерите домакински уреди, които са били пуснати в наше време и на които е присвоен клас „G“. Всъщност повечето съвременни производители се стремят да намалят консумацията на произведени електрически уреди.

Как възникна енергийната класификация?

Клас мощност перални машини

Дори двадесет години преди края на миналия век купувачите започват да повдигат все повече въпроси не само за качеството на домакинските уреди, но и за количеството изразходвани от него ресурси.

Рентабилността е интелигентен подход. И желанието да получите същия резултат, да харчите по-малко пари за електричество, е разбираемо.

Консумация на електроенергия от домакински уредиПоради това много производители на домакински уреди започнаха да предоставят на своите продукти информация за консумацията на енергия. Тази информация тогава нямаше унифицирана класификация и можеше да варира в различните страни и сред различните марки.

През 92-ата година в Европа е разработена единна класификация, спазването на която оттогава се превръща в норма в целия свят. Така се появи тази класова система, обозначена с латински букви от "A" до "G". Класът на пералнята, както и други видове големи домакински уреди, е посочен на специален стандартен стикер, който е залепен от външната страна на кутията.

Преди две или три години най-икономичната класа беше тази, обозначена с буквата „А“. След това дойде нов и по-икономичен клас - "A +". И след него, „A ++“, в някои видове домакински уреди вече се появи нов и по-скромен клас от клас „A +++“ за консумация на енергия. Вероятно скоро ще има повече устройства с такава маркировка.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини